Ett tag sen sist.

Denna ggn har det hänt lite mer iaf, därför har jag inte knappat nå här just.
Sen sist så har både jag o Martin träffat doktorn, jag med min tarm och peppar så såg alla värden bra ut, ingen brist på nånting just nu iaf, skönt.
Martin var på ett årskontrollen, fick tredje sprutan och mättes o vägdes.Haha, han är så stor så han får sitta i vågen nu...
11,6 kg och 80 lång var han .

Och som synes så har han börjat gått lite nu.Fokuserad är det minsta man kan säga ; o)

Den 20de packade jag Wilma o Erik in oss i bilen för en minisemester ,och åkte till Stugun och hälsade på Marko! Kul hade vi med en dags badande på en fin strand alldeles efter den väg Marko jobbade efter.Samnt så fanns det blåbär så vi plockade ihop en matlåda som mormor fick som en liten present. hon var hemma o skötte Martin o alla andra hon.
   

Vi hade det mysigt och husvagnen låg ganska bredvid en skola så dom hade lite lekgrejer att pyssla med där oxå.Kortet är knäppt uppifrån skolan. på Fredan så packade vi ihop sen for vi till Frösön, och gick på zoo där, jättefint och mycket o titta på. Vi kom dit till halvelva och åkte därifrån ca kvart i fyra.

Många djur var det , flamingos ,tigrar, marsvin, alpackor mm. sen hade dom bra med karuseller oxå.
   
Wilma vart lycklig! Nu har hon sett o matat Zebror!!

Erik var mäkta imponerad av skelettena..Ett människo, ett häst och det värsta!! ett Blåvalsskelett !!!

Jag fann mina polare oxå..=o)


Sen har vi Markos Favvodjur, han tycker jag ska leta o köpa ett par , han betalar säger han o tur är väl det för dom kostar...Sen ska jag ta reda på pälsen o STICKA ? o sälja enligt han, dream on gubbe...

Det var ett tropikhus med som Wilma tyckte var lite läskigt, massor av uppstoppade djur. levande reptiler av alla dess slag, spindlar, pappegojor och lite andra djur. Erik uppskattade det mkt, dinosaurier skelett o tänder mm.
   
Sen for vi hem i regnväder nästan hela tiden ...

Hemma har det sen varit mkt regn o åska, när det har varit fint har jag röjt runt trådar, nästan klar hemmavid. Sen har jag börjat dona till hage hos grannen. Hade fotostund med Crispa o Ceve häromkvällen, hon är ju för läcker Crispa, fast hon är för rund..

Har försökt lägga nya bilder på avelstona men det jävlas igen, texten har ändrats , lite har jag lyckats fixa till, o det var omöjligt att få två bilder på henne bredvid varandra =o( J--a skit ! Blir så less när det krånglar..En ny bild finns det iaf..

Kramkram..
Är ju medlem i Tinkerföreningen oxå och dom har ett forum, så tänkte jag lägga in bilder på ceve där då , MEN då måste man har bilderna på nätet ?!? för att kunna ladda upp dom där..=o/ Hur tusan ska jag lyckas med det? dom rekomenderade nå men det varkar som man ska vara med i FC då o det är ju inte jag...Så det skiter sig kanske...Jag är ju inte nå teknisk så..

Kolla in missnöjda Jossan där bak.."Hallå !! ,hitta på nåt med mig!!"

Ceve hade tröttnat där, fast det ser ni nog på minen hennes =o)) Vi hade tränat lite o ställa upp o knäppa lite kort, nya finns på hennes sida ungston.Det är långa ben o växa i nu på henne..

Smått o gott...

Sen sist har det inte hänt så mkt ..
Jag har anmält Barre och Elektra, Bella anmälde jag via internet tidigare samnt e det betalt o klart..Nu är det det viktigaste kvar , träna med dom...Varken Bella el Elektra är ju visade vad jag vet..

Igårkväll fick jag ett ryck o tog in Bella med bihang, Bella fick sin godishink inne och jag anföll Elektra med att sätta på henne grimma =o) till hennes förtrytelse...
Sen så satte jag fast henne o borstade lite , en sak med henne är att hon har vilja...och är envis...tror hon hängde i grimskaftet o stretade i säkert 5-10 min ..(Hoppas verkligen hon lägger allt det där på rätt sätt sen ;o)Innan hon ställde sig som folk o gillade läget och insåg att det är mysigt när matte kliar en med dom där grejerna.Och va med päls det ramlar av na..

Sen lyfte jag på hovarna och insåg att dom inte var så fina, så ja ni kan ju lista ut vad jag tog mig för..Efter ett tag så var vi båda svettiga, hon skulle inte vara med och tjoho vad dom kan sprätta o flyga, fast dom sitter kort.Till slut satte jag ena knäet mitt i bringan på henne medans jag klämde fast henne så då kände jag när hon skulle till o hann vara med. Bakfötterna gick hur bra som helst, antagligen hade hon gett sig då.
"Hjälp mig mamma , hon e elak!!"

Jag tycker hon har ett fint huvud, och hon ser ut att bli ganska mörk i sin fuxfärg. Ute bredvid Cissi har dom samma nyans, man kunde nästan tro att det är hennes föl. Iaf så ser ni hennes örtofsar? Dom e borta nu =o) lika så har jag klippt getskägget hennes, lite fintrimm kvar bara..Det ska börjas i tid...Jag tycker hon ser väldigt trevlig ut ska bli spännande o få se hennes kritik.

Idag regnar det och vi har varit till Bollnäs , igen känns det som. Iaf så har jag shoppat en ny mobil , en Nokia igen ,sån hade jag förr och jag har inte varit nöjd med vissa saker med samsungen men nu slipper jag det.
Så nu har jag en klocka som man ser tydligt, inga problem med att skriva sms , och fina smajlgubbar igen! och jag slipper slå av knapplåset hela tiden..Men tydligen så har dom sållat bort min favvoringsignal för den fanns inte längre =o/ Men nu har jag en med country inspiriation..och kan skicka mms ( Tror jag ) det funkade inte med samsungen...

Brrr, blött idag matte!

Trevlig Helg alla jag känner!!

Förvirrad...

Ja så kan man beskriva mig nu....Det har varit för mkt ett tag känns det som..Och det vart bevisat idag =o/.

Och jag har glömt o svara dig Marie, NEJ ,JAG är INTE på jäsning...Men fyra märrar förhoppningsvis.Harry är våran dvärgvädur som är billig nu, vill du ha han? Hormonstinn är det minsta  man kan beskriva honom som nu, med en tös till granne. 

Iaf så vart jag hemma från Ludvika, och hade fullt upp iaf.Men som man har läst och som jag misstänkte så har det nog varit kanon trevligt där..Stort Grattis till alla nöjda där !!
Extra Grattis till fina Frode hälsar vi..

Sen sist så har det löst sig med bil, Marko lära ju ha en till bil till jobbet och hittade en på bilmetro där våran skoda e på lagning ( det vart grejer för 40 000 så det var ju inte farligt mkt iaf). Eftersom dom gick på semester så fick vi låna en av dom när han köpte av dom så det vart ju smidigt, MEN hur kul är det att låna en ganska ny och kanonren bil när man har tre barn ?? Haha och mig själv med för den delen..;o) Och jag är livrädd att det ska bli nå när det inte e ens egen...

Skoda Roomster är det, (lite pensionärstuk ) men pigg o bensinsnål iaf. Och som ni kan se är jag handikappad nu =o/ inget drag...
Jag har inte hört nå från försäkring. antagligen blir jag skyldig fast jag inte är det, det är högerregeln som gäller och då får dom visst beté sig som dom vill när dom kommer från höger tyvärr.

På hästfronten så rullar det på nu, flocken har lugnat ner sig sen Tilia vart med dom och idag släppte jag Cissi dit, hon får gå med dom över dagarna sen tar jag bort henne på nätterna. Alla utom Bella har lärt sig genvägen över bäcken hem nu =o)
så nu har inte Zdeno nå mer försprång.

Annars får dom gå en stig runt och en väg över dammen. Visst ser det härligt ut? Ceve o Jossan kan det här med att sova.Måste börja träna med Bella o Elektra oxå, Wilma kommer att få hjälpa mig.
I lördags kom brorsan på cykeln oxå från Bollnäs, precis när vi var på väg o cykla till homnatjärn o bada så han fick cykla lite till, sen grilla vi o han sov över. Samnt så hjälpte han oss med datan som vanligt...Så nu e den snabbare igen.TACK så mkt!

Sen hade Martin besök, dom träffades senast när dom var 2 resp. 4 månader...Lite har hänt sen dess.

Ska vi byta grejer?

Är det så här man umgås? Stångas lite...

Imorse hittade jag honom så här, tur pappa åkt o jobba annars har han fått hjärtattack ;o)

Gäller o ha tungan rätt i mun här...Hålit liksom...

Sen hade jag ju tid till sjukhuset idag 11,30, kommer dit lagom med 5 min tillgodo, ska anmäla mig i luckan men dom blir osäker, hittar dig inte, jag kollar pappret o känner att nej nu ska jag försvinna som en blöt fläck!! 18e , nästa måndag ju...Hon vart lite munter damen i luckan om jag säger så...Men ja du är ju ute i god tid iaf ,småler hon...ARRRGH, tycker jag känner igen den komentaren, eller vad säger du Carola...=o/

Jag är en vecka i förväg...vimsig är nog ett enkelt ordval och jag vet att jag behöver bromsa mig själv nu ,jag känner igen tecknen. Det har hänt för mkt nu för mig ett tag och jag hinner inte ta igen mig riktigt.
Sen så vill jag ju ändå =o( men ja jag måste nog sakta ner lite..Men nu är det premieringarna första hand som gäller, stona är ju klara nu och hemma igen, sen kan jag inte åka o kolla Cissi än nu
men hon har då inte brunstat nå iaf.
Ska bli kul o se vad Elektra har för färgnyans, hon ser ganska mörk ut där under..
 
 
Sen hade jag tänkt anmäla till hedemora och jag har fått en förfrågan om att visa en, men ja jag måste fundera, vet inte om jag har orken ärligt talat..Och jag mår illa/dåligt när jag lovat nåt, som nu i Ludvika , och jag inte kan hålla det..
Nä nu ska jag göra kväller , Hörs!

Ibland går det fort...

Idag skulle jag åka och hämta hem Wilma o Erik från badet i övrehammarn.
Jag stoppar i Martin i bilen efter jag har verkat Cissi o fixat ut Harry o Smulan i utefållorna som nu är klara..

Vi åker och tar av avfarten till ö.hammarn, vet att jag håller mig under 50 km/tim eftersom vägen e knölig o mkt barn cyklar där  nu i badtider.
Iaf så kommer jag till Brobergskorsningen och ser att en bil kommer uppe på krönet där genom slyn, jag min dummer tar för givet att den stannar för att kolla så det är klart att köra, även om det är högerregeln ( är osäker på vad som är där ) måste den ju kolla så det är fritt från höger innan den åker iom att det är dålig sikt från båda hållen...
Jag släpper gasen o rullar, sen så händer allt så fort men så många tankar man hinner med ändå =o(

Bilen kommer fort i vänster fil,skulle jag ha svängt in där till höger så har jag inte fått plats, så pass gena den, jag ser ju direkt att nu smäller det,
jag bromsar till o rattar åt vänster så jag hamnar på vänster sida då ser jag bilen komma rakt på Martins dörr !... Gud sån ångest jag kände !! "är detta sista ggn jag ser dig" o "jävlaklant Linda, nu dödar du ditt barn!!"hann jag tänka...
Sen ser jag att hon rätar upp o slutar svänga vänster så då smäller det i höger framskärmen istället, jag stampar ner bromsen för vi sopas ner i diket sakta men bestämt, tack o lov så är det inga stora träd eller stenar utan mest hallonbuskar..


Som synes så ser det ju inget speciellt ut, felparkerat typ ; O) Men fy en sån skräck man hinner känna, nu klarade vi oss med blotta förskräckelsen, men tänk om hon inte hade rätat upp sin bil...Jag vart nog en rasande furie en vända , när jag tagit mig ur bilen så vrålade jag endel ramsor som Marko nog gapat åt o han är bra på såna.. och hon såg helt knäckt ut för hon inbegrep ju i ramsorna, då var jag tvungen o fråga om hon gjort illa sig,men nej det var lugnt , sen samlade jag mig..

Hennes bil vart ingen vacker syn...

En skrammel saab blev det...Hon kom längst åt höger nästan som syns i bakgrunden och hon sa att hon inte ens hunnit med att bromsa, bara släppte ratten ...
Iaf så vart hon ståendes på vägen men när jag fått ur vagnen o stoppat Martin i den o sett att han var lugn o oskadd så fick hon den åt sidan så trafiken kunde komma fram.
En jättesnäll karl stannade och hjälpte oss med att ringa till polisen, man blir ganska nollställd när man är mitt i..Polisen behövde inte komma när det inte var personskador iaf.Jag ringer min sos Carola, Tack än en ggn för att du är den du är, Så hon fixade o hjälpte mig med bilstol o höll koll på Martin medans jag fipplade o yrade runt med skadeanmälan ,den andra damen var rejält uppskrämd och vi fick resonera lite med henne.
Wilma o Erik kom dom med och då har vi ju dramadrottningen Wilma =o/ hon lyckades få Martin att grina o hetsa upp sig , ooohhh ,våran bil var DÖDAD!!

Det ser inte mkt ut på skodan men bärgarn sa att har vi otur så kan den vara ramsne mm, däcket såg inte bra ut i vinkel och det är = lååång lagning =o(...Allra helst om 4*4 driften blitt skadad..

Efter mycket om o men så lyckas Carola skjutsa hem ungarna, o jag får lift med Emilly som oxå stannat och hjälper till med Wilma , hon har haft henne på miniorerna så dom är polare =o)
Väl hemma en timme för sent med spruta i benet o mat så fixas Erik som låg bra till iaf..Pust!

Sen var det nästa projekt då, bärgarn, det är första ggn jag behövt nån, får tag i en som ska komma om nån timme så då försöker jag lägga en MYCKET ARG Martin, han har inte sovit middag på em och var störttrött, får i han mat o sen börjar kampen ; o) som jag gick vinnande ur 5 minuter innan Carola hämtade mig igen,plocka ur bilen kolla trippen o ge honom nycklarna..Våran pärla tog sig ur diket för egen maskin även om det skrapade bra.Det e grejer med fyrhjulsdrift...
Imorgon ska jag vara o ta blodprov på fastande mage 7,45 o sen blir det försäkringsbolag o verksta..Och nu e man utan bil....

Dörren verkar ha klarat sig iaf, även om det gnisslar bra när man öppnade den.

Iaf så får vi se hur det blir med Ludvika nu då..Har ju ingen bra dragbil nu och bensinare tror jag inte e nån höjdare, blir ju drygt 20 mil enkel..Men imorn vet jag väl kanske mer..
ni får ha överseende om det är rörigt, det är det i mitt huvud oxå =o)...

En massa sen sist...

Måste läsa vart jag var sist..

Midsommarafton så grillade vi och åt en massa gott sen var vi på bruket ett tag, sen så vart jag "full" på tre groggar, det ni, då är man lättpåverkad iaf , skratt..


Svartskäckarna på gården står o pratar...Ceves sår är helt ihopläkt och känns bra, inga hårda ärrbullar.Tilias ben är oxå bra och inget svullet o sår längre.
Ceve är avmaskad o hade några 1-1,5 dm långa vita runda maskar, jag tyckte hon tunnat ur lite men det kan vara så att hon växer oxå, jag måste mäta henne så jag har nå hum. Nu ska jag avvakta o se om hon lägger på sig nå annars blir det till att mata mer än bara bete.

Martin har hunnit fyllt 1 år, det firades och han fick äta tårta själv =o) Presenten från oss, gåvagn.
   

Erik har fyllt 6 år och detta var en av hans favoritpresenter, han har den som trickcykel..

Tack o lov så fick han knä o armbågsskydd av mormor, dom behövs =o/..=o)

Sen har jag varit o verkat killarna , självklart så glömde jag ju kameran hemma =o( !! Men ja dom var välmående och det ska bli spännande o visa Barre i höst.
Sen är Tilia, Crispa verkade o Puzz omskodd bak.

Wilma putsade på Puzz härom dan och hon har fått Trines glitterträns iom att jag fick Puzz glitterträns (var för stort åt Puzz) åt Ceve, så då kanske ni förstår hur litet o nätt hennes huvud är...Vi knäppte lite kort så nu är det färska på hennes sida.
Sen har vi fått tillökning...

Och igår så åkte jag väl ca 59 mil, pust jag fattar inte hur Marko årkar sitta o åka så långt o sen jobba på det direkt...
Men nu är iaf Cissi o Bella me Elektra hemma igen, först var jag till Svärdsjö till Anna och vi åkte till hennes mamma så nu har jag sett deras lilla fina Martell, han var så lik Kråkan i huvudet så det klack till i mig.Jag åkte över Rättvik hem för den är inte så rolig Faluvägen med en mils grus...

Sen hämtade jag upp Wilma, hon har sovit med mormor i Järvsö, sen åt vi o packade in oss i bilen o iväg till Malung. 21 var vi där och vi pratade o fikade en timme så Wilma o Linn skulle få umgås ett tag.
Elektra hade växt ur sin grimma på dessa veckor o Bellas gick sönder =o/ Tur vi fick låna ; o)

Pappa Zorrys fina nuna.

Och Bella ser fin ut tycker jag.


Nu skickar jag några stora tack till Madde , Anna och Carina som tagit så bra hand om mina damer den tid dom bott hos er!! Nu hoppas vi på föl nästa år...

Vi kom hem ca 00,45 på natten och då möttes jag av dom tre musketörerna på gårn....Så det var bara o stänga in dom här på gårn sen mata hö till dom som ska ha det, SEEEN fick jag sova några timmar.

Behöver jag säga att jag gått på halvfart idag?
Men lite har jag fått gjort iaf, släppt ilag Bella med musketörerna på betet o lagat där det var trasigt. Sen har jag fipplat lite med kaninfållorna så snart kan dom flytta ut. Sen tog vi 8 km runt homna med Puzz o cyklarna, Erik var med på sin lilla så imorn har nog han ben...Och nu sitter jag här o grämer mig vad mkt klockan är, så GODNATT !!

RSS 2.0