2012 Årskrönika.

 Då är det dags igen ! Satt och läste igenom fjolårets och det var mycket jag spontant kände att är det bara ett år sen?? Känns som längre...
Iaf så känns det som att det varit ett mycket positivt år för oss, vi har hunnit med massor av aktiviteter, lite för mycket har det känts som stundvis..Jag hade turen att få två okomplicerade fölningar med TVÅ stoföl dessutom , +  deras färger, precis vad jag drömt om !!♥ Sen att Jossan knep Diplomet !!♥♥
 
Vill passa på att Tacka för all hjälp och stöttning jag fått genom året ! Ingen nämnd och ingen glömd, ni vet vilka ni är!!
 
Men vi börjar från början då !
 
JANUARI:
 
* Jag köpte Erna, fd. travarnordis som min skogsmulla.
 
* Marko fyllde år .
 
* Flera dagar strömavbrott.Jisses vad värmeljus det gick åt.
 
 
 
 
FEBRUARI:
 
* Skolat in Martin på dagis.
 
* Wilma fyllde 10 år.
 
* Jag börjat plugga för Grönt kort, med "Ponnymammagänget".
 
    
 
MARS:
 
* Bella såld till Carina på Blåklockans.Lycka till med henne!
 
* Rena sjukstugan med barnen.
  
 
APRIL:
 
* Jag klarade Grönt Kort, nu kan Wilma börja tävla.
 
* Slutmätte Puzzel, 127 cm.
 
* Wilma börja hoppträna för Gaby.
 
* Tilia fölat ett musblackskäckat stoföl !♥
     
 
 
MAJ:
 
* Feibeé fick förstoppning på andra dygnet...
 
* NH-träning med Ceve.
 
* Cissi fölat ett svart stoföl ! ♥ Även Crispa fölade ett musblackt hingstföl i Finland samma dag.
 
* Wilma och Puzzel debuterade i Clear Round klasser i Svärdsjö, Kunde inte gått bättre med två rosetter med hem.♥
 
* Grabbarna Grus kom hem på visit en vända.
 
 
 
JUNI:
 
* Var till Delsbo och hoppade Clear Round 60 cm.
 
* Erna iväg för och gå på bete med Bellman men det funkade inte.
 
* Sita fått kattungar.
 
* Martin och Erik fyllde 2 och 7 år.
 
* Tävlade i Söderhamn  på en lervälling, en vägran och tidsfel, bra gjort tjejer!
 
JULI:
 
* Ännu en start i Söderhamn, denna ggn gick det felfritt och rosett!
 
* Familjedag på klubben, Ceve ,Tilia och Feibeé var med på rasparad.
   
* Wilma och jag var med och red en etapp på Jubileumsritten, från klubben till Långhed red vi med Carola  o Vendela.
 
* Utställning i Söderhamn, Jossan 5*8, Tilia 98887=40p och Feibeé 87888 =39p ,Erik var med och hjälpte mig, vi hade jättekul! och det gick jättebra !♥
  
* Utställning i Falun,Jossan tvåa på 39 p och Zdeno klassvinnare på 40p. Ungarna provade agility med honom och dom fick varsin Clear Round rosett ! Härligt jobbat Wilma ,Erik och Zdeno ♥
 
* Ceve fått inflamation mellan kötthov och sulan, pencilin och skodd.
 
* Wilma o Puzz på hoppträning i byn.
 
* Vi åkte till kolmården på lite semester,jättekul ! Hälsade på Trines första föl Wille som blivit stor nu !
   
 
AUGUSTI:
 
* Var på Tinkerriks i Sala med Ceve, vi gick 2a av 3 st på 38 p, jättenöjd! VÄLDIGT många vackra tinkrar att titta på.Var även med på en avelsgrupp med henne.
* Feibeé och Farina ritas och chippmärks.
 
* Wilma och Puzzel provade en dressyrtävling i Kilafors, gick skapligt, båda supernerviga och det visas ju på resultatet.
 
*Skolorna börjar, Wilma o Erik börjar på ny skola.
 
* Premieringen i Bollnäs, jag skrev åt domaren sen visade jag Miona åt Carina på Blåklockans, Wilma visade Jossan och dom gick 3a på 5*8 40 Diplom och GI , Lyckan var total ♥!!
* Dressyrtävling på Klubben ,gick bättre för dom mer avslappnade! Jag skötte in -utsläpp till framridningen.
 
* Skjutsade Carina o Turgubben på avelsvärdering i Kolbäck, intressant att se det in real, nu vet man mer hur det går till inför framtiden.
 
SEPTEMBER:
 
*Homnamarknaden, Tilia o Cissi med fölar var där, Zdeno fick vara barnponny på ridningen, Tilia hoppade också in en vända.
 
*Hopptävling i Ljusdal, en "riktig" klass med 2faser där dom fick rosett om dom var felfria samnt en LC (70 cm) som dom rev ett hinder, kanonkämpat flickorna mina!♥
 
* Grabbarna Grus är hemkommen efter nästan 2 år ute på foder.Kastrerade Barre den 20de sept.
 
 
OKTOBER:
 
* Blev ett impulsköp av Haganäs Martell när han blev till salu, Cool ,mysig liten 1 åring.Min förhoppningsvis framtida avelshingst? om det vill sig väl..
* Martell klöv ögonlocket, 3 stygn så var det fixat.
 
* Wilma var med i KM-Klassen i hoppning och efter lite rafflande spänning vann dom !?! Grattis till er!♥
 
* Halloweenutställningen i Insjön var lite smått overklig, Zally klassvinnare på 39 p med Wilma ♥,
Jossan ringtvåa på 5*8 o Guld ♥,
Zdeno Klassvinnare och senare Championvalack på 5*8 o Guld, Erik och jag hjälptes åt att visa honom ♥,
Wilma visade Cissi till en klassvinst på 5*8 o Guld ♥,
Farina var det första utställningen för och hon blir klassvinnare och även Championföl innan det var klart på 5*8 poäng !! ♥ Helt otroligt!...Sen vart Erik och Wilma etta och trea i maskeradklassen ,gissa om han vart lycklig ?!
 
 
NOVEMBER:
  
* Gjort om i Selkammaren, nu blev det bättre med plats.
 
* Jag fyllt år.
 
* Barre lämnats ut på prov hos en familj.
 
 
DECEMBER:
 
* Barre blir såld till Ismyra, Lycka till med honom !
 
* Marko får Jossan i Julklapp.
 
Ja nu var det gjort !, den som orkat läsa hit ner hoppas jag haft lite nöje av detta då.
 
Mina mål mot 2013 har jag inte hunnit fundera så mycket över än, Zally ska visas på 3 års premieringen, Jossan ska betäckas och ev nåt till sto då, jag klurar på en hingst jag gillar men inget är spikat än, kanske jag får hälsa på Lasse till sommarn ;o).. Sen ska ju Elektra ut o visas lite..mm.
 
               ♥HOPPAS ALLA FÅR ETT RIKTIGT GOTT  OCH FRAMGÅNGSRIKT NYTT ÅR 2013 !! ♥
 
                                                                 ÖNSKAR VI  PÅ TROLLANS!
 
 
 
 
 
 
                                                                   
 
 
 
 

Julen är här ! och redan över ;o) ...

 
Ja vart börjar jag??
Wilma var på julshow och  prisutdelningen med mormor, min kropp värkte så f***nat så jag låg kvar i soffan hemma.Hon var snäll o filmade lite snuttar så jag fick se lite av den iaf.
Det var en skaplig buckla !!Så nu pryder den hennes hylla.
Tänk så jag drömde om en sådan där rad när jag var i hennes ålder, men jag håller på och fixar den nu istället!
 
Vi var och julhandlade samnt hämtade en riktigt fin rockard åt Baron som hans ägare köpt, synd att jag inte slog till före, för jag hade kikat på annonsen tidigare ;o) för den var riktigt fin med ställbara skaklar och svängel.. Men ja Barre får ju en fin vagn nu istället då.
Vi levererade den samma kväll  på hemvägen och Marko träffade Liam då och ja, haha ,han backade när Liam ville hälsa på honom, HUR kan nån våga rida på en så där STOR häst var hans spontana kommentar..Tror han uppskattar Erna och mitt gäng mer nu ,Fniss...
Min Baby in the Box, ser ni henne ? Knäppt med min mobil så inte det bästa ,som vanligt...
Hallo matte det är tomt, FYLL PÅ !! Jag har termiter, inte skojigt!!
 
Sen dök det upp ett jättefint JULKORT från Trine och Crispa ♥ , Tusen Tack Reetta !! Det var ett superfint kort på Verano Lee v.d Sandkamp ( rättstavat?) Trine är ju dräktig med honom och kanske även Crispa.Ska försöka scanna in det i datan sen.
Själv har jag inte hunnit fixa med julkort  iår det har säkert många märkt redan och jag  har lite dåligt samvete över det...Men hoppas ingen tar illa vid !
 
Jag har börjat ha Feibeé o Farina inne om nätterna så dom blir mer hanterade och mammorna får gå ute o äta på sig, Tilia behöver ju det hon . jag bestämde mig för detta när jag tog in Farina för lite verkning en kväll och jag hörde nån klampa runt i stallet, det visade sig vara Puzz som kommit in , översta tråden bredvid hagöppningen var nere och hon hade hoppat över,( förmodligen har hon o Tilia haft en skärmytsling, dom vill inte ge sig nån av dom vem som e boss, suck...) Cissi oTilia stod så fint vid öppningen o väntade..Vilka väluppfostrade damer....
Så därför får Puzz vara guvernant om dagarna nu ;o).
På självaste julafton gav jag mig den på att nu SKA kälken fram !! Och va 17 lite spännande ska det bli, vi tar inte säkra Cissi för att hämta den. Nä vi tar Zdeno ! Han har ju inte blivit körd på  1,5 år iom att jag inte haft nån sele som passat riktigt men se nu har han grovnat (fläskat ) i sig så med selunderlägg så kan han ha min loksele..
Han såg mindre road ut när jag med snöskoveln o han i grimskaft plumsar ut i skogen mot ladan, jag resonerade som så att skulle han INTE gilla mitt påhitt orkar han inte skena sååå långt med käken iaf ;o), haha, det lät riktigt bra va?
 
Iaf så knyts han fast i ett träd medans jag skottar fram portarna, resten av gänget kommer oxå för att se vad vi hittar på..Ceve ska ju helst stå bakom min axel och vara med hon. Men faktiskt så lydde hon och stannade utanför ladan medans jag släpade ut kälken.
Sen till den spännande stunden!, hämta Zdeno och spänna för då, nu vart det inte  ett dugg spännande för han stod som ett ljus hela tiden och gick på som han inte gjort annat i sitt liv fast det sprutade shettisar och en tinker samnt en nordis runt honom...Så då var ju min dag gjord!♥ Tänk att man kan bli på så bra humör av  bli svettig bakom en shettis.
Fick några bra bilder på Pelle oxå, han var ju tvungen och gå utanför deras stigar i hagen när Zdeno kom och gick med lustiga grejer på sig.
Både mamma och pappa kom och vi åt gott och väntade på tomten, svärföräldrarna kom dit oxå alldeles innan tomten kom, massor av klappar delades ut och  Martin var inte ett dugg blyg.
Wilma fick presentkort på Hööks för hela summan av 750 kr sammanlagt så hon dök rakt ner i katalogen för att kolla ...Tror alla vart ganska nöjda med sina klappar, själv fick jag en ny kamera ! Kanon eftersom den gamla säckade ihop.
Min julklapp till Marko vart han glatt förvånad över som tur var, haha, han är nu ägare till Jossan ♥ Det trodde han nog inte jag skulle göra, han har tjatat att han vill vara ägare till henne meeen jag har väl inte varit så pigg på det....Har ju velat fått hennes RS klart och inte vetat om jag egentligen velat ;o) Men vad 17 man får väl bjuda till om man ska främja intresset för framtida sällskap på utställningar mm ;o).
Och nu behöver jag inte ha så dåligt samvete för att det är många shettisar här, nu äger jag ju inte alla, tycker jag e väldigt slipad jag , fniss..
Sen håller Erik på att dissekerar legenden om tomten =o/ för han hade en lika ring som Marko ??!Snacka om att vara observant men tomten kan ju oxå ha ring...Eller hur?
 
På Juldagen så var alla upptagen med att dona med sina saker och på kvällen så verkade jag Cissi och skjutsade iväg henne. Hon ska vara sällskap åt ett halvblodssto i 10 dagar, hon befinner sig bara utanför Edsbyn och har även ca 150 st får !! som boxgrannar, ahh o det fanns lamm så toksöta lamm....Frida hade även ett par täcken och sälja så nu har Erna fått en julklapp med, ett rosa o grått vintertäcke med döskallar på kanten =o).Wilma vart liite avis kan jag ju säga.
 
Det ska ju knopas ihop en årsresumé här oxå, ska se om jag lyckas knåpa ihop den senare,annars dyker den upp inom kort!
Sköt om er !!

Kyla,snö, vattkopporna ,och Barre såld.

Ja sitter här med värk i kroppen och tycker synd om mig själv...Nä då inte riktigt så illa är det, men ont har jag och e snorig.
 
Det har ju hunnit kommit ännu mer snö och det har varit runt -25-30´ sen sist igen, e  jobbigt när det blir så pass kallt, man gör bara det nödvändigaste annars så ramlar ju fingrarna av på en känns det som..
Har pyntat jul och iår så hade jag dåligt med lust men det är mysigt bara det är uppe ! :)
Varit ute och plumsat i snö med Erna och det var HÖG MYSFAKTOR då. Sen har det varit Gabbyträning igen och det gick bra det med.
 
För första ggn på terminen var Wilma hemma från fredagsridningen !?! Hon har ont i huvudet o halsen, lite feber på kvällarna men det händer inget mer, än...
Martin har ju åkt på vattkoppor han, och varken Wilma eller Erik har haft det så bara o hoppas dom får det nu oxå då så är det gjort sen. Är ju inkubationstid på 1-2,5 vecka fick jag veta...
 
Så synd om M för han har blåsor i mun och hals så det har inte varit kul att äta och på nätterna så vaknar han och gråter och det kliar överallt på honom, ändå har han inte så många blåsor än.
Det bäddar för en annorlunda jul hos oss ;o) kanske är prickiga barn istället för prickig korv....
Igår var jag till Bollnäs och hälsade på Baron, kanske ska kalla honom det nu när han e vuxen ; o) vi tömkörde och Wilma red lite på honom. Han ser ut att trivas finemang ♥ och det kändes alldeles lugnt och roligt att sitta och skriva kontrakt och kvitto, så nu är Göran shettisägare för första ggn i livet, få se om han har gjort sitt livs affär el river av sig håret om nåt år nu då.
Skojar bara ;o)..
 
Idag är det luciashow på ridhuset och vi är inte med iår, Wilma ska få sitt KM pris bara och visst känns det konstigt o inte vara med men samtidigt skönt att inte bundit upp sig när vi är mer o mindre dåliga allihopa.
Imorgon ska vi ta oss till Valbo och julhandla lite så det blir klart med julklapparna.Jag har noll lust med allt just nu men det kanske går över till imorgon hoppas vi !
 
Ha det gott allihopa därute ♥ !

Vintern kom med Besked !

Hej o hå vilken helg!!
Jag har velat ha vinter länge och det fick man ju !, synd bara att allt ska komma på en ggn i vinande fart...
Fredagen så vart det lite ändrade planer, Wilma fick ta en av ridskolans hästar iom jag tyckte det var onödigt att ge sig ut på oplogade vägar på ca 3 dm om inte mer..Dessutom vräkte det ner hela dan o kvällen så sikten var inte det bästa .Iom att lördagen var uppbokad med dressyrträning och avlämning av Barre så räckte det ...
 
Jag var faktiskt orolig att ungarna skulle komma säkert hem med taxin, och Wilma berättade att det varit nära några ggr att hamna i diket, ush så ska det väl inte behöva vara?? Men ja våran väg har inte sååå hög prioritering ,och visst det kan man förstå men iaf...
Men jag blir lite förvånad för vilken hysteri det blir, med klass I varningar osv !?! Jag menar det ska ju normalt vara VINTER nu så varför får alla en chock och kör i dikena överallt?? när det väl kommer snö, jaja..
Det kom ju lite i onsdags oxå, och Erik lyckades dra igång skotern själv och pluttrade på när jag kom hem från o hämtat Martin, vem orkar vänta på mamsen? ;o)
Jag ljuger inte men jag höftar på att han åkt upp 2 tankar med skotern sen i onsdags. vägen och ja nästan hela gårn var tillplattad av skoterspår ;o) vem behöver ploga här?
 
Mellisdags...Sen ut igen..
 
Iaf så vaknade man på lördan av att det var lika mycket snö igen ! Bara ut o skotta o ploga av då sen på med transporten, gratisträning blir det, Marko kör traktorn och jag går och skottar fram överallt där inte han kommer åt riktigt..  Efter jag knäppt nåt ev "sista" kort på honom i min ägå hemma här sen iväg i mylsen..
Han fick bo i spilta medans Wilma o Puzz tränade för Jenny i dressyr en halvtimme, tror nog både barnet o pållen saknat jenny !! Det har varit spänt o springit den sista tiden på fredagarna , men se efter 5 min nu så vart det den fina lugnare bruden vi vet finns ...Så synd att hon slutade på klubben, hon förklarar så ungarna förstår lättare, vilket är en fördel när dom inte har en vuxens kunskap.Vi ska försöka börja träna regelbundet för henne efter jul..
Efter ridningen stoppade vi in Puzz i en box och åkte iväg med Barre, mot Ismyra !
Väl där så låg det jättefint på en liten kulle. och när man kom in i stallet som var 4 år gamalt så insåg man att man har det lite enkelt, "om man hade pengar" så hade jag nog planerat ett nytt stall jag med...Men jag får nog fortsätta drömma jag och vara glad för det jag har. =o)
Waow, sa Liam, det kommer nån,tror jag...Eller vad är du för en liten lurvboll??
1,75 över havet så vart ju Barre inte så mkt att skryta över i höjdväg iaf..
Dom nosades och ingen skrek el pep, sen tog Liam ett lovenap i Barres öra och stod så," min nya gosenalle " såg han ut o tänka.. Haha ,Liams huvud var lika långt som B hals..
En stor o fin box med MAT i så var det inte mkt att fundera över ansåg B.
Hallå!
Det blir en lägre dörr åt honom om han blir kvar .
Wilma vart helt plötsligt en 4 åring ;o)
Sen åkte vi och på söndagsmorgonen fick jag en bild med texten att "Nu är vi ute och myser och äter tillsammans"
Och på söndan så tickade tempen ner o ner.-25 höll den sig på när jag gjorde kväller.Självklart krånglade vattenkran men med varm vetekudde och tålamod sisådär en 10 min så kom det vatten.
Under dan pyglade jag med att få ordning på alla möbler som inte kunde vara kvar när vi meckade ihop Martins nya säng.
Vi var tvungen o ställa nånting för annars har han rullat ut, så då bytte vi plats med köpmannadisken och Martins "gamla" säng då.
 
- 30 var det i morse. liite väl så här för en nybörjare , ändå fryser jag mer när det har varit det här råa kallan som varit tidigare, nu biter det o värker mer i ansikte o händer men ja friskt kan man väl säga ;o) .Bli kul o se hur länge det håller i sig. Vi fick ju Vinter iaf!!
Måste ta mig till ladan o hämta kälkarna, blir alldeles körsugen i denna snö!
Ska ta tag i Ceves inkörning ordentligt nu så vi får sätta för snart.
 
Ha det bra alla!
 

RSS 2.0