Smått o snö...

 
ja det är sant !! jag är här igen...kors.
 
Sen sist har det väl inte hänt så mycket., vad ska jag berätta, jo jag har klippt klövarna på fåren, sen skjutsade jag Yska och Spökis till deras nya hem, dom är nämligen sålda till min höleverantör, så jag träffar dom ibland iaf.
 
Nu är det Bodil, Fia ,Vanja och Yra kvar. Får hoppas vargen håller sig borta i sommar för nu är det bara älsklingar kvar av dom här.
Jag har testat på ett nytt yrke, servitris, och det gick bra, hjälpte till och serverade och allt som behövdes i hjälpväg i köket , på ett 90 års kalas. Kul var det också, få se om det blir fler ggr.
Men jag ska erkänna att jag hade träningsvärk i axlar och armar dan efter, ovant och nya muskler som fick jobba.
Jag har även lagt ut Farina på annons på fejjan, kommer rätt person så släpper jag  henne.(tror jag)
Hon har växt på sig och är ca 97 cm hög nu om jag gissar med ögonmått. Sen har hon ju en sån fin överlinje.
 
Ärligt talat så har jag mina funderingar med detta med aveln, jag tycker det är så mycket skitsnack och hugg i ryggen, det blir inte roligt och marknaden som är som den är, jag vill då inte skänka bort mina pållar men köparna så gott som kräver att " det ska vara en helt säker ponny i både ridning, körning och barnsäker, helt frisk och olatsfri,helst inte dyrare än 5000" ?!? INSER dom hur mycket jobb det är med miljöträning etc ,etc för att få ponnyn dit?
Jag hoppas min lust kommer tillbaks och jag känner mig mer positiv, jag vet att det finns bra köpare också, och ni är välkommen hit!
Där fanns det en Feibeé i hennes mage.2011.
Som det är nu så närmar det sig för Tilia o Jossan med fölningarna. Båda har tid i slutet av April, det är blandade känslor, ska ju bli så spännande o se vad som kommer ut och samtidigt har jag en oro, dels den vanliga tänk om det blir felläge mm, men också det här med rovdjuren, vargarna har sitt vandringsstråk alldeles vid oss, dom brukar passera på våran raka av vägen där vi bor och gå över ån alldeles bredvid min sommarhage och fårhagen.. Men ja jag ska inte ta ut nåt i förskott...Måla fan på väggen osv. Har dom inte ätit nåt på gårn än kanske dom fortsätter med det...
Tilia har iaf börjat fälla ,i mängder, man kan plocka tussar av henne, Jossan har också börjat men inte lika mycket. Jag hoppas det blir en fin sommar så vi kan ha mycket roligt, och bara få njuta lite..
 
 
 Martin har varit hemma i tre dagar, han åkte på diare´ i helgen, men imorgon ska han få leka lite på dagis. Jag ska väl pyssla lite med pållarna, sko om Primme fram och ev rida han el köra Ceve lite, få se vad Wilma vill hitta på när hon kommer hem, om vi rider ut el nå tillsammans.
Hon har ridit på lite varje dag på Ceve och det ger resultat, snart sitter galoppskänkeln , iaf på volt hemma. :)
Såhär snyggt fixade hon vintertäcket idag, suck,det var det täcket det...
"jamen är det inte bara o laga det då ?" undrade Marko...Varsågod sa jag, fixa det du utan hjälp så ska jag gå o ragga i raffset, lovade jag...;) Jag tänker då INTE prova o rädda det....

Nytt år och jag e sen,...som vanligt!

Jaja, jag Veeet ! skäms på mig, men....
Iaf så tror jag att jag skriver ikapp lite först och sen får jag ta årsresumén..
 
Nu har jag fotat lite så jag lägger ut nån bild på resultatet av bygget invändigt då, nu har jag lite dålig koll på vad jag lagt ut redan...
Som synes har det kommit grejer dit med nu :).
Veckans badpojke vart med han med, det fattas en front, har ni en med det mönstret över så köper jag den gärna!
Bastun är nu klar så det går att använda den,bara fönstret kvar att byta...
Spottarna är uppe, tom gardiner ;o).
Vi har även fått tvn på plats på väggen till höger där.
Hallen är ju översållad redan...Men fint vart det tycker jag.
Nog om det...
Det har ju hänt ganska mycket på djurfronten sedan sist.

Lite hastigt så hörde Ingela av sig som har Martell, hon visste en som ville låna el köpa shettis, som är barntrygg, hmmn, men efter lite funderingar så vart det Zdeno dom fick låna. så vips försvann en till...Lite förvånad hur lätt det kan gå ibland, dom har frågat om jag vill sälja honom men mitt hjärta ( och resten av familjen ) skriker nej!! Det går inte!!
Så dom får ha honom på foder så länge.Han hamnade bara 2,5 km från Martell så det blir lämpligt o hälsa på dom.
 
Sen har jag lyckats få iväg två kaniner så nu är det "bara" 3 kvar, ganska skönt egentligen, jag vill ägna tiden åt hästarna och inte städa hela tiden ..
 
Jag och Wilma har pratat lite hit och dit ett tag, Ceve känns alldeles för liten för mig, jag har försökt vänja mig när jag rider men NOT..det vill inte, skritt funkar men ,vill ju kunna göra mer.. Så nu har vi ändrat mål lite granna, Wilma kommer att sköta med ridningen av Ceve, jag sköter körningen. Sen har jag (ska jag väl erkänna) kollat lite ända sen Erna blev såld, och jag hittade en som kunde verka funka både för mina krav och plånboken, men jag funderade som vanligt för länge och det var sjuka barn hit o dit, så han vart ju tingad.. så jag släppte det.
Men så alldeles innan jul hörde ägaren av sig igen, och jag och Wilma for ner till Gävle i mellandagarna för att titta och provrida.Ska väl erkänna att vi vart lite förälskade båda två,men jag var bättre på att dölja det , finns ju lite att fundera över
.Vart har jag hamnat??
Men efter lite diskution så kom han hem hit den 4 januari på prov i 2 veckor, och hittils går det kanon! Så han blir nog kvar här i måndagsfallet. :) Han är inte bara vacker, han är lugn och trevlig också, Wilma kan rida honom utan problem. Hon är storlycklig nu, dels får hon rida in Ceve o dels rida storhäst ibland..
Åh,det kom en kompis..
Det som ärlite roligt är att Madde som har Pelle på foder har haft Primme i träning flera år, så jag har pratat med henne och fått höra mycket gott av henne. Tack för allt, nu kan du komma o hälsa på honom igen.!
Och STORT TACK till Rebecca som äger honom, du är en ängel som ger oss denna möjlighet!!
Eftersom det aldrig ville komma snö utan bara regn, så ser ju shettisarna inte så trevliga ut, dom lägger sig i skiten o sover, mysigt!! Marko förbarmade sig när han fick hem grävarn och har muckat både i hagarna och dyngestan, Tusen Tack!!
Elektra var väldigt intresserad men tyckte att nu får du försvinna, hon slog och såg allmänt arg ut när denna grej aldrig ville gå därifrån...haha.
Tycker hon har så fina linjer, men kommer den rätte och vill köpa henne så släpper jag , måste släppa nån iom att Primme blir kvar.Är nån annan av intresse så hör bara av er, Tilia , Cissi och Zdeno är heliga så dom säljs inte..
Julen och nyåret firade vi i lugn o ro hemma,det vart tillökning i huset :) Wilma hade sett en dvärghamster på ett zoo och hon skrev ett så fint brev till tomten att han lyssnade på henne !
Erik fick en telefon, egentligen tycker jag det är en lite för värstig julklapp åt en 8 åring, men dom han haft bara krånglar och iom hans diabetes så måste han kunna få tag i en , han vill ju ex kunna cykla till komips själv nu, och det känns ju inte tryggt att släppa honom nån km och veta att han kanske blir låg el nå annat och inte kan ringa...Så därför fick det bli en.
Martin började med att byta in sina nappar mot ett paket, så nu har han bara en snuttefilt. Så nu har han tagit ännu ett steg mot att bli storkille!
Jag lovade mig själv på nyåret att jag ska träna och ägna lite mer tid åt mig själv.;) få se hur pass bra det kommer att funka då...
Sen vaknade man och det hade kommit snö!! men brr va ovant med så pass många minus ute, samtidigt skönt.
Ungarna vart som tokar med skidor och skoter..
Ser ni vad fort det går ?
Erik snodde min pärla, så nu är åkern så gott som nertrampad....
 
En lite mindre rolig sak var ju att i lördags när jag tog ut Primme efter frukost låg Ceve och vilade, det brukar hon aldrig göra den tiden,så jag tog in henne , höll precis på att börja sko om Puzz iom hon lyckats trampa av sig en baksko dan innan när W red..
Hon la sig även inne men tog en tugga hö för syns skull, skickade ut Wilma att promenera med henne och hon var iaf uppe på benen sen men ville inte dricka el äta, så vi avvaktade och gick med henne i omgångar. hon verkade inte ha så ont, väldigt lugn, inga rullningar el nå, hade även tarmljud så jag avvaktade, men fram runt 19 tiden tyckte jag att hon såg ännu mer loj och hängig ut så tempade jag henne, 40´ så det var ju bara att ringa ut vetten...
Den kom till 21 och satte kanyl och dropp sen fick hon febernedsättande, antiinfl, och smärtlindrande,allt kändes bra i "rumpan" så vid en 22,30 åkte hon igen och jag trugade i henne betforvatten. Sen fick hon bo i Puzzels box ett par nätter. På söndan åt och drack hon, mkt tack vare Primme o Puzzel , klart jag inte kan lämna nå åt dom...
Men det rann ur henne, hua hur hon såg ut i svansen o bakbenen, blä, sen att det var -14 gjorde ju inte saken bättre : o/ ...på kvällen hade hon 39´igen men var piggare och åt o drack, igår vart det fastare så nu kan jag andas ut lite iaf,
 
Idag har jag varit ute på en skritttur med henne och Isa, och konstaterat att det blir bra tt låta Wilma rida henne, även om hon fortfarande e min tårtsmula ♥. Men visst e hon fin i munderingen ?
Hon ser ganska bra ut i bakdelen nu jämfört för nån dag sen...Men jisses vad jag har borstat, där försöker jag inte spara på svansen för den är supertjock.
jahaja, undrar vad denna gör för nytta då?? Har bestämt mig för att sälja denna sadel , iom att jag inte kommer rida henne alltför ofta framigenom så är det för mycket värde som bara hänger, mycket synd att Primme inte kunde ha den för den är superskön o rida i, men han har helt annan rygg tyvärr.Men jag ska väl försöka hitta en åt han med, kan tänka mig att han kan ha en lika som jag haft förr, Nevada fancy el kanske apache trail..
 
 
 

RSS 2.0