Smått o gott...

I natt har det varit 19 minus här,och nu är det 4 minus...Jag är så trött på detta gungande av grader , all kyla går ju in...=/ 
Kan ju säga att mina "troll" var riktigt runda i morse av all päls som stod rakt ut =).
Vattnet hade inte fryst så mycket som jag räknat med,skönt då hjälper min isolering lite iaf.

Jag tog barnen och åkte på badhust i kväll, vi hade superroligt så dit blir det fler gånger...
sen tog vi pizza med hem. Nu ska jag kolla på "Bonden" sen ut och göra kväller med djuren..

Jag tänker många ggr att "fy nu läre jag ut igen"  på kvällarna men när jag väl är ute så kan jag poa på i flera timmar,Tur att jag har mina goa djur att dona med annars har nog min karl fått frispel...=))( Jag kan vara ganska rastlös av mig..)

Kallt igen.

Nu är det 11 minus ute, har försökt att isolera badkaret lite få se om det hjälper nå .

Har hämtat hö och halmbal idag ,är  5 veckor sist jag hämtade så nu vet man ungefär hur länge en bal räcker..
Nu är Marko hemma så han får rätta till höhäcken jag råkade flytta på i förra veckan..=)

Har kört Cissi och haft Zdeno på släp för första ggn,gick bra men på hemvägen så testade han om det  gick att söla men det funkade inge bra..Cissi tog ner huvudet och tog i och drog ännu mer .Shit happends ! för honom..

Crispa har funnit sig väl tillrätta,men hon är en lite försynt och blyg dam,det rättar nog till sig när hon lär känna  mig mer.Nu ska hon få gå och äta upp sig ett tag sen ska vi ta och köra henne nåt tag i framtiden.Hon gillar att bli borstad då står hon och njuter,men inte om Flöjta redan är ute på morgonen,då är det bråttom ut man kan ju missa nå go mat !!  I kväll är det Uggly Betty det är småskoj tycker jag.

Smått o gott...

Jaha, då var jag ett år äldre igen då, men det är ju inge speciellt längre... Jag minns när man var mindre så kunde man ju knappt somna kvällen innan dagen DET. :-)

Min mor ,far och bror var hit så vi fikade lite. Fick en kaktus av min far,lika som i fjol...vi får se hur länge den här överlever mig,...Jag är URUSEL på att sköta mina blommor sen jag fick barn.   =)

Wilma har kört Trine alldeles själv för första gången, fast bara nere på våran gård,Trine lunkade så fogligt på och gick slalom mellan våra äppelträd och runt åkern .Hon tyckte det var en alldeles lagom runda. Wilma skötte sig jättebra !

Jag har skrivit ganska ofta,mest bara onyttigt vetande men det är väl det man har en dagbok till?  Så jag fortsätter nog att skriva just det jag vill skriva..

Hästarna har det gott , idag var jag och sågade ner några smågranar så att dom som inte har nå smått att gnaga på ska ha det. Det luktar så gott om dom sen dom har knaprat lite,och det syns att det är uppskattat !  Samtidigt så gallrar jag lite o idkar skötsel i vår skog ! =)

Smått o gott...

I morse när jag tittade ut så hade det kommit 5 cm snö, trevligt iom att allt hade töat bort tidigare.

Vi tog en härlig tur med våra troll , jag o Erik körde Trine o Omeega på släp.Wilma red Cissi. Jag är imponerad över omeegas trav,det bara flyter fram, hon har inga problem att hänga med Trine som ju iaf är över en dec. högre. Fast vi drar ju inte på direkt...:-)
Ska bli spännande att visa och få en bedömning av henne.Men det ligger i framtiden.

I övrigt händer det inte nå speciellt, för tillfället, man vet aldrig när man har småbarn...=)

Mööör....

Ja nu är min kropp välarbetad...Har muckat och halmat idag så nu äter dom för brinnande livet all go halm dom vill ha. Sen var dom hit från länsstyrelsen och kollade på min nya lösdrift, var nå smärre som jag ska åtgärda så annars gick det bra.

 Sen så skulle jag köra ut en höbal till höhäcken, började j----as direkt när jag skulle dit med spettet  (ett hemmabygge ) på traktorn sen så fortsatte det med att det ville INTE hamna rätt i balen ( bara släppte hela tiden) så innan det var färdigt så handrullade jag den till plats och handskottade in 200kg hö i häcken,annars brukar jag rulla in dom på brädor när balarna är "lättrullade" men det var inte den här så nu var det stört omöjligt att lyckas få upp den en halv meter o  in ,måste erkänna att jag gick bet.....=( Jösses va mycket  hö det blir när en bal blir uppburrad.=)

Sen iväg på vattengympa, så jag kommer somna gott ikväll kan jag lova   :-) Nu ska jag gå ut o göra kväller med dom....och sen mig...:-))

 Jo just det, igår var wilma och Matilda ut o red med Cissi och Kungen och nu var hon samma coola dam som vi är van vid.;-)

Kallt.

Uhhh,i mosre var det -10 ute och gissa om att jag höll på att frysa näsan av mig....man är så bortskämd med milt väder än.
Har stängt om lite idag så det blir mer plats till ingången i ena vindskyddet,Kungen tycker inte alls om Crispa så nu har han mistat alla sina damer och får gå själv i en hage...Rätt åt honom tycker jag...Han bara rusade rakt på henne och anföll, dom brukar ju åtminstone nosa på varann och sen blir det reaktion,men nu riskerar jag inget så då får det bli så här..
Synd hade varit så smidigt med vatten o hö om alla kunde gå ilag,nu blir det mer jobb för mig :-//..
Ibland känner jag mig elak men vad ska jag ha honom till(Nordisen) jag hinner ju inte med att rida o köra honom som jag brukade längre det blir shettisarna jag kör när barnen är med.Tur att Matilda är här annars vet jag inte vad jag skulle ha gjort,han är ju 17 år och fd travare,Och när han ska betee´sig på detta vis...Crispa klarade sig utan några blemor förutom en tuss päls som försvann...
Vi får se hur det blir i framtiden ungarna växer ju dom oxå så då kan jag ju få mer energi o vilja börja rida igen..;-Just det! Var ute och körde Trine med kälken en sväng,och wilma red cissi. Vi travade lite och wilma sackade efter för hon ville galoppera lite,och gissa om hon fick! Cissi drog iväg o lyckobrallade så wilma damp i backen och Cissi fortsatte som en rodeopålle en lång sväng innan hon insåg att hon var själv...Hon såg lite moloken ut när hon kom tillbaks.HOPPSAN !

Smått o gott...

Ja,så är det ännu en dag.sitter och segar lite på morgonen både jag och barnen...pappa har åkt till skåne och ska jobba en vecka.
Igår fick jag ett ryck till på em,städade åt hönsen och ankorna.Jag avskyr lukten som det blir i hönshuset :-/ så det blir städat ganska ofta...Sen tog jag pelle och omeega och donade deras fötter också,båda är duktiga och sköter sig bra.
Är lite sur på min nordis,han har börjat skita i ena lösdriften och det blir ju lite av honom...Han som har varit så duktig och gjort sånt ute :-(.
Ser ut att bli en hygglig dag här,få se vad vi hittar på när vi har piggnat på oss.

NU ÄR HON HÄR!!

Ja,nu är hon här äntligen!  Vi hälsar äppelbo Honeycrisp välkommen hit, jag har länge sett fram emot att få se henne live,och jag måste ju säga att jag inte blev besviken....Gud va  vacker hon är...Jag och min sambo åkte ner till Trollhättan ( Var nog meningen att hon skulle hamna här :-)) och hämtade henne.Vi sov över på hotell en natt så det blev som en minisemester för oss.;-) Jag riktar ett stort Tack till Linda För att jag får förvalta henne åt dig...Hon har tagit allt lugnt och håller som bäst på att bekanta sig med alla andra pållar här.

Snön ligger kvar här än men igår hade det regnat så den har reducerats.Tilia har fått hovarna verkade så nu är hon snygg ett tag igen.

Tittar ut och ser mina damer (flöjta,tilia,cissi och crispa) som går ilag nu.Cissi har varit lägst i gruppen och försöker nu få klättra på stegen men det går ju inge bra för henne...Hon ser lite uppgiven ut...Crispa ska få träffa fler imorgon.

Smått o gott...

Idag har jag hunnit med mycket,har hämtat två balar hö,Har muckat alla lösdrifter och halmat,Fyllt på spån inne i boxarna mm Sen har jag tagit Trine och var och hämtade kälken så tog vi en slädtur,SUPERMYSIGT!! Omeega var med på släp och hon fick totalt lyckofnatt :) Stod och hoppade på stället och kunde inte bestämma sig om hon skulle stegra eller bralla....det slutade med att hon hoppade som en studsboll för vi började gå..:-) Sen tog jag min nordis och hämtade hans kälke,så matilda(en tjej som är här och pysslar om kungen=min nordis samt mina småtroll ibland) tog en slädtur hon också med honom .Bäst o passa på när det är slädföre..Det är så kul att ha en tjej här som donar o pysslar,det är jag inte bortskämd med,jag känner mig nästan bortskämd o lat när jag kommer hem ibland och det är muckat!! Tack Matilda för att du vill vara här!! nu är det tv-bonde söker fru...

Full fart...

Ja denna dag har gått också...Har inte hunnit gjort allt som jag skulle.Har varit och handlat farsdags presenter och det tar tid när man får springa o leta barn hela tiden dom hade många förslag :-). Sen presenter till deras två kusiner för dom fyller även denna vecka. Sen har jag varit på min bassängträning,så skönt varmt vatten(34`)och passade på att sola,man känner sig mycket piggare när man har lite färg i ansiktet ,än att ett lik möter en i spegeln...:-=)
Jag har mest bara matat mina pållar idag,ska gå ut nu o mucka och ta in Flöjta  o cissi så dom får sitt kraftfoder.
Lite svårt att få upp hullet på Flöjta,hon är en tunnis annars och nu är hon dräktig...Plus att hon hade lindrig fång i våras men jag hoppas att hon tar och mullar på sig ,ökar succesivt med kraftfodret.
Imorron ska jag pyssla med mina damer o herrar mens barnen är på dagis! natti natt..

Härlig dag!

Jag vill börja med att TACKA för alla  fina inlägg  jag fått i gästboken !♥ Det värmer att läsa dom ,alltid roligt att få andras åsikter..Och några har man inte hört om,då får jag en rolig stund att studera era hemsidor  med alla vackra pållar :-).
Idag har solen har lyst här ,underbart väder,men mitt huvud har blixtrat och halsen börjar värka så nu är det väl min tur att bli däckad nu...har ingen lust men det är bara att hoppas att det går över fort...
Vi var ute och wilma red lite på gården och åkern hade ingen energi att sticka ut på tur..Nu ska jag försöka kurera mig.

Välkommna!

Ja nu snart är min hemsida klar att beskådas! Jag vill tacka Anna för ett jättefint jobb och så fort det gick! ♥utseendet är helt i min  smak!! Hoppas att alla som besöker den tycker likadant !

♣ Jag lägger ut en liten treklöver ( Hittade ingen fyrklöver så tre får duga)  för fortsatt lycka , jag är ju lite vidskeplig.  ;-)

Idag har det flygit lite snö här hoppas den ligger kvar,blir så mycket ljusare på kvällarna.Vi tog en promenad med erik i vagn och wilma red cissi,blir så full i skratt åt den damen ,hon kollar med mig om det  kan vara okej att få bita den där fula lilla pälshögen (våran cavalier) som helst ska gå framför henne o bromsa upp hela tiden...Han inser inte faran i att gå där ,han är ju kung över alla...
Nu ska jag sitta och njuta av att jag har en hemsida!!   Trevlig helg allihopa!!

Nybörjare!

Jaha ja,nu ska vi se om jag kan fixa med detta..Just nu sitter jag och försöker förstå detta som Anna försöker lära mig:)Ska bli så roligt att få en egen hemsida ,fast det snurrar mest i mitt huvud nu.Är ju inte så duktig med nya saker,ex att lyckas logga in här smärtfritt utan svordommar..(fniss)Men jag lyckades ju!! tror jag.Detta ska ju tydligen hamna i min dagbok på min hemsida om jag förstått det rätt,så då kanske jag ska skriva nåt vettigt,NOT!

RSS 2.0