Funkar det än tro?

 
Idag ska alltså weebcreator stängas , Jag har fått hjälp så det finns en "säkerhetskopia" av hemsidan men det kommer ta lite tid innan jag lyckas få till så jag kan ändra på den igen. Får väl se hur den kommer se ut i framtiden då bla annat indexsidan inte gick att flytta till den nya Editioner.. Tydligen funkar det än men OM det dröjer med uppdatering här så vet ni varför. Skyndade mig att uppdatera Calinas sida om ni är sugen på att kika där.
 
 
Det har som vanligt varit full huggning här, jobb , skola ,dagis, sjuka barn , omskoning , ridning , sen har vi i onsdags varit och mätt Calina i Rättvik, 1,38 stannade mätstickan på och då var hon skodd med brodd.. Vi har även varit till ridhuset två torsdagskvällar och ridit med i grupp, och hon sköter sig jättebra !
Framme i Rättvik skrittade dom för att få röra sig efter o stått still i transporten i en timme.
hmmn, vad ska jag göra här ??
  En annan sak är att Vanja ett av dom får min höbonde köpte nu sist har fått lamm, så toksöta så man dör sötdöden,!
Den som diar är en tacka..Den andra en bagge, tror jag.
Sen har ju Wilma fyllt år ! 13 år, jisses, jag har en tonåring nu, shit ,vart tar åren vägen ?? Och det innebär att i höst har vi haft Cissi i 10 år !! Våra Pärlor.
Wilmas tårta hon gjort själv! Hon tar mig med hästlängder i bakning..
 
Idag har Wilma börjatpå sin grönt kort kurs, håll tummarna att hon lyckas !! även nästa helg så är det den med provet på söndagen..
Ha det gott så märker jag och även ni  OM det går att fortsätta skriva här el om det blir stopp ett tag tills allt är fixat, var rädda om varandra!!
 

Februari och solen har hälsat på några dagar!

Ja sen sist, och uppmärksamma ! att det inte var så länge sen ;) så har det hänt lite här i vinterdvalan...
 
Kolla in Alfon bakom Wilma, gokatten!
Det började ju samma kväll som jag uppdaterade trollboken sist , när Carola skulle ta in hästarna så såg hon att Kakan var VÄLDIGT chockad, hon skakade hela hon och hade alldeles tom blick.. När dom kommer in i stallet och börjar titta är hon blodig och har väldigt mycket som" sticksår" på skenorna , några rejäla hål som visar sig väldigt djupa bla fram och bak på hasen..
Det hade varit en varg synlig vid grannen på dagen ,det finns ingenting att skada sig på i hagen då det är slät åker...
Carola hade varit borta under dagen..
På torsdagen kommer länstyrelsen upp och eftersom det hade töat och regnat så kunde inga spår säkras, men dom var ganska säker på att det är vargen som varit där, förmodligen en ung som tränat, hade det varit alfatiken var dom ganska säker på att Kakan varit död nu..
 
Det visar sig att älgjägare har grävt ner 5st älgkadaver i ormtjärn, lite för grunt tydligen ( och enligt min åsikt alldeles idiotiskt så nära bebyggelse, är ju mycket folk som promenerar, riden/ kör mm.. ) Och det har dom hittat och grävt fram. Så dom har ju hållit sig häromkring nu..
Det är ca 800m från Carolas gård fågelvägen, ca 1 km från oss över ån och det går ju snabbt nu när det är is..
 
Dom hade märkt om tiken då dom även var till Carola, på en tjärn 400 m från henne.. Visst är det kul ! vet inte om jag ska skratta el gråta...
Dom hade även tänkt märka om hanen i torsdags men misslyckades få tag i han, han drog till skogs så dom hann inte bedöva honom, tror det blir nytt försök denna vecka.
 Då vart det en spräckt backspegel då, iaf plasten...
Jag har även jobbat lite på nytt ställe, i slalombacken i serveringen, så nu friterar jag strips mm igen, Kul!
Mindre kul var det när jag skulle åka dit en em, jag får möte av tre bilar på en raka, tyvärr var den sista en sån där j***el som inte kan väja till sin kant så det small ! trodde först det var stenskott men rutan var hel, dock inte backspegeln, saktade in men såg att den fortsatte lika och jag hade inte tid att vända o jaga ikapp den så nu hoppas jag den andra bilen också fick trasigt, saabjä**l !!
 Vi har hunnit ut och ridit lite , vi rider mot Homna, känns lugnast det med gråben mest synligt åt andra hållet. Calina går framåt , kul att se !
Igår så red vi för Jennie, hon tyckte Calina fått mer ork att gå lite mer samlat i galoppen nu, skönt att det märks lite förbättringar.. Jag värmde Primme sen red Wilma honom med och nu kunde dom göra finare galoppfattning på volt, Wilma tycker det är lite läskigt för han kan ju rinna iväg lite för att få till den,( det syns ju ganska tydligt att han har travat i livet.) Men även det blir bättre med coaching av Jennie.
Jag tycker ju faktiskt det är kul att rida dressyr, även om jag inte har superbalans i dressyrsadeln än men det kommer! tycker det är mest jobbigt att folk ev tittar på mig...Snart ska jag försöka mig på att galoppera på P när jag är själv i ridhuset nån ggn.
Sen ringde Annika som har Ginza på prov, det funkade bra och Lilly deras 4 åring hade blivit kompis så dom delade hö nu i hagen samnt har hon blivit lugnare, kul ! så nu har hon köpt Ginza och vi önskar Lycka till med detta gohjärta, ska bli kul att följa er i framtiden.
 Fina Lilly , där Ginza nu bor.
Martin har ju harklat sig och småhostat i 1,5 v nu på lördagsmorgonen bröt det äntligen ut, eller hur man ska säga.. Så nu är han hemma ,få se hur länge.
Det var så härligt väder på lördagen , varmt och sol ,så jag klädde på han och vi tog en kort promenad där han fick lift med Ceve och Wilma, även Isa och Alfons hängde med , när vi kommit en bit började Alfons gå lite föör nära Ceve då han hörde lillmatte där uppe . Så jag satte upp han på Ceve , tänkte att det där hoppar han kvickt ner men se det var varmt o mjukt där uppe så , Helt OK !
Är ju tvungen o skratta, han tror han är mer hund än katt den lilla mannen..
Waow, det vart lite gungit nu, bäst o hålla balansen..
Har sett att jag varit dålig på att fota cevehjärtat ett tag, men nu kan ni se henne i detta inlägg.. Har suttit och googlat och letat namn till fölis, vill ha nåt med irländsk eller skotsk anknytning , Ceili som Cevan heter tror jag är nån sorts irländsk folkvisa men det är ju INTE det lättaste att hitta  ...
Hmmn, måste frisera under hakan ju!
Det har blåst ganska rejält emellanåt i helgen , Får hoppas det inte blir isbana bara.. Sen verkar det röra sig på Shetlands marknaden, har fått förfrågningar och ridna och körda ponnysar, en letade en musblack runt metern som hon skulle ha till parkompis. Nu har jag ju ingen som stämt att sälja så inte mycket jag kan göra åt det.
 
Känns lite konstigt när det "bara " är 3 st hemma nu, snart två när Jossan ska åka till sin fodervärd..
Och samtidigt skönt för nu kan jag fokusera mer på dom större och slippa eventuellt dåligt samvete för att tiden inte räcker till.
Kolla in detta!?!
Inte vanligt att en ettåring är så renlig , jag njuter av att mucka åt Galina , två högar till i andra hörnet två pinkfläckar o klart!  Det är bara att hoppas det håller i sig.
Kan undra om det blir nå lammungar?
Yra och Fia tycker jag är rundare o magarna och lite annorlunda i humöret men Bodil vete 17,.
Hon är sig lik men det märks väl i april om det kommer nånting..
Var rädda om varandra där ute!
 
 En mindre rolig sak är att den 28 februari stänger dom webbcreator på one , jag som inte fattar ett dyft om detta har lite panik men det kanske löser sig, jag har försökt ett par ggr men inte lyckats , för det ska gå kopiera till Webbeditioner men tydligen är inte jag tillräckligt smart för att lyckas med det, så vi får se om denna hemsida överlever...
 
 

RSS 2.0