Hej o hå vad det går....

Ja sen sist har det hänt MASSOR igen !?! Vart tar all tid vägen? egentligen ska jag vara ute o göra kväller nu men jag skämms för att jag aldrig hinner med denna Trollbok nume´r...=o/ Därför ska jag försöka skynda mig o uppdatera en vända.

Jag har släppt gänget på grannens bete nån dag ett par timmar så dom ska få knapra lite grönt, och det är samma lycka varje år! Erna är det ju första ggn för och hon visste inte riktigt vart man skulle välja att stå o knapra så hon yrade runt ett tag innan hon slog sig till ro o stoppade huvudet i backen ;o)

I´m in Heaven!!!

Det är inte nå mkt bet än men det finns o knapra på...
Jag har varit till läkaren med tarmen och alla värden var bra än ,jättesjönt o slippa äta mer tabletter än dom ordinarie, det har sina fördelar med ett diabetesbarn, man får sundare kostvanor.

Jag har hämtat spån igen, jösses vad mkt det har gått när föl med mammor fått stå inne i pissvädret som var ..Hämtat hö från ett nytt ställe som var fint o lite billigare,kan det bli bättre?
 
Skodde om Puzz i förra veckan eftersom vi anmälde Puzzel till ett par clear Round i Svärdsjö, 50 och 60 cm, vilket som ni kanske redan förstått gick över förväntan bra!! Wilma var överlycklig, vi fick låna Carolas transport, lyxigt!!
 
TACK gode gud för CAROLA!! (och Vendela.)Hade hon inte varit med så...Behöver väl inte säga mer =o/ Jag var så nervös och vi kom ju lite för sent så det vart bråttom med att dona allt men vi hann, jag anmälde,Carola började fixa Puzz och Wilma o Vendela drog till banan o gick den..
Vid framhoppningen så var jag mest orolig så W hade koll på alla andra ekipage o glömde kolla hur det såg ut, Carola var återigen cool och sa till W att tänka på lite smått som eftergiften o sitsen mm. Jag känner mig totalt VÄRDELÖS som inte kommer ihåg o tänka?!? på allt,min hjärna liksom låser sig...=o( Men det ska väl kanske gå bättre efter nån tävling.

Iaf så var ju Puzz lite spänd och tittade på allt men inga dumheter eller så, gudomliga ponny! Hon ville inte gå in på banan så jag hjälpte in sen gick jag på utsidan av staketet o då gick det bra så dom kom dit dom skulle.
Min kamera är verkligen inte den bästa men lite syns ju..


Dom skötte sig väldigt bra och visst gick det lite segt på nåt hinder i första rundan, men ingen vägran el försök till att gira förbi nåt hinder, så vi jublade och dom fick en rosett!!

LYCKA!!
Andra rundan var då 60 cm och det var en fröjd att se dom !, allt flöt och dom hoppade jättefint !! Och jag kunde släppa ut en lååång lättnadens suck =o) Vissa skrattade gott åt mig," haha du e som hästarna du nu börjar du gäspa" (=slappna av)
Det var en väldigt trevlig o lyckad dag, nu ska jag bara lära mig och få med allt i min hjärna så blir det bra,kanske;o).

Nöjda flickor överallt. På hemvägen efter en snabbvisit hos Anna Norling,trevligt som vanligt! , så vart det ganska lugnt i bilen efter en stund...

Nog om det..Nu har jag anmält till CR klass i Delsbo 2 juni så då får vi se hur det går där då.

Vi har fått tillökning oxå, Smulan har fått 5 st jättefina ungar den 14 maj , tre mantelltecknade .,och Molly fick 9 ! ungar igår 22 Maj, men nu är det 8 som lever,det är ju hennes första kull och det är många som är svart/vita som hon..

Jag har oxå fått en som är intresserad av Barre, hon kommer och kikar på honom på Måndag om inget oförutsett händer, sen får vi se vad som händer ,om hon fattar tycke eller inte.

Ikväll var det Gabyträning igen och dom hoppade ett rättuppstående på 85 cm , höjden ökas och det är kul att det går framåt.
På hemvägen stannade jag till hos Lina som äger Melina och lånade en westernsadel hon har ,se om Erna kan tänkas kunna ha den modellen, en doubble C trailrider, den är rakare i bommen än den jag hade åt Kungen så nu hoppas jag!
Nu måste jag fortsätta så jag får kväller nån ggn.. På återseende! 

Trollans Farina !

Ja då var det klart för iår, och bättre har det ju inte kunnat bli!!! Är så glad o lycklig, allt har ju gått relativt bra och två ston samnt fina färger med!! LYCKA <3 =O)

Som synes så var bena lite sabelbent fram och hon ser ut som en drever framifrån ;o) Så söt så !! Inte lätt o ligga ihopklämd länge inte.. Men dom har redan rätat upp sig nästan allt. Så jag är inte ett dugg orolig.Lite blyg var hon oxå men det blir bättre hela tiden.

Vi tänkte ju att hon skulle heta Fanny men det låter lite för"snällt" så det kallar vi henne till vardags och Wilma ,Erik o jag kom överrens om att Trollans Farina låter lite klatsigare och hon e ju söt som socker !!

Igår så kikade solen fram stundvis så jag släppte ut Tilia o Feibee och jösses vilket race!?! Fångade några bilder, jag tycker dom är SÅ himla snygga , bara ler när jag tittar på dom...
    
Färdigätet ! Nu kör vi !!!

O springer....

Hej o hå tycker Tilia ,nu måste jag få vila...ÄT !


Veckan har rusat iväg som vanligt och på tisdan så hade kaninen Tova fastnat (hur hon nu har lyckats med det?)i nätet högt upp  så hennes bakben var brutet, det var ju bara o knacka det =o/ sen på em så dog en höna för oss =o( så då var jag lite less...

På onsdagen var det Gabyträning och då tränade dom på att få flyt, göra fina svängar och räkna galoppsprång, gick bra och dom hoppade 75 högt en bana =o) .
Jag gjorde mamma nervös för jag såg att Cissi hade börjat fylla juvren igen och fått vaxproppar på båda nu och mjölken var alldeles grumligt,samnt börjat slappa i puppan och mer röd . Du måste kolla henne och ring om hon börjar vanka o lägga sig !!
Men det var lugnt. På kvällen så gjorde hon sig mer redo, åt kraftfodret men petade bara i höet och sket mer än vad hon brukade.Vid en 01 kollade jag och när jag kollade 02,30 så stapplade hon runt i boxen redan, så jag missade den oxå men så länge det går bra gör det mig inget.

Hon ser ut att må bra iaf men jag kollar o kollar, TÄNK om hon blir dålig? Vad fjösig man blir, har sett att hon skitit men det hade ju Feibee gjort oxå o ändå vart det stopp sen.....Så jag kollar extra nu.

Dom har varit ut lite mellan skurarna idag så hon har skuttat på lite och provsprungit =o) Tilia höll på o svälja tungan när hon såg att Cissi hade nåt främmande bredvid sig som RÖRDE på sig.


Och trött blir man..
Trevlig helg allihopa !!
                                                 Och STORT TACK för alla Grattishälsningar !!

En vecka har passerat.

Ja vad fort det gått!!
Måste Tacka för alla gratulationer !! Dom värmer,men jag har inte tid o gå in på allas hemsidor etc så jag gör det här istället..

Som synes är hon rakad på halsen, hon fick förstoppning och jag hade totalt glömt av att fixa hem laxering, gav bort den jag hade ifjol och iom att jag aldrig tidigare behövt så....Men nu vart det en dyr påminnelse =o/ Iof så släppte det inte riktigt så vetten vart tvungen att sätta kanyl o ge kramplösande och droppade upp henne lite då oxå, så det hade kanske inte hjälpt även om jag haft hemma...
Men nu är hon hur pigg som helst igen och sprallar på i hagen, till Tilias förtret ibland =o)

I helgen så damp det ju ner över en dec snö här på fredan o lördan, suck ,HUR onödigt som helst!
Jag lastade med Ceve på fredan när Wilma o Puzz hade sin lektion och det gick hur bra som helst !! Jätteskönt och vi tvättade lite hovskägg o svans på klubben samnt smet in i ridhuset så hon skulle få titta lite inför söndagens aktiviteter...

Hemma igen,lite renare i svansen...
Var ju NH-träning på söndagen för Sofia "Offa" Helander och det var kul och givande, men jisses va svårt att försöka göra o lära sig i praktiken!?! Fast man tittat o hon visade (ser inte så svårt ut från läktaren) så var det svårt...Måste vara åldern;o) Men nu har jag lite övningar att öva på här hemma. Ceve är ju lite dominant och ska vara för nära en och gärna flytta på en ,så detta kommer hon att ha nytta av , även om hon tycker det är onödigt trams och visar det oxå...Hon slog och försökte protestera där när vi övade och jag fick lite extra tips som jag ska prova här hemma...

Jag lyckades knäppa lite kort från Gabyträningen i onsdags oxå,Inga super och inga just när dom hoppar , det börjar släppa nu och det flyter för dom, även i dressyren känns det som,kul när det går framåt!

Laddad Puzz!

Mirre o Vendela..

Carola får leda Bente medans matte e på toan..'

Pysen o Regina.

Hilma och en ridskoleponny.Det är sista ggn i veckan nu, få se om vi tar några strögånger om det funkar...

Idag har jag varit till Huddik med Erik för kontroll, han låg högre nu, 53 (44 sist) men det var väntat iom han varit sjuk i flera veckor och tappat lite i insulinet,doktorn trodde inte han tappat allt än så det märks väl då antar jag, nu blir det efter sommaren nästa ggn.

När jag kom hem så stod Cissi i hagen och såg allmänt less ut, så jag gick dit och nu hade hon som småsmå pluttar på ena spenen samnt fyllt i juvren, dom har varit stor tidigare med men inte kommit nå, men nu kommer det o e lite grumligt så vi får väl se vad som händer, magen har ändrat form oxå och hon var lite slappare i puppan...

Märks om det blir inatt eller dom närmsta dagarna...Spännande!!Hon visade ju inte så mkt sist hon fölade heller om jag inte minns fel...

Kanske fölbilder snart igen då!! Sooo Long!

RSS 2.0