Nytt År ..

Vintern kom hit till slut,
Även en liten storm vid namn Egon , det snöade ca 3,5 dm här då .Det började blåsa på kvällen här och jag fixade så vi hade vatten uppfyllt i både termobaren och inomhus , under kvällen läste jag att många blev strömlösa så jag bara väntade...Men vi klarade oss !
 Hästarna däremot fick väldans energi och tokade sig , så mysigt att se..
Öh, det där var jobbigt tyckte dom små och stannade med oss istället efter ett par vändor..
Är du min lunch? ,undrar Ginza.
 
Jag har även fått rapporter från Tilia, hon är fortfarande väldigt nöjd med henne och hon har vid 12 års ålder, fått skor på sig utan problem fram , sen har jag sett att hon fått dra släde lite, det tror jag gumman gillade rejält.
Tilias dotter mår bara bra eller?? haha, alla har vi våra egna sätt att roa oss.. Nä men Galina hon trivs bra tror jag, hon har tvångsgjort Cissi till extramorsa och Primme till matpappa..
Dom fick även oväntat besök i hagen , en älg troligen en fjoling studsade runt fram o tillbaka innan den bestämde sig för att hitta annan skog , Primme föste ihop sina skyddslingar och visste inte riktigt vad han skulle göra sen...
Hmmn ,sa Jossan, undrar varför den är här?
Sen hörde det av sig en dam och ville veta mer om Ginza , det slutade med att hon var hit och hälsade på 2 ggr och i fredags skjutsade jag Ginza till Söräng där dom bor.Nu ska hon vara där i 2 veckor på prov , för att se om det funkar med deras andra två hästar.
Hon växte upp granne med Östertorps Stuteri , jobbat på Menhammar stuteri bla., och har velat ha en Shetland ett tag, hon har även två st chihuahuaor ( rättstavat?) som Wilma blev helfrälst i, " snälla mamma vi kan väl byta??" Haha, njae tror inte det.. ;)
Hon är ju så go o trevlig, Martin borstade på henne innan jag verkade och ja det var ju mysigt, en människa anpassad till mig , tyckte hon.
Fin hon blir va? säger stallkillen M.
Galina har kommit in i en testperiod, det är SKITRÅKIGT att stå still , det händer ju inget då??...Men hon är lämplig att verka, man behöver inte krypa så mycket.
Våran " tokknoller" Alfons, Jag höll på och städade på toan," klart jag håller matte sällskap , roar mig i badkaret jag" Han är ju så otroligt personlig, på gott och ont..Mest ont när han inbillar sig att ens stortå är nåt som ska dödas...Iaf så blev han kastrerad på fredagen han , innan vi skjutsade iväg Ginza, Så Cool, han var totallugn när vi åkte hemifrån," äntligen får jag åka med i plåtburken" men sen ganska trist efter en stund så då mojsar vi ner oss och sover i lådan hon stoppade mig i...Go plutten!
Mindre kul och vakna, benen lydde ju inte och jag vill sooova mer...
En sorglig sak är att första skolveckan efter lovet så kommer Erik ner kl 5 på torsdagsmorgonen, MAMMA !! Ella rör sig inte !?! Du måste komma...
Och mycket riktigt så satt hon i huset som hon brukar sova i , kall men inte riktigt stel än,,Snyft, men det hade nog gått fort för hon såg ut som när hon sov, blundade och såg avslappnad och harmonisk ut.

Jag har även rensat lite med barngrejer ,det finns dock mer men lite har jag fått iväg, man kan ju inte spara allt och platsen det tar kan man använda till annat tycker jag.. Så letar nån ex en barnvagn finns en fin här, både sitt och liggdel ..
Avslutar med lite bilder jag tog en dag.
Vill man vara störst klättrar man upp på en kulle...
Det här funkar också om man vill bli större, tycker Galina.
Ceve börjar vara dräktig,vi har sett sparkar  och det ska bli så spännande och se vad som gömmer sig där inne, nu är det ju "bara" runt 4 månader kvar,,tååålamod.
 
Calina rider Wilma på med, så vi får väl se om det går att fixa så dom kan börja rida för nån hopptränare snart.
 
Nu ska jag gå o natta , ha där bra alla därute.
 
 
 

RSS 2.0