Liten vårkänning..

Ja nu har det hänt lite sen sist, inte mkt men mer än vanligt..
På tisdagen var jag o hämtade 12 st knippor a´ca 70-80 kg, det är ett vårtecken !! =o) när jag får köpa sådana för då har bonden börjat ta från skullen för att få den ren till nya skörden..

På onsdan så var det varmare så jag mekade på sparklådan och sen sadlade jag Cissi o Wilmis fixade iordning Puzz, sen så fick Erik träna på att rida i trav ;o) ..Jag är elak och dom får inte ha stigbyglar (utifall dom ramlar av) här ska det tränas balans och det gick bra, Cissi är så bra för hon har en mjuk o fin "jogg" så dom hinner få in snitsen innan vi ökar lite.Det är ju meningen att han ska kunna sköta tyglarna i högre farter än skritt ;o) utan min hjälp nå tag.
Vi såg nog roliga ut, Isa på vänster sida av sparken Martin i lådan o Cissi i grimskaft på höger sida om sparken....Och jag i mitten o försöka få flyt i det hela, hahaha...

På Torsdan så var det -30 igen =o(  så det vart inget gjort  på fm, men på em så körde jag en hösilagebal till killarna, och så vart det bestämt att jag tar hem dom till helgen så jag får träna med Barre själv lite oxå inför Svärdsjö..Anna ska ha Tilia o Trine under tiden så får fölarna (eller ja ettåringarna?!) bli avvanda då.

Efter kvällsmaten så gick jag ut o skottade lite trådar, har ingen ström o Crispa hade kommit på det = o/hängt sig på trån för att nå mat o tagit sig ut...Morrr...Iaf så skottade jag av taket på lilla "fårhuset" då det såg lite riskabelt ut nu..

Väl inne så ringer min mor efter ett tag och jag hör direkt att nåt har hänt.
Morbror Bengt hade fått hjärtinfarkt o var på väg till Gävle i ambulans, precis på dagen två månader sen mormor dött..Och tyvärr kunde dom inte rädda Bengt heller så han dog..Herregud!! Det känns som det räcker nu han var bara nyss fyllda 63 år, vems tur är det härnäst då?? Tycker vi har blivit omruskade så det räcker nu..

På fredan kom mamma upp för att bli lite distraherad från alla tankar så jag gav mig ut o skottade resten av trådarna o kopplade om lite, så nu har jag ström igen till någras förtvivlan ! Samt verkade jag Crispa stenfot...Bella fick gosa med skrapan till hennes lycka, nu är det inte mkt päls kvar på ryggen o jag har en grå pålle..Jösses vad hon fäller !!
Wilma red Roxanna igen och det gick super fint ända tills galoppen, hon är ju en vaken dam men inte dom andra 5 i ridhuset så det smackades o viftades med piskor överallt  så hon vart lite stirrig men Wilma skötte henne kanon o lyckades galopera lite här o var o på volt...

Zdeno har det inte lätt nu för han har sura/lessna småflickor som inte får gå med mammorna nu..

På lördan så var det kalas o en massa annat som jag betade av på dan Marko var ute på skotern några timmar, sen på kvällen fick han passa Martin medans jag anföll en madam me klippmaskinen,
har ju hittat dom där jävla krypen IGEN på Trine..Så då har väl Nelly det oxå så nu ska det badas o sen lägger jag på switch så får jag se om dom försvinner. Det är bara Trine o Nelly som kliar sig, lustigt, men jag har kollat Tilia, Dotty o Jossan o Zdeno bla o hittar inga..Så jag hoppas dom slipper annars sätter dom ju sig gärna på unghästar..

Bläää, lite läskigt var det i början...

Känns konstigt matte, men skönt oxå..Hon var inte så tunn som jag trodde,skönt!

Färdig , gott!
Nu får hon bo inne på nätterna med Tilia så dom får sina av lite innan dom ska åka till Anna.Dotty är ARG!! hon ladda o sparkade bakut åt mig när hon inte fick gå in till mamma igår, KÄRRING!!
Och kanonväder var det , jag var och hann städa ur stallet ordentligt o bytte spån i boxarna iom att det var mest kattskit o piss där, Fattar inte dom som har låda inne jag hatar kattpiss lukten o jag kände den i stallet !!har bokat tid för kastrering av Truls o Sigge , nästa vecka.
Selkammaren hann jag oxå städa halvt sen vakna Martin så jag får fortsätta städa när tid finns.


Så nu ska jag åka o bada Trine Nelly o Tilia imorgon så ser jag om det finns nå på Tilia eller ej. Och dödar dom som finns på nu då..Fortsättning lär följa..
Nu har Martin vaknat så vi hörs!!

Mamma var är du?!?!

Söndagstrenden blev bruten..!

Ja nu är det ju Månda!! Hade inte tid igår o när det väl var kväller så bodde jag i soffan..

Veckan som gått har , hör o häpna !?! varit ganska smärtfri, bara jag som har lite problem med finbalansen än, jag kan inte vrida huvudet hur som helst ...O Martin som snorar lite än.

Jag har muckat o spånat i alla lösdrifterna , och det var ju lite mer nu när det vart eftersatt en vecka. Kallt vart det ju igen.Det har pendlat mellan -34 till bara -6,5,Men solen har varit framme med fina dagar istället då.

På Torsdan blev det första turen med skotern för mig, en vända upp till bruket så det vart en mil iaf.Jättekul är det!
Lite förberedelse inför Lördan när vi skulle ta en tur till Mållången där skoterklubben ordnade en träff.Vi har bara ca 3,5 mil hemmifrån dit men är man otränad räcker det till en rejäl träningsvärk. ;o)...

Fredan så vart det storstädning samt tvättning, ända tills tvättmaskinen strejkade =o( Wilma red Roxanna o det gick bra.Mamma kom upp o sov hos oss iom hon skulle vara barnvakt när jag o Marko hade våran skotertur.Jag bakade tårtbottnar så skulle mamma o ungarna fixa tårtan på lördag, för på söndagen blev min lilla Wilmis 9 ÅR !!! Va 9 år, vart tar alla år vägen?? Ja det kan man undra...


Iaf så vaknar jag ivrig o förväntansfull på löradgsmorgonen o kollar tempen ute, -34 !! Skit!!

Men Marko o jag  ska ut ändå, Robert o Jouko bangar inte heller så vi packar korv o dricka o vid en halvelva så är det bara -22 så då far vi iväg..Vi tar leden mottärningen o den är jättefin, nysladdad. vi far och till slut är vi på mållongen, väl där funderar vi om vi ska ta samma väg tillbaks men solen skiner o ingen fryser så vi bestämmer oss för att åka mot Edsbyn ,väl där så stannar vi i slalombacken o gör eld o grillar korv, Mums!! Sen åker vi runt byn o åker leden över rävaberg hem, så det vart en tur på 8 mil iaf =o)
Jag tror jag fick godkänt , och skotern min toppade 90km/h på sjön sen ville den inte gå nå fortare..Men på leden hängde jag med smärtfritt iaf.
Sen var ungarna o jag på bio, Trassel..Helt klart sevärd!! Och det var i 3D, så häftigt, jag älskar såna där braa Disneyfilmer.Och det var lagomt ansträngande att sitta still i en biostol ;o)

På söndagen så var ju Wilma eld o lågor, paket var är alla paket??
Jag märkte att jovisst gör det ONT i mina ben allt!! MEN bara ren träningsvärk, annars brukar jag ha problem med att mina muskler drar ihop sig alldeles för mkt men inte denna ggn, så skönt!! Då slipper jag stretcha ihjäl mig iaf..Marko stack ut på en tur med Tony me skoter o mamma kom upp, så Wilmis fick lite paket o öppna. Sen när han kom hem så fikade vi, o Wilma vart bara 8 år igen!?! ett ljus ville INTE slockna ,haha..


Sen så stack jag o Wilma ut en vända på skotern, arbeta med musklerna är bästa medicinen mot denna värk..Sen tittade vi på ponnyakuten, inte Eriks favvoprogram så han fipplade med Martin under tiden, se själva...Idag så hade vi 8 månaders kontroll av Martin, han väger nu 10,260g och är 73cm lång.

Här är en glad heffaklump Martin! Som nu kan ha dom fina kläderna han fick av Carina !! Söt va?Har även plockat fram den ursöta bodyn han fick av Anna med en apa på,kommer bli så charmig.

Sen såg jag att CARINA var den 1000;de personen med att skriva i min GB!! Det måste vi fira med en fin bild med henne ju!! Hon lägger ju ut mig som en tomat på sin framsida, men sååå hemsk ;o) är inte jag ...

Här är hon när jag var och hälsade på henne första ggn, minns du? Och jag TROR det är Grålle o Svarten som fölungar?.Sen så åkte Trine upp och fick träffa vackra Zorry...Sen vart ju Wille resultatet därifrån.

Guud va jag längtar tills jag oxå kan knalla runt i tofflor igen..Och den här bilden sammanfattar ju så mkt , glädjen över att kunna sitta o prata med sina egna små goföl!! Och bara njuta av deras nyfikenhet, bara få finnas en stund..

Nu önskar jag alla en ny trevlig vecka..

Ute ur spel och en massa snö ,igen =o(

Då var det söndag igen, och jag har varit ut till mina pållar, första ggn sen i tisdags...=o/
"Hej matte!! Kul o träffa dig"


Ska väl börja från början då, jag kan ju fortsätta med min sjukhet då..På måndan var det studiedag så Wilma var ledig, då passade vi på att åka o byta ut skridskorna till större sen eldade vi upp allt skräp i pannrummet, det var en del iom det inte gjorts på ett bra tag innan jul...

På tisdan så vaknar jag med värk i kroppen som bara den igen, stretchar och får iväg Wilma till skolan sen tänkte jag lägga mig en timme men se då drar två muskler ihop sig till kramp så det slutar med att jag sitter o grinar och känner mig totalt uppgiven, börjar frysa som en tok osv= inge pigg alls..Som tur var så har jag tid hos massörn på kvällen så jag knaprar alvedon och hälar ut..

Väl där så får han ut dom, men det känns ju...Sen hem o lägga mig, hade skottat ut mat åt hästarna tidigare innan jag åkte till massörn, just med tanke på att jag skulle kunna krypa ner direkt..
På natten mot onsdan så vaknar jag lycklig av att det inte värker nånstans=o) inte ofta jag har det så bra men säg den lycka som varar...

Wilma vaknade med värkande öra så hon vart hemma, jag kliver upp för att ge Martin nappen ca sjutiden, då nyser jag sen snurrar allt till o jag stälper rakt ner i sängen, va sjutton hinner jag tänka sen snurrar allting!! Jag håller i mig i madrassen allt jag har men se det hjälper INTE!! Jösses läre spy, så jag tar fart o bokstavligt ragglar mig till toan o där inne säckar jag ihop...Allt bara far åt olika håll o jag hatar o spy!! så jag lyckas fokusera så illamåendet minskar lite, kallsvetten bara sprutar om mig och jag blir ganska rädd för det påminner lite om innan jag brukade på ett anfall (epilepsi ) ..Marko kommer och får hjälpa mig till sängen igen för jag klarar inte av att gå själv.Ungarna blir lite orolig vad som händer med mig.

Ringer till hälsocentralen o får komma dit, dom konstaterar genom uteslutningsmetoden att jag fått ett virus på balansnerven..Finns ju ingen medicin då, bara åksjuketabletter för att minska yrseln..Och dom fick jag förmodligen nå utslag av =o/ Blossade upp alldeles rödflammigt på fötterna som sved o kliade..
Så jag har nu då krypit till toan i några dar, och jag låg nerbäddad medans all snö o blåst härjade ute..Jösses vad mkt det har kommit igen!!Tack mamma som kom upp o sov över så Marko kunde skotta o allt.. 
Detta är inget jag önskar andra, jag har varit totalt urslagen, bara att lyckas ta mig till toan på alla fyra har gjort mig totalt slut!! och illamående...

Igår var det första dan jag kunde vara uppe o vågade bära Martin korta sträckor.Han är ju förövrigt dålig igen han oxå, feber o rosslig, undrar när det får vara bra med sjukdom nu? det går ju bara runt på oss...Suck.

Jag har fortfarande inte blivit bra men om jag inte viftar me huvet utan fokuserar rakt fram går det att gå utan o vingla nå, nu på moronen när jag var ut så vart det lite vingel så hästarna funderade nog lite..; o)Först så försvinner hon o sen kommer hon o går konstigt!

Marko har fått skött om matning o vattning under tiden, andra em så kommer han in o talar om att nu har Zdeno smitit in till Tilia..Ja skit samma sa jag ,men sen fundera jag lite o fråga han hur han såg ut och vi kom fram till att det var Jossan som smitit in till Zdeno o gänget *ASG*..Ja huvudsaken dom har mat o vatten iaf..När jag kom ut nu var alla blandade för nån hade endera glömt o stänga dörren mellan fållorna el lirkat upp den...Men det får vara ,har inte ork el energi å lägga på det än, är ju så pass kallt så det gör inge om dom knaprar från det lilla av balen som finns kvar ( se bild ovan)och som synes finns det inte mkt tråd framme igen, så nu är det bara o skotta när det funkar igen då....Tur man har snälla hästar, peppar. översta trån går ju vid deras knän/bog nu, så mkt snö är det i hagarna =o(  Men det känns som det inte är prio ett än..Bara dom stannar i hagarna , men dom har så stort att gå på så om dom bara plöjer gångar så har dom allt möljligt att gnaga o undersöka i skogen..

Nu skottar jag bara ut hö så det är ju lite smidigare åt mig då, det behövs nu.

Jag kan vara fotomodell fast all snö jag, säger Crispa...
Måste erkänna att sommaren känns lååångt bort =o(
Nu önskar jag er alla en god fortsättning, så hörs vi förhoppningsvis friskare !

Söndagsbloggen...

ja veckan som vart har mest handlat om sjukhet ,Igen..=o(
Wilma vart hemma hela veckan men Erik pigga på sig o vart inge sämre.(trodde jag).

Jag pysslade ute och verkade Cissi på tisdan , på kvällen fick jag feber och natten sov jag inte många timmar inte, fy tusan vilken värk i kroppen ( muskler o leder) jag hade..
Men säg den som kan vara sjuk när man har barn o djur??  
Allra helst när karln blir dödssjuk i huvudvärk.
Jag har iaf fått det nödvändiga gjort genom veckan..
Nu hostar jag mest , =o/ o har ont i bihålorna på kvällarna..Orken tar slut väldigt fort o svetten rinner ..

Ser ni inte hur SYND OM MIG !! det är?? Nä nu ska jag ge mig.

På fredan så hade Wilmis iaf en pysseldag med några pållar , medans jag gömde mig i sängen allt vad jag kunde..Hon kom in med bildbevis o visade mig =o)
Ni får bortse från all röra runt omkring på bilderna det mesta är hennes verk, förutom vattenslangen..
Första behandlingen fick Trine..ÅHH va fin hon är i den där gröna färgen!

Nästa var..

Som du ser Marie så fortgår träningen med Nelly, nu har dom kommit till westernsadeln ; o).
Sen kom miss Puzz..

och mr sattyg fick en duvning med..

Och pärlan oxå..

Som synes gillar Wilma att byta grimmor o dona =o).Sen var hon på ridningen medans jag körde hö till killarna.

Igår så var vi på en tripp till Kårböle och Marko köpte en liten skoter som jag ska få ha!! Om den är hel tills ungarna är tillräckligt stora ( o Marko inte hunnit sålt den ) så ärver dom den då.
När vi är på hemväg så börjar Eriks öra värka igen, han vakna vid en 4 på morgonen o hade ont, då gav jag honom en alvedon o han somna om.Jag hoppades att det skulle vara typ att han legat så han fått ont men sån tur hade vi inte , så vi tillbringade 3 timmar på akuten på kvällen sen fick vi pencilin, Igen..=o( Så nu blir han hemma till veckan igen då.

Nu ska jag gå ner o ta lilleman så vi hörs väl nästa söndag igen då kanske! Ha det gott alla!!

RSS 2.0