Vårkänning !

 
Dags och hinna plita ner lite då..
Sen sist har ungarna hunnit med en rejäl förskylning, däckade vart dom, lite diffust var det, hög feber, värk i kroppen och gasig/pruppiga ,ont i halsen och hostiga men inte just nå snoriga inte..
Det närmar sig, 9 veckor kvar...
Sen så har ju vädret skiftat lite hit o dit men en faktor  som fattats hela tiden är ju solen..MEN nu har den hälsat på i två dar på rad, underbart!!
sen har vi varit ut och ridit ganska mycket dom två sista veckorna, jag börjar känna mig hemma i sadeln igen och vi börjar förstå varandras signaler, det blir bara bättre o bättre ! Jag har tom galopperat med lösa tyglar , tänk när vi kan ha dom lösa hela tiden.. :o)         
 
Wilma har också ridit honom lite hemma när inte jag hunnit med det.Hon har full huggning ibland när hon rider både Puzzel och Ceve regelbundet nu.
Det kom ju en massa snö en vända så då selade vi Cissi och gick till ladan i skogen och hämtade släden.
Martin red dit och åkte släde hem och sen fick vi knappt av han från den,superkul tyckte han och körde även henne från mitt knä.Vi fick ju sällskap i skogen också...Lite svårt o hinna med o knäppa med kameran...
Svish förbi bara..
Sen har jag varit till Borlänge för sadelutprovning med Primme , jag lyckades låna Ernas w-sadel och Linas W-sadel. Jag tjuvred nån ggn hemma i Nevada Fancyn och det funkade när jag bullade upp den med handuk, och som jag misstänkte så var den för vid...
 Där klöpp jag öronen igen.Nevada Fancyn...
 , Ceve är hottad med vinrött ,Fin!
 Såå, väl i Borlänge så kunde han ha Linas sadel nu med arabbom men musklar han sig lite mer så blir den för trång.. Jag trodde min (Ceves) Crates var för trång sen stack det ut lite lustigt framtill, svårt o förklara här.. MEN det visade sig att den passar ! med en liten handduk under hornet så den ligger vågrätt så är det en perfekt anläggningsyta sen man ridit...Det som stack ut lite lustigt var bara för att den är så pass ny o stel, inget som spelar in...Så nu är ju det bara så bra då kan båda ha den och jag behöver inte sälja den, min rumpa njuter!
Stort TACK för lånen av sadlarna Anna-Karin och Lina!
När jag hämtade sadeln hälsade jag ju även på Feibeé, hon mår så bra och har inte växt så mycket, iaf inte på höjden men bredden och lite annat så. Hon är lika cool som vanligt gumman.
 
Båda blir ju 2 år iår.
Farina ser ju även hon himla trevlig ut tycker jag.
Jag har även jobbat lite till på herrgårn, kul och skönt att man får känna sig lite extra nyttig,..
 
En mindre skojjig sak är att när jag kom ut en morgon i stallet hörde jag ljud som inte hör till vanligheterna, det var tjejkaninerna som slogs...:o( Bra förvånad vart jag iom att dom gått ilag så länge och det funkat bra..
Den ena hade halva örat avbitet bla och den andra blödde rejält från sår i ansiktet och nosen var demolerad, så det var ju bara och avsluta för dom. Så nu är det bara Mulle kvar här, samtidigt är det skönt, mindre o mata och mer tid åt hästarna..
 
Så nu har jag rivit ut kaninburarna, bättre o ha en box över till shettisarna när det behövs.
 
 I söndags så var det göranträning och vi tog Ceve med så hon skulle få prova på, hon har ju aldrig varit med på nå liknande och nån gång ska man börja.. Lite tungt vart det i underlaget men hon kämpade på och skötte sig jättebra, hon var bäst av dom när dom skulle göra halter :o) och stog lugnt och väntade på nästa order. go♥ mitt!
Det här har jag hoppat ! Frän va??
Det funkar o klia sig på med..
 
 

RSS 2.0