Skiftar i grönt..

Ja när jag kikar ut på åkern börjar det iaf anas att det kommer bli grönt.Så skönt!!

Idag har ungarna varit ut på en liten körtur som ni kan se på framsidan..Lite spännande känns det iom att jag går med vagnen och SKULLE hon bli rädd för nåt så har jag ingen suck att hinna hjälpa dom. Men våran klippa Cissi vet nog inte vad det är...=o)

Men först fick dom gå lite på åkern med na iom att hon inte är körd på ex antal månader, men vad gör det?? Nä just det ,INGET!!


Det är ju såhär det ska vara, att kunna släppa iväg ungarna o kunna känna sig iaf  90% trygg, skulle dom möta en varg /björn så kan man då inte skylla på hästen..
Sen har ju Wilma haft skola med Erik, dom hade först Puzzel o sen Cissi o hon körde ledövningar och hästskötarkurs med honom...=o)
Såhär ställer man upp...

o sådär leder man...

hmmn, kanske fel skor OM hon kliver på dig??

Nädå, jag håller avståndet..(mamma suckar)
Ja hon har lite trivselvikt att bli av med Puzz, och lite muskler som ska hitta hem...Men ja vi hinner, har bakskorna som jag måste få på oxå.Är inge kul att smida skor när man inte har riktigt smistäd o nu har jag inget skruvstycke heller, det brann ju upp i garaget..=o/ O hon är så tunn i sulorna så hon är mkt ömfotad på grus, vilket vi är omringad av..

Idag har jag borstat av Bella så gott det går med en inrullad svart päls =o/ och lyckades knäppa nåt kort på henne, själv tycker jag hon ser fin ut. Hoppas hon inte tunnar ur för mkt över sommaren så ska jag visa henne i höst, är så nyfiken på vad hon får för kritik.

23 dygn kvar till hennes beräknade tid.Hon ser så nöjd ut madammen.

Haha, jag pendlade med ringen igår kväll, o den pendlade = hingst ,så vi får väl se vad som tittar ut då..; o)
Melina jag födde upp visade oxå hingst, men se det var ett sto med mycket humör i det....Så hoppet är inte dött..

Inom några dagar så är våndan över Dotty över oxå.

Och jag har fått rapporter om Trine oxå, dom verkar trivas med varandra alla tre,Så roligt!!

Mörka fläcken mitt på henne är ett minne efter Della, ardennern jag hade, se såna flyttar man inte på hur som helst fick Trine lära sig, genom en flygfärd på 2-3 meter sen hon försökte jaga bort henne från maten. Ja är man 2 år kan man vara oövervinnlig..=o/

Solong Trine !

Ja då har jag varit iväg med min lilla rödböna.och hon gilla det för i den hagen fanns det GRÄS!! Mums, då spelar det ingen roll att  det inte fanns nån kompis än, han kom senare idag.


Jag är morrig nu för jag vill ju självklart lägga in bilder från idag men se det funkar inte?!?!  Varför?? Tänk om jag visste det, jag har laddat in dom i datan men dom finns inte så jag kan infoga... ( 00,30 haha , överlistad !! Nu finns bilder..)

Hej vem är du då?? Där är Camilla, Trines nya plastmatte.Och kolla så härliga blommor det fanns överallt i hagen ! Är ju så vårkänslorna börjar spritta..Iaf så hoppas jag att det funkar bra mellan dom två nu då.

Jag fick järnsläpp när jag mata hö nu, 9 högar som vanligt o jag räkna o räkna men det stämde ju inte...; o)

Och igår så tog Wilma o pysslade med Jossan en vända, borstade o släpade ut henne på ridbanan o gick slalom o över bommar lite grann, konstiga påhitt den lilla människan har tyckte hon men kul oxå!

o hon tappade godis på golvet efteråt..=o)
Jag passade på o försökte få nå nya kort då, o se så kinkig matte ska vara med att fötterna ska vara på ett visst vis, vilket trams!! Det var skojigare med dig lillmänniska.

Nja,, säger minen på mig ..Håll du Wilma..Så knäpper jag då...

O tjena vilken proffsfotograf jag var =o/Haha...Detta kort bjuder jag på ; o) Nya bilder på hennes sida iaf..

Imorgon får Marko hem sin grävmaskin han köpt, få se vad allt han hittar på med den då..

Sen önskar jag alla jag känner en riktigt GLAD PÅSK!!
Lägger in en bild jag fick av Anna på killarna.Tack för det jättefina påskkortet oxå!

Smått o tråkigt..

Hej o hå , vad jag har fullt upp om dagarna nu, inte nog med att man håller på att vänja sig vid nya rutiner nu då , självklart så ska Erik få öroninflammation mitt i allt oxå, jag lider med honom, aldrig kan det få vara lugnt, hans blodsocker for upp i höjden på fredan o på em så hade han 40 grader feber =o(..Så jag har kollat honom varannan timme på nätterna så liite seg är jag.Nu inatt så har det lugnat ner sig men så fick han pencilin oxå igår så nu ordnar det sig väl ett stund då.

På hästfronten så ska jag ju skjutsa Trine på långfredan då, sen har jag tagit beslutet att Dotty ska få vandra vidare nu snart..

Endel vet ju att hon föddes med ett rejält underbett, och även hennes "kindtänder" är ju snett . Jag har avvaktat och hoppats att det skulle minska men det har det inte gjort, så hon kommer att få behöva tandvård resten av livet kontinuerligt, veterinären trodde inte att det skulle rätta till sig iom att det var så pass stort.


Man kan se att hennes nosrygg är" ihoptryckt" och hon snörvlar och låter halvtäppt när hon andas väldigt ofta.

Så hon ska ju inte användas i avel och jag vill inte sälja för man vet aldrig hur hon får det, kanske betäcker ändå eller kanske struntar dom i att sköta hennes tänder o då blir hon lidande i slutändan..
Endel har ju sagt sina åsikter och det får stå för dom, jag själv tycker jag tar rätt beslut, iom denna mättade marknad på shettisar så behöver man inte fylla på med defekta .Det är inte självklart att dom har det bättre levande jämnt...

Sen att det känns riktigt förjävligt,det behöver man inte tvivla på.. Som jag planerade den betäckningen o vart så glad när jag fick hingsten bokad, lyckan när Tilia var dräktig, när jag såg att det var två !! hål i baken på fölet, magplasket när jag öppnade munnen på henne, hoppet att det ordnar sig nog, det brukar rätta till sig...Men se det har inte rättat till sig en mm..=o(
 Men det är väl sånt man får räkna med när man ska ta föl.Jag börjar känna att det vilar nån förbannelse över dom svarta pållarna på denna gård..=o/ 


Jag har kanske en intressent på Crispa oxå, jag bävar för hon är ju den mest välstammade jag har o vackraste med sin utstrålning,(eller det beror ju på vad man har för smak stammässigt, tycker ju alla mina har bra stam.)

 Jag har velat hit o dit,gör jag rätt som säljer henne?? köper hon henne inte så får hon gå kvar här så länge..men köper hon na så får hon det nog kanon och får gå som avelssto som hon älskar..

Eftersom det har varit mkt denna vinter med sjukdommar, dödsfall, mkt snö och min egen kropp som bråkat så är jag lite nere, det har nog många förstått men jag tar djupa andetag och kämpar mig upp igen, solen o värmen hjälper oxå till , och att få sitta o prata o dona med mina små pälsbollar så det löser sig nog....

Nej nu ska jag sätta fart o göra nå nytta då. på återseende!

En evighet har gått.

Ja så känns det, dessa två veckor har minst sagt varit hektiska och omtumlande. Jag minns inte när jag har varit så full i huvudet av så mkt nytt som jag måste lära mig..Men ändå har det gått bra och det blir bara bättre.

Som tur är så är vi tydligen så pass "nyttiga" med maten redan så det är bara ett till mellanmål o grönsaker oftare i måltiderna som gäller .Annars har det ju kunnat vara ännu värre ur dietsynpunkt, om man måste lära sig att laga nyttigare o ändra kostvanor radikalt.

Här håller jag på och ska ge en spruta i benet, första ggn jag fick göra det på honom.Det är lite småspännande för ibland ylade han o då skvitter man = rycker till o då gör det ondare på honom =o/ men nu har vi fått pennor som vi använder.och han är mer van..Jag blir fashinerad ,från att varit rädd för ett stick i fingret på HC till att sitta o sticka sig själv 3 dar senare, det är bra jobbat tycker jag ! Han har varit så duktig Erik och anpassat sig väldigt bra, har nog varit värre om han varit tonåring...Så det var väl bra ändå att det vart nu.

Hmmn varför roterar inte bilden här oxå för?? jaja..

Vi har haft Permiss nu i helgen o varit hemma, jösses vilken lycka att få klappa o lukta o höra hästarna äta...Ja jag har haft abstinens, en sköterska på avdelningen har oxå häst o vi har ju pratat en del..Men det hjälper ju INTE... Det har gått bra med Erik iaf men han blir låg fort bara han cyklar lite så han måste ha mindre insulin.
Äta mer kan han inte göra då spricker han...Dessvärre så är Martin dålig oxå sen i onsdags, han har diare´ o allt går rakt igenom =o( Så det är full rulle...

Hästarna har haft tur, det har ju blåst här en del o en talltopp har ramlat i hagen så nu gnags det bark mm, tur ingen var under...Mamma o Wilma har skött med dom så bra, stort TACK igen!!

Nu har jag ändå hunnit med en del iaf o kommit ikapp lite, jag har muckat o spånat upp i lösdrifterna, rivit av Puzz skorna o verkat henne, dragit av dom en massa päls så dom inte ser så oskötta ut då men det rullas ju i geggan så ja man får väl härda ut...Har nu börjat tagit in Bella o Puzz så får dom bo inne under nätterna, Bella har ju bara 40 dygn kvar till beräknad nedkomst. ( Tack Carina för datume`!) Och dom trivs verkligen, såg ut som två spånbalar imorse minst sagt..;O )

Trine kanske flyttar runt nästa helg , till Ockelbo.Hon kommer att vara sällskap åt en halvblodskille, så märks det hur länge det blir då. Men det känns skönt att lämna ut henne på foder iom att det känns inte bra att sälja henne, en del är ju heliga, mitt största problem är väl att det är för många som är heliga för mig =o/...
Men som sagt Crispa ska säljas eller ut på foder oxå..Men när man gosar me na i hagen så känner man sig som världens största skit =o(
En fin lerinpackad Crispa..


Bella med sin STOOORA mage, jag blir lite darrig när man minns hur det gick för Crispa o då var inte hon så stor i magen, kommer väl en färdigväxt föle här...; o) 19 Maj är hon beräknad..

Sen har jag min linslus då...

Kommer matte !! ( men stå still då!!)

Anna hoppas det går bra med killarna för dig !! Vi får höras nå tag..

Imorgon ska vi tillbaks till Huddik ,så märks det om vi blir kvar eller om vi får komma hem igen.Ni får ha överseende med om det är lite virrigt, hela jag känns som ett virrvarr än...
På återseende!
Ps. Tack för hälsningarna i GB !

RSS 2.0