Glad Midsommar alla!!

Ja det är en dålig trend jag hamnat i, det rullar på och det hinner hända ganska mkt mellan uppdateringarna...

Jag skjutsade iväg Erna på bete i lillbo till Ardennern Bellman. Nu så var det nånting som hon inte gillade där, hon drog genom trådar o allt o sprang hem till deras ponnyer på gårn =o/ inte så bra iom att hon korsar vägen där då...Vi provade till o med att köra dit Ceve men det hjälpte inte, så antagligen var det Bellman som inte föll henne i smaken..;o)
Iaf så fick dom då komma hem så nu har hon sin lilla Elektra bebbe igen, allt lugnt o bra ....

Wilma o Agnes hade det mycket roligt när vi passade på Erna o Bellman när vi släppt ilag dom, dom red och pysslade.
Marie o jag hann ut på en ridtur vi med innan hon kom hem...

Jag har fixat ordning hönsgården så dom fått flyttat ut dit nu, uppskattat var det...Medans jag letade pinnar mm på skullen så hittade jag Sitas huvud som stack ur en låda där...Jag fatta direkt att ,jaha hur många?  annars hade hon aldrig legat kvar medans jag rotade runt bland alla brädor...Det var 4 st men nu har vi 2 kvar, en hona och en hane (svart/vit) , så känner nån sig manad så hör av er!

Förmodligen så är båda långhåriga...

Skolaavslutningen har varit och det var fint , dock fick jag mest vara ute med Martin som INTE hade ro att vara still...Endels barn kan sitta still och sköta sig men det är minas svaghet tror jag, iof så har mina barn andra styrkor som jag tycker många andra kanske missat så det jämnar väl ut sig...


Jag har verkat ett gäng och fått skor på Erna fram iaf.Dom hade avslutning på ridskolan med gymkhana och det vart barbacka och vi mammor kom fram till att det behöver dom öva på =o)) iaf komma upp....

Men kul hade dom ! ,vi med ;o)

Det har ju regnat otroligt mycket, supertrist, jag blir så trött o tappar totalt initiativförmågan vid sånt väder =o(...En som gillar vatten är ju iaf Sixten...

Maritn skrattade gott o länge kan jag säga.=o)
  
En mindre rolig sak är att räven var hit medans vi var ute på kvällsidan och nöp våran fina vita anka!?! Skitdjur!! Den spatserar hit hela tiden nu och kollar om det finns nå mer mumsigt o ta....Blir sååå ARG!!
Men nu är dom ordentligt instängda i hönsgården..


I måndags så lastade jag Erna och Elektra sen drog vi (wilma o Erik) till Aspeboda, mellan  Borlänge o Falun. Där så provade vi ut westernsadel åt Erna, jag hade tur ! hon kunde ha en modell som han hade hemma, en "Nevada Fancy "heter den och det är en exakt sån jag hade åt Kungen, så det var som att komma hem =o) när jag provred en vända..
Lustigt hur mycket det gör det där att trivas och känna sig säker i en sadel....Har ju ridit i westernsadel dom senaste åren och jag lyckas INTE vänja mig vid en engelsk igen...
Men nu så ;o) kan hon få vara hur pigg hon vill....Nu hänger jag (förhoppningsvis ;) med.

Elektra skötte sig kanonbra hela tiden, Wilma gick med henne medans jag red, gick så snällt på i transporten och stod snällt uppbunden vid "stocken" medans vi la på olika sadlar.

Blir så full i skratt på dom, idag så hörde jag att det "blåste" och dom sprang bakom huset...När jag går ut o tittar så är det "bara" Elektra som leker med en plastsäckspool som W o E tejpade ihop för att fylla med vatten...Alla andra stog och tyckte hon var superläskig som krafsade o släpade på den....
Lite senare så möts jag av siesta, och dom ska vara mitt bland alla saker...Ni får ha överseende med ramlet..


Mamma Erna vakar över sina bebbar..

Och Tilia o Cissi över sina...

Ja det blir miljöträning åt dom iaf, tills jag har tagit reda på efter markos " städning".Ställer man det bakom huset så syns det inte....=o/

Snart midsommar och jag har ingen sommarkänsla alls nästan, det kanske kommer...
Önskar ALLA EN TREVLIG MIDSOMMAR !! På återseende!

En fölbomb !

Lite bilder på Farina o Feibeé mm kommer här...

ÄNTLIGEN kan jag springa igen,tjohooo

Hoppsan,krocka nästan me matte...

Få se om jag kan oxå?...

Superfotografen ;o).

Tittuut !! Ska vi prata?

Söt som socker!!

Och visst börjar jag vara nyfiken...

Kom igen mamma ,SLUTA ÄT,lek med mig!!

Jösses vilket liv det är på dom där småknotten då,dom har inte fattat att man MÅSTE dammsuga alla grässtrån som finns....

Några av dom e till salu! 3 veckor idag.

Tävla i regn.

Nu är jag här. Som vanligt har det väl hänt lite igen då....

Shettisarna o Ceve är avmaskade och släppta på bete en vända, idag fick dom komma "hem" iom detta skitväder som är, blåser isvindar och regnet yr som bara den =o( Så fölisarna får stå inne o resten har lösdrifter att kura i.

Grabbarna Grus
har varit hem en vända , jag verkade dom o avmaskade , sen var en tjej hit och kollade på Barre, tyvärr så har hennes musblacka kille visat fångtendenser nu så jag vet inte hur det blir, det märks väl iframtiden ..


Pelle blir så vacker tycker jag, min första shettisföle, helt opartisk kommentar ;o)...

Himla svårt o få till bra bild iom han vill prata hela tiden...

Iaf så fick dom åka hem till Anna efter nån dag, jag mer stärkt i att det är skönt att slippa hingst på gårn =o) Dom är absolut inge dum men det blir oroligare och det märks att det blir konkuranns mellan dom och mer jobb för mig...

Det har varit väldigt fint några dagar men inte lika varmt som tidigare ..Molly sköter sin uppgift som mamma bra ,en unge till har dött, det är 6 st svart/vita och en är som pappa Rummel . Smulans ungar börja skutta runt och undersöka världen, så SÖTA!! HUR ska man kunna sälja dom??? Ska försöka få till kort på dom.

Jag har anmält Ceve till Huddik på utställning oxå, 17 Juni blir den.
Så jag var iväg och gav henne en influensaspruta i torsdags.Då har hon hunnit få den första iaf.

Martin har fått egen säng,hittade en "mini" soffa modell äldre som vi fick köpa och nu har jag fixat iordning den, och han gillar! den, så skönt !!han har (peppar) inte skrikit så mkt under nån natt nu så jag vaknar bara ett par ggr av honom.


Wilma o Erik har varit på studieresa med skolan, till Falukoppargruva . Sen var dom till Borlänges äventyrsbad, mkt uppskattat !
Snart är det sommarlov, tror jag längtar lika mycket som ungarna..

Idag så klev vi då upp 5 och fixade iväg oss till Delsbo, lämnade av Martin hos mor och han funderade nog, väcks och kläs på i pyjamasen för att åka bil!?! så tidigt.. Men han klagade inte =o)
Vi kom fram i tid,7,50 stog i ryttarmed att sekris skulle öppna 7,30 men där fanns inte en själ, till slut så hittade vi en människa och fick visa vaccinationsintyget då sen iväg o dona iordning Puzz..
Hon var lite seg och hoppade inte sååå bra vid framhoppningen, hon har fart men stannar till och sen hoppar från stillastående, fast det är ganska rörigt med ekipage som far fram från alla håll , man bara väntar på en krock emellanåt så jag tror både Wilma o Puzzel blir lite osäkra därav lite dåligt flyt..

Men när dom väl var inne på banan flöt allt oväntat bra =o) och hon var inge tittig alls! Underbara ponny !! Det blåste ju så alla plastband väsnades branog, Wilma skötte sig oxå jättebra !

Jag till o me hann knäppa lite kort, MEN då hann jag ju inte kolla ev missar, fast det var lika bra det ;o)..
Vi var så glada o nöjda alla tre, jättekul !

Jag köpte ny huva,pannband och shabrak i mintgrön färg som Wilma tyckte var så fint i Orsa, Gissa om att hon vart glad när hon fick det i fredags..Nu har hon ett helt set i samma färg.

Jag var tvungen o skratta åt henne,
"åh mamma,kolla va fin rosett,o en vit den matcar mina ridbyxor sååå fint!"
Tror nog hon e tjej uti fingerspetsarna;o)...

Trevlig Helg alla jag känner!!

RSS 2.0