Mammas lilla Kråka åker inget mer....

Ja nu sitter jag här igen...efter en omvälvande helg så har Kråkan haft sin sista åktur idag...

Han har ju krånglat från och till, när jag kom hem från Kölnäs efter o ha lämnat Trine där på betäckning med Almnäs Flis så hade det släppt på honom och han kunde tutta själv igen, men säg det lugn som varar..
Hela fredan så gick det fram o tillbaka så jag fick mata honom hela natten sen på lördagsmorgonen åkte vi ner till vet.stationen i bollnäs, fick mer medicin o finadyne så han inte skulle ha ont .Vägde honom oxå och han vägde nu 28 kg alltså minskat rejält...Hem och fortsätta med matandet dom stog självklart inne i denna värmebomb, han var pigg ändå men det fortsatte o rossla i halsen och han ville fortfarande inte tutta själv..Tyvärr så gick det inte åt rätt håll, utan
till slut fick han inget av mjölken dit det skulle dvs magen utan på söndagskvällen så rann allt endera ur munnen eller genom näsan, jag kände väl att det var färdigt redan då men hoppet är ju det sista som dör ..Kanske.
Så idag ringde jag till Huddik , dom ville att jag skulle åka mot strömsholm men jag sa att jag vill att ni kollar halsen för det kan ni om det sitter nåt där eller inte.., annars tror jag att det bara är en sak att göra..Så ok.

Jag lastade och åkte upp dit , och dom sa direkt att ja du har nog rätt ,det skulle vara onödigt att åka alla mil till strömsholm..Så vi satte kanyl på honom och han fick somna in där, allt gick så smidigt utan nå stress. Det var första ggn jag var med vid en sprutning så att säga, men det är ju att föredra när dom ska ligga lite så att stoet får förstå att han är borta.

Crispa o jag tog med oss honom hem och nu så vilar han i hagen med mor sin.Ungarna ville se honom så vi gick dit så dom klappade honom och sa hejdå och Wilma plockade några prästkragar o la berdvid honom...Jösses vad övning dom får , detta med döden..Lite för mkt enligt mig , hoppas verkligen det får räcka ett tag nu.



Äskade lilla vän...Åh tårarna bara rinner på mig..

Tack för den här lilla tiden vi fick...


Smått varmt...

Ja nu händer det saker , så jag hinner knappt med, men det är skönt oxå för då hinner jag inte tänka så mkt på Omeegis..

Igår kväll var det dags för Kråkis o sätta i halsen igen...=o/  släpte ,men imorse så var det lika igen. Undrar om jag har för kraftigt hö, för grova strån så att säga?? Även om jag har höet i en tunna så spiller ju Crispa lite på golvet som han plockar upp...Så det blev o mjölka igen , jag "drog" en tre drag sen så rann det av sig själv ur tutten.

Jag var även iväg med Trine till hingst idag, varmt var bara förnamnet , tur man har AC i bilen..
En härlig rundtur med en massa fina pållar och även ett ganska nyfött föl , som tyvär var lite loj, hoppas verkligen han tar igen sig.En härlig fikastund med riktigt god "saft" som jag tänker "knycka" receptet på ! och en massa härliga bilder, nu har jag sett Trines mormor och hennes mamma som föl.
Sen har jag ju träffat en riktigt fin framtida make åt Trine, som jag själv vill ha ett föl efter.. Vi får väl se vad framtiden säger.Jag blev då inte "bara" biten av dom snygga pållarna, mitt vänstra öra är minst dubbelt så tjockt nu och bultar o hettar,, va jag är trött på detta.=o(( Verkar vara giftigare längre i år.. 

Fick till några nya färska kort på Trinegumman, som vanligt så är Wilma min duktiga hjälpreda !
Som synes så finns det lite päls inte vill släppa.Men man börjar skymta hennes härliga mörka färg fläckvis.



Jag bara älskar hennes man..


Ja mkt Trine idag..Men nu blir hon nog borta ett tag .
När jag kom hem så  hade gubben tankat upp gräsklipparen så jag drog av vid huset så jag fick röra lite på mig efter dom 33 milen det blev idag.
Nu väntar en dusch sen läggdags.
Höres!

Mammas lilla Kråka skulle ut o åka...

Ja idag så har Kråkan åkt transport för första ggn.Gick så bra så.

Var iaf till Bollnäs idag och kollade honom i halsen. Vetten såg väldigt skeptisk ut, kan ju inte ge den där lugnande, måste ju späs ut...
Hmmn vi provar men dom brukar protestera bra mkt när dom känner slangen så du får nog vara beredd på att få åka till huddik iaf..hmmn vi provar väl då...
Så jag fick en stol o sitta på ( vikken lyx =o) och tog Kråkans bakdel o klämde fast mellan benen sen hade jag händerna på bogarna ,sen tog assistenten o höll i näsborrarna samt förde slangen med kameran fram o tillbaks. Kråkan stod så snällt så, matte kan man lita på bara hon e med o kollar läget.
 Iaf så hittade han inget ovanligt förutom att struphuvudet/ locket var lite svält och det är det förmodligen pga av att det sticks o fastnar lite strån nu o då.Bara o avvakta för det brukar sluta när dom växer o blir större..
Vetten skrockade o sa att det var ju helt otroligt vilken snäll kille Kråkan var och det syntes ju vem som skulle vårda honom om det skulle bli aktuellt i framtiden..( menade mig, så då växte jag lite...)Dom är väl mest van vid halvvilda blodingsföl dom..

Jag vägde honom igår igen och han ökar i vikt nu ligger han på 34 kg så 4 kgs ökning sen förra tisdagen.

Hej matte kommer du o stör mitt i vilopausen ??


Ja dom säger ju att man ska kunna se om det är nå hingstämne eller ej vid 3 veckor. 3 månader o 3 år..Måste ju erkänna att han är mig väldigt kär, blir väl så när man får sköta om dom lite extra..Jag bara älskar hans huvud o utstrålning..



Nu har det väl sjunkit lite med Omeega, visst känns det men jag fokuserar på vad som ska göras istället nu.Måste ju för det finns ju o göra. Men jag riktar ETT STORT TACK ! för alla fina ord och kramar jag fått lite här och var, det värmer och tröstas mkt.Känns ju så snopet liksom..en treåring..
Jag har fått ett dilemma nu, jag som äger 8 st shettisar behöver sällskap !! Hur knäppt låter inte det??
Crispa ska ju till helgen få åka till hingst, iår ska Zorry få äran med henne.
Trine ska ju också åka till en hingst...Så ensam kvar blir Cissi !!
Jaja, nån måste ju kunna låna ut en en vecka ca..Visst klarar hon sig säkert men skrik kommer det ju o bli..

Sommaren har ju oxå kommit så skönt !!
Nä nu måste jag leta barn o stoppa dom i säng..Ha det alla och var rädda om er.

Omeega finns inte mer...

Ja just nu är jag som i en dimma...
Jag gick ut efter nio igårkväll för o göra kväller med alla djur.
Nattar ankorna, kaninerna o hönsen. Tar in Cissi för Crispa var redan inne med Kråkis. Iom att Kråkan hade tjorvat med halsen igen .
Sen kommer Trine men inte Omeega , jag ropar o hon svarar.. Men Kom då ditt troll tänker jag..För det är väl ingen nyhet att vi inte drar jämt alla gånger.
Hon kommer inte så jag går till henne där hon står bland björkarna, kanske har fastnat i nåt, eller så tramsar hon igen tänker jag
Och när jag kommer fram så ser hon så glad ut men samtidigt lite moloken och jag ser att hon andas lite häftigare som om hon sprungit som en tok..Sen ser jag VARFÖR ..Bakbenet "dinglar", det är av..

Snacka om att adrenalinet tog fart på mig, jag rusar in och lyckas ringa till en bekant men han kunde inte komma så han tipsade om en han känner och Tack o Lov  så kunde han komma och ända hennes lidande.Klockan var runt tio då.Ungarna sov och jag var ensam hemma, kan säga att det tog en stund innan jag somnade inatt...

Nu idag har jag ringt försäkringsbolaget och väntar på papper från dom, känns lite osannolikt att det har gått så här. Två ponnyer på fyra månader..Jag som har klarat mig så många år utan nå problem med olyckor o sjukdomar.Och så Kråkan med sitt krångel oxå .Men säg den som klarar sig för länge...

Vet inte hur det gått till men det fanns "halkspår" i närheten av där hon stog, så hon har kanske halkat o landat totalt fel..Ja , vad vet jag...EN sak vet jag o det är att jag INTE vill uppleva det igen..

Visst så hade jag henne till salu och skulle sälja henne och vi gick ju inte ilag så bra men inte önskade jag henne detta slut iaf.Men fy vad skuldkänslor jag har...Tänk om jag gått ut tidigare, varför har jag inte hört nåt osv...

Men nu ser man hur fort det kan hända så krama om era pållar en extra ggn och ge dom en äppelbit.
Hörs mer en annan dag när det har lagt sig lite mer.

Omeegis som tvååring.


Sista kortet på henne..Vila i frid..

Midsommardagen...

Ja nu är den gjord oxå då, midsommaraftonen alltså....Den tillbringades i lugn hemma, mellan regnet smet vi ut och rensade rabatter och satte ut blommor.. Inte särskilt driftigt men ack så skönt med lugn o ro..

Idag så åkte vi till Järvsö , skulle på marknad och vi hann gå halva sen öppnade himlen sig =o/  Ungarna åt lite sockervadd o korv , jag köpte mjukt tunnbröd som jag snart ska smaska på. =o)
Sen var vi till stugan och Wilma stannade kvar o ska sova med mormor där.
Vi åkte hem och jag somnade som en stock....Har väl varit vaken en timme nu ca..


Den timmen har jag ägnat med kameran i hand o försökt få till nå bra kort på Kråkan....
Runda bollen Cissi och en som vill prata lite..


Ja inte undra på det fastnar i halsen på denna farbror...


Vad ska jag hitta på nu då ?? Han blir tre veckor imorron.


Kolla!! Jag vågade komma så här nära ! Han är väldigt ljus i ögonen än..


Ja hur lyder berättelsen om KråkanBråkan då ? Jo jag ringde på Torsdan till Huddik, och dom hade stängt, SÅKLART ! Så nu blir det på Måndag jag ringer istället. Tror det är nåt i halsen /näsan för han hostar ibland och det låter som det är nåt som irriterar, Tack o lov har han inte börjat "skumma" nå mer så vi hoppas att det håller sig.Han fick sista pencilinsprutan igår men jag fortsätter ge honom Hippotrimet tills det är slut . Sista dosen imorronkväll.

Ja och Tilia känns som hon inte existerar längre...Har inte hört nå mer så hon har väl fortfarande inte gått i brunst..=o(
Känns lite trist att det ska bli så här bara för att hon är så långt  borta..Och det är ju nå mer som tickar iväg...Hoppas hon tar sig direkt om hon nu kommer igång...
Nä nu drar tunnbrödsmackan..
Ha en fortsatt trevlig helg alla jag känner!!

Just det! har nog fått Trines mage utlånad nu !! Känns så bra ! mer info kommer sen!

Sommarkollo!!

Ja idag så minskade det tre st på gården, dom är nu dalmasar bokstavligt talat tills det är dags o komma hem.Det blir skönt för dom (o mig ;o) att få semester och fler lekkompisar.

22 mil ( tur/retur) blev averkad och när jag kom fram till Anna så kollar jag in genom fönstret på transporten och ser att Pelle blöder lite från en rejäl men ytlig, tack o lov , reva på överläppen, hmmn och det var nån tuss man från Barre..Så jag gissa att jag vet vem som är skyldig....

Det gick hur bra som helst med ihop släppet , trodde det skulle vara mer livat, lite nos o lite sprätt med frambenen, lite skrik men sen så var det ju så himla mkt mat så det måste ju provsmakas..
Det är så mäktigt o se hur dom gör upp rangordningen, Barre var expert på att föltugga om nån kom för nära annars var hans huvud mest i backen och hets åt nästan..



Det är stort dom har o gå på..


Tjohooo!! Livet är underbart !!!


Nu fattar jag vad alla menar med att Zdeno behöver lite mer nacke...Vi får väl hoppas att det smittar av sig på betet nu då..=o)) För där finns det..Ojoj säger jag bara om Frode, vilken grabb.!

Ja en himla härlig flock med blandade färger blev det.


Jag blev impad för Anna har ett aggregat som spelar ! En fin liten bling melodi hörde jag, hihihi..

När jag kom hem så hade Kråkan inte tuttat igen så nu på kvällskröken så har jag mjölkat, sprutat, mjölkat o sprutat. Blivit arg på Distrikt för dom tyckte inte att det var värt o komma, 6 mil har dom, kunde KANSKE inte göra nåt men åk 30 mil du...till strömsholm..Ingen barnvakt  samt så har jag nog kurskat halvvägs...
Pratade med en vette på str-holm iaf , en trevlig tjej som förklarade lite jag kunde prova samt sa hon åt mig att ring o skäll för dom har utrustning för o kunna kolla lite mer innan dom skickar vidare..
Så jag lydde...=o)
Han vart lite brydd då och trodde inte riktigt på dom förslag vetten på strömsholm sa åt mig att han skulle kolla först , men till slut sa jag helt sonika, att skit i det! Jag har aldrig haft nåt sjukt föl förr och vet inte vad för alla fel dom kan få med hals etc. Men det är du som ska vara utbildad vette o har jour och då BORDE du väl ha lite hum eller?? Jag blir inte nå klokare av att du sitter o funderar o tycker att det är lite onödigt o åka 6 mil...Sen avslutade jag o gick ut..Fick nåt tips av Carola med så Kråkan ,jag o Crispa redde ut det för stunden igen...
Iaf så ringde han senare och ville kolla läget så då var jag snällare iom att det hade släpt då..Stackarn det kan ju inte vara lätt för dom heller nya färskingar som är osäkra och vill ju väl men...Ja vi var väl "vänner" igen när vi la på..

Imorron ska jag ringa Huddik o se om vi kan komma dit så vi får kolla i halsen och se om nåt sitter fast eller är outvecklat, eller vad det kan vara, för nånting är det...

Han är bra snäll lillkråkankrax .Jag höll på o bände med munnen försökte dra ut/ trycka ner tungan o in med mobilen med lampan på o lysa för o kunna se nåt men jösses va litet det är..Det blev liksom fullt.. Jaa fortsättning lär följa..
Och TACK än en ggn ANNA för att du lyssnar och lämnar rapport om killarna, allt är bara lugnt med dom.

Nä nu måste jag sova...Hörs!!

Äntligen en liten sol!!

Nu har det hänt saker igen..

Igår så ringde min svärmor o berättade att dom sett björn typ 30m från hagen där hingstarna går i skogen...
Så jag tog fyrhjulingen och hämtade hem dom.Man kollade sig ju omkring lite och funderade vart dom höll hus.

Sen så skulle jag ju iväg på sista bassängträningen, nu börjar det i höst igen.
Går ut till Crispa o Kråkan, ja då forsade det igen o rosslade...=o/ Mjölka ur Crispa ett par dl o sen sprutade jag i han igen så han fick dricka mjölken på det viset. Hördes att hann satte lite i halsen men han fick till det.
Nu avvaktar jag tänkte jag och åkte iväg.
När jag kom hem efter en 1 1/5 timme så var han torr o fin igen, inge rossel eller missljud. Iom att han får pencilin o hippotrim än så känns det lugnt.
Men jag undrar om han bara är klantig o får maten ( höet) i fel strupe eller om det är nå fel...Fortsätter det så får vi kolla upp det mer.
Han har då fått några "tuggtänder" längre bak oxå, Stackars Kråkan Bråkan får bli van vid mkt han, sprutor, sitta fast,gräva i munnen, gosas, matas.Jag är så bedårad i han, så mkt mamma i huvudet( utseende ) och ändå sin egen utstrålning.Han MÅSTE hålla hälsan o bli bra.

Iaf så har dom fått varit ute idag, gissa om lycka ! Dom har stått inne i en vecka bara fått små promenader med lite bet..Jag stängde av en fläck av hagen så Kråkis inte kunde kuta så mkt, han far som en galning och det kan ju vara bra o ta det lite lugnt medans han får medicinen tycker jag.

Sen har jag skyndat mig o klippt gräsmattan mens det är uppehåll , luktar så gott efter en stund.

Nu på kvällsidan så fixade jag pojkarna, verkade , borstade och smörjde in dom lite..Dom är så duktiga ! Står så fint o krånglar inte nå , går så snabbt o smidigt.

Wilma fick hjälpa mig så jag kunde få till lite färska kort , hon är så duktig ! Hon börjar få riktigt bra koll på hur dom ska stå.Sen så är det ju olika HUR länge dom står still...Och om kameran hinner med...

Kolla !! Ser du flickorna ?!!  Oh Va fin dom är....=o/ Och vissa leker häst, SUPERRÖD i svansen ; o)


Kolla Wilmas DJUPA koncentration,,GOPLUTTA.


Jaha vad ska vi stå här o uggla för???

Snygg va, Nöjd ?

Ser ni så fint rosa ( kjolen) matchar en musblack ? I  Växtfas ,,tror jag den här kroppen kan kallas för...

Kolla så fin..Puss på dig Pelle!

Imorron ska dom på sommarkollo, hoppas allt går bra där.

Jag ringde o hörde över Tilia oxå igår, hon har inte kommit i brunst än.=o( Verkar bli ett sent år iår. Kanske inte så konstigt med tanke på vädret.. Nä nu ska jag blanda iordning smörja o ta med till sommarkollot.Sen kommer dumma sprutan o anfaller Kråkan...Hörs!

Lördakväll som rinner bort...

Ja nu är det ett tag sen igen..
Det är en massa som ska ha gjorts och nu kanske man kommit ikapp lite en stund.

Skitväder  är väl det enklaste o beskriva detta regnande med, Men vi hade tur för det var uppehåll ända tills vi kom hem på torsdagskvällen efter Wilmas FÖRSTA skolavslutning.. Var så fint och hon läste en dikt alldeles galant gogumman. Många som sjöng , spelade och läste dikter..LIITE långdraget blev det, nästan 1,5 timme o sitta still i en kyrkbänk = STENHÅRT !! Inte min ryggs favoritsysselsättning direkt.

Sen fredan var det en väldans fart med bla så besiktade jag transporten och bilen så nu är det gjort. Sen var det sista ggn på ridskolan, vi fick hjälpas åt o sadla alla som skulle användas och sen så vart det lite gymkhana, skojigt ! Jag o Camilla ( Jolines mamma) fick vara hjälpredor och gissa om att vi stog o drev på !! Jösses vad fort VI red !! *asg*

Just det ! Willes matte ringde med och hans kastration har bara gått bra så nu är han en valack.Och jag passade på att tigga lite bilder på honom..Hon undrade lite hur långt hon vågade köra och ha Wille på släp, så vi diskuterade lite och det känns så trevligt att dom inkluderar honom för han är en lite fis som oxå  vill  vara med ju !

Idag har jag gått omkring som en zombie, bara gjort det nödvändiga..Varit/är så trött, sovit dåligt pga av ryggen och det är ingen chans o sova middag när Erik är inne..=o/ Han har kommit in i en period när han tror att alla är stendöva...Bara och påminna hela tiden att man får prata tystare...Nu är jag ännu slöare för gubben min bjöd på en planka MUMS!! Så jag slapp laga mat oxå, ibland har man tur.

Jag har inte hört nå från Tilia än..Undrar om hon har brunstat då?? Ifjol var hon klar på det här dygnet..( är inne på 31 a nu. ) Så man ser hur vädret o värmen styr ibland.

Nä nu ska jag ramla i soffan, ha en trevlig helg alla!'

Så här önskar och hoppas jag det ser ut nästa år!! Tilia ska ju ha en till skäck oxå givetvis..=o))Som Marie skrev i ett mejl... DREAM ON linda...


? Just det klippt sig kort !

Smått med spruta..

Ja säg det lugn som varar...

Ägaren till Brave Boy , Lena ringde på måndagen, hon letar nu en äldre lugn och trevlig Valack /sto som ska vara trevlig o lugn att köra ,att få köpa. . Braevan mår bara bra och har blivit kaxig och stor av sig men är ändå go o snäll att hålla på med, han väntar på kastrering nu. Vet ni av någon så hör gärna av er, han får ett bra hem ! Det är aktuellt pga att dom har sålt isläningen iom att dottern inte hinner med honom med studier mm.Och Lena vill köra samt ha sällskap åt Busfarbrorn som kan fostra honom lite.

Jag viste kanske av en så jag ringde till henne, då visar det sig att hon precis har mist sitt lilla musblackskäckiga stoföl i lunginflammation..Stackars er!! Jag tänker på er!
Så hon visste inte om det var aktuellt just nu iom att dottern var superledsen, och det förstår man ju..Få se om hon lyckas prata med henne eller hur det blir...

Igår var det en lite av skräckens eftermiddag här..

Jag kommer ut på em för att ropa på Erik att det är mellanmål , då ropar Wilma till "kolla Crispa är uppe på vägen" ! Då har Erik känt sig stor o duktig och velat ta in dom för det var ju mörka moln,kunde bli regn och visst han lyckades ta in Cissi men glömt o stänga tråden så Crispa drog då.Han ville ju bara väl killen men han fick en predikan att han inte får hålla på själv!!

Hon tar iaf  fart  till grannen med Kråkan efter sig, jag efter och hämtar hem na, ser redan då att nåt INTE är bra med Kråkan , han flämtar och det rosslar rejält i hals o näsa..Tempar honom och det visar 39,7 iof så är han ju varm efter springturen oxå men jag går in o ringer vetten direkt ..
Distrikt ringer tillbaka efter en 20 min och vi bestämmer att hon ska komma för nu har det börjat rinna rejält ur nosen med vitt skumigt snor.Och det hörs att det är fullt i luftvägarna...Jösses vilken oro jag fick efter gårdagens prat med en ledsen matte !!
Märkte att han inte tuttat på länge iom att Crispa var sprängfull i juvret... Det tar en timme för henne o komma och han mattas ju av men jag tempar honom igen och den har iaf gått ner till 38,8 så hopp finns kanske men ska jag vara ärlig for ju tankarna att nu är det kört med min lilla goa Kråka...Jag fick låna dig en vecka...

När hon väl är här så är hon effektiv och vi hjälps åt så det går smidigt ändå, jag väger honom och han väger 26,5 kg.Tempen är nere på38,5 då så det är normalvärde iaf. Sen börjar hon räkna ut vilken mängd han ska ha av pencilinet o hippotrimet .Han får en Finadynspruta och sen lite pencilin och hippotrimet. Det märks att han är medtagen nu så hon försöker sätta dropp men det krånglar och hon vill spara en åder utifall det blir mer kris, så vi bestämmer att jag ska mjölka ut Crispa och försöka nappa honom..
Ner på byn o handla nappar sen hem. Men det funkade inge bra så jag tog en "sprutbehållare" och stoppade i mun och det funkade mkt bättre.

Anna ringde när jag höll på och mata honom och du är en ÄNGEL ! Jag var väl lugn så och visste  vad jag skulle göra MEN det är första fölet som blivit dålig för mig och man är ju inte LUGN i ordets betydelse så, snarare en darrande geleklick invärtes men hon pratade och berättade om när hon har haft dåliga fölisar och trodde inte det var så farligt, så hon fick min geleklick att försvinna..TUSEN TACK ANNA !

Iaf så var jag in och åt lite själv när jag fått i honom ca två dl mjölk och sen när jag var ut igen och mjölka ur henne så slurkade han i sig den dl sen började han leta tutten själv..PUST !
 Så nu tuttar han själv och snoret är slut och han är torr o fin i näsan. Pratade med vetten igårkväll och sa att vi fortsätter med hippotrimmet o pencilinet iom att han inte lät  bra i lungorna igår, men att det NOG inte är SÅ stor fara längre då.
Så nu imorse så fick han andra sprutan Finadyn och pencilinet o hippo i mun, jag har en känsla av att vi kommer o få brottas nu för pencilinsprutan är INGE rolig !!  Elaka matte som gör illa mig i halsen !! Igår var han ju loj men det finns inte nu...Det hör att det är lite "Tungt" o andas än men det rosslar inte och det måste ju vara ett stort pluss.

Måste skicka några stora TACK Till min mor som kom upp och passade barnen så jag kunde "glömma" dom ett tag och till Carina som lyssnade när jag hade lite småpanik..Tack för att ni finns!

Nu regnar det här och våran "hushare" är allt oftare framme här nu , undrar om det är en kär flicka måntro?? Den drar då inte iväg för minsta lilla ljud längre, imorse stannade den på åkern när jag gick ut till stallet.
Nu får vi se vad jag ska ta tag i idag..På återseende!

Mammas lilla Kråka på kvällen när näsan har torkat upp..


kråkan 1 vecka !

Grattis kråkan bråkan ! Nu är han 1 vecka gammal , vad tiden går fort !
Han fick en present oxå,  sen är det väl delade meningar om ifall det var en bra present eller inte...Men han protesterade mindre än Lasse iaf.



Är du i farten med den där lådan nu igen?? Ser ni vad ljus han är i ögat än ? Jag tänker lite på Kungen när jag ser ögonen.


Kolla så liten mule, så go!


Guuud va du är pinsam!! Jag kissar ju!!



Fina ,Vackra mamma!


Och tanten som gör oss sällskap..Hon är jättesnäll men piper när jag vill kolla om hon oxå har mat i tuttarna, konstig...Hejdå!

Långtur..typ 102 mil..: o)

Nu har det hänt lite sen sist, igen..Har inte riktigt funnits tid att sitta vid datan ..
Men nu gör jag ett försök.

på tisdagskvällen så kom far på besök, samtidigt som jag skulle försöka få till kontakten på transporten..Måste ha varit nå högre väsen inblandat då för har det inte varit för far så har den inte blivit fixad, kan jag ju säga.Var mkt mer komplicerat än jag räknat med men nu är det fixat och så snyggt det blev ! Alla lampor lyser tillo med skyltbelysningen sen man knackat lite =o) . Himla lämpligt att det vart fixat, för på onsdagen kom nya skattelappen och torsdan kom besiktningslapp att det är dags igen.

på onsdagen så var det fullt upp igen, fixat allehanda saker som bör ordnas innan fredan, bla annat så verkade jag Tilia ,  Trine och sist Omeega..När jag fixade Tilia,så kände jag hur Trine riktigt kollade in mig så jag kollade en extra ggn och ser att hon har järntråd lindat runt bakbenet !!
Ajaj shit var min första tanke och såg för mitt inre avskärda senor mm...Men ack sån tur vi har ,det var inte nå skada skedd så jag tar henne och börjar verka henne när jag kommer till bakbenet som tråden var lindad runt och lyfter hoven ser jag att det sitter som en porslinsbit i sulan lite snett framme vid tån på na...Jag lirkar och donar och försöker få lös den på allehanda sätt men det är hopplöst vad den sitert så till slut tar jag verktången klipper under biten.Den lossnar men 17 vad det börjar blöda!!
 Bara rinner...Hämtar bomull och kallt vatten o gör ett bandage, såna här ggr önskar man att man köpt sånt där blodstoppande...=o/ Jag blandar ordning jodopax och gör ett nytt omslag när det börjat stilla sig med blodet, som hon får gå med över natten och dagen efter så är det hur fint som helst och hon är inte ömfotad tack o lov..Nu ser det ju inte så snyggt ut med en rejäl hack som är borta från hoven men det växer ut och hellre det än bölder o krångel.
Tyvärr så verkar det komma upp skit från förr emellanåt i hagarna.Och tydligen har hon lyckats hitta det..

Iaf så torsdagen var fullspäckad den oxå..Bla så har Wilma fått en förändring, ser ni vad??


Så fräsig hon vart!!

Så på fredags morgonen lastades Tilia och jag packade in lite saker i bilen sen for jag, Marko o Erik neröver. Marko o Erik lämnade jag i Enköping där hans nya lastbil var ( den var inte ny i årsmodellen) så skulle dom köra hem den. Jag fortsatte mot kimstad och hittade dit efter lite gräl med tomtomen..
Lite pirrigt var det ju, hur ser hon ut som man har haft en "relation" med i ett år?? Undrar om vi kommer lika bra överens som på datan, sms mm..Tänk om hon inte blir nöjd med lilla Lasse??
Men jag hade nog inte behövt oroa mig .Har haft det hur trevligt som helst !

Tilia tog det hela coolt och Lasseman han tyckte det var LITE äckligt från början när främmande folk vill ta i han ! Tryckte sig mot mitt ben en vända och kikade lite snett på dom där påflugna människorna..Men han är ju ganska lättcharmad han, så det tog inte lång stund innan han fattade att dom kunde klias bra dom med!! Dom fick gå i hagen ett tag och det uppskattades efter 7 timmar i transporten kan jag ju säga.
Var så kul att få träffa och se hur det såg ut i MC värld med djur o gubbe mm.
Iaf  så åkte vi till Pernilla ( stuteri Pi )och där såg jag en fölis med dom grövsta ben jag nånsin sett på ett shettisföl dessutom ett stoföl  =o) Hennes hingst såg ju himla trevlig ut han med. och Aqua..mums ! Jag tror dom for kors o tvärs med mig för att jag INTE ska kunna kidnappa henne...För jag hittar nog helt enkelt inte dit, det bara snurrade i huvet på mig av alla vägar hit o dit..

Sen for vi vidare till Lotta och fick träffa lite fler shettisar, hennes Salvia tyckte jag om. Samt hade hon ett par timmar gamalt hingstföl som var så söt, stolt mor var Lingon. Och nu har jag sett Äppebo Findus live, jag minns när han var till salu för nåt år sen.
Iaf så fanns det ju mkt snyggt i butiken, två muggar åt barnen, en grimma åt Crispa och en liten blå åt kråkan blev det samt ett lila spö åt wilma och en saltsten.
Jag höll på o svälta ihjäl när vi äntligen åkte o åt, sen var hon elva på kvällen när det blev kväller.Det var inga problem med o somna för dom hade en lika soffa som vi*asg* Förutom att jag tittade lite extra noga så ingen fästing kröp där..Marie skrämde upp mig med att berätta att hon haft en som bitit sig fast på hennes mage!! alldeles nyligen....

På lördan så lastades då Tilia igen och vi for vidare, stannade till på Mjälkärr och fick guidning och tittade på massor av fina pållar där, träffade Dita, Omeegas mamma och det var då inga problem med att känna igen henne bland alla ston. Hon är lika fin som jag minns henne..Synd att Omeegis inte är mer lik henne.Lite finns där men jag tror hon brås mer på far sin, grövre liksom..Gott fika och trevligt prat blev det sen vidare till målet ! 
Riccardo ! Ja där stämmer då bilderna på honom, fast han är så mycket mer i verkligheten..Vilken utstrålning!! Dom släptes och jag fick gå ur hagen för flocken drog nån repa och Tilia kom till mig för där ville hon inte vara med alla närgångna, men sen insåg hon hur mkt mat det fanns så då var jag bortglömd...Verkade gå väldigt smärtfritt, annars kan hon vara vass mot nya men nu var det så många så det var bättre o gå undan tyckte hon.Hon gluttade lite på Riccardo men det var ett annat sto som högbrunstade så hon ville inte tränga på..Så nu hoppas jag då verkligen att hon gör som hon gjort tidigare, tar sig utan krångel så vi får ett föl nästa år..Drömmen lär väl fortsätta drömmas, skäckstoföl...Men det kan bara tiden utvisa...Dream on som MC skrev åt mig i ett mejl =o))

Iaf så åkte vi vidare igen och nu var stoppet hos Anki o Carro på Humledals.Lika trevligt som jag minns det, fast nu var det lite fler hästar att titta på..En massa svarta unghingstar och en charmade mig, tyvärr så lyckades inte dom klura ut vem av alla det var så han är fortfarande en hemlis.Sen fick jag se ZickZack , Maries föl hon fick ifjol, en fin ettåring som bröt mot den svarta massan..;o)
Sen så föll jag för Trienkhe hon kunde ha fått bo här hos oss..så fin o liten.Såg ju henne när jag hämtade Zdeno för två år sen och hon hade utvecklats ganska mkt tyckte då jag.Vilken böna !, en tingad böna...Lika så bra det...=o/
Sen åkte vi och åt en himla god mat och pratade en massa , sen tittade jag på klockan.OJ va sent !! Så jag tackade för allt och bråkade med Tomtomen igen men till slut fick jag in Falun så jag kunde glida hemåt.Trodde jag skulle få problem med trötthet iom att man var proppmätt men det gick bra.Jag stannade vid Preem i Falun tankade och köpte lite godis sen gick dom sista 12 milen jättefort ! Så nu har jag averkat ca 102 mil på två dagar..Men jag hade ju sällskap i ca 45 av dom.

Som  synes så har jag inga bilder.Marie har och hon ska skicka till mig när hennes data vill men hon har bilder och skrivit det mycket klatchigare än mig, så gå till hennes blogg o läs där så finns det nån bild med.

Här är ett dagsfärskt kort på min Kråka, jösses vilken fart det är på honom!! Värsta racerKråkan !

Här är det mitt i en "spinn" innan han for iväg igen..

ok jag är still tre sekunder..knäpp om du ska...Sen for han rätt upp och var borta..

Hmmn, ja Crispa vart med iaf..o en ända...

okej då ,vi tar en liten paus..


Ojoj nu blev det ett LÅÅÅNGT inlägg. Hoppas ni orkat ända ner.Det blir nya projekt till veckan.Återkommer.

Studiebesök..

Idag vaknade jag till regn..Nej inge bra alls..Men nu har det klarnat upp lite och det blåser så har vi tur åker regnmolnen förbi..

Lilla Kråkan är en riktig pratmakare han gnäggar och mumlar på som bara den, så skön ! Och jag säger bara det, vad ska det bli av honom, ett så fint mejslat huvud han har, påminner lite om en arab.Han är pigg och matfrisk iaf.
Lasse har ett jättefint huvud han med men det är mer kompakt och den där busglimten som finns i ögonen...Ja Marie lär få lite o stå i framöver..

Skitmatte som stängde mig ute från hagen...Kommer väl o pratar o provgnager på dig ist..



Ja och idag så har Wilmas förskoleklass varit hit mellan 9-11 och dom har kollat på djuren och Cissi agerade ridponny.
Funderade lite över hur Crispa skulle reagera men jag sa åt dom att ta det lugnt i stallet så fick dom snabbkika lite på henne o Kråkan, mata Crispa med lite morot och sen var vi ute och donade iordning Cissi.Iom att det regnade så trivdes dom alldeles utmärkt kvar i boxen. Crispa tog iaf det hela med ro och har slappnat av mer nu och låter mig komma till fölis utan nå knussel..Skönt ! Man vet ju inte hur dom reagerar och som sagt det är ju nytt med Crispa.

Inte det bästa kortet men Crispa killade mig i nacken när jag knäpte det, så det blev lite svårt att få kameran stadig..


Glömde kameran inne så vi hann sadla av Cissi men dom ville ju så gärna ha nå kort när dom red. Så visst går det ! Nedan ser ni resultatet =o). Hela klassen med fröken Eva-Lisa som håller grimskaftet.

Ska väl påpeka att dom satt bara just när jag knäpte korten , så ingen blir hysterisk.Jag satte Wilma längst bak utifall hon skulle slå bakut men det är ingen fara med denna dam. Man riktigt ser hur Cissi njuter av all uppmärksamhet.
Sen blev det lite klappa kaninungar och kycklingar..Lite fika sen så  matade dom ankorna lite sen var det dags att åka tillbaks till skolan.
Får hoppas dom hade det roligt nu då.

Välkommen Trollans Crow !!

Jag kl.9,12 PIIP så halkade fölisen ut. Gick smidigt för henne och när jag gick in nu så stog han på benen men efterbörden hade inte släppt än då ska snart gå ut o kolla igen..

Och JA marie jag har räknat NOGA denna ggn =o)) Och det var bara ett hål fick jag det till...

Tänk att man blir lika exalterad varje gång , även om det är en hingst. Visst hade jag önskat mig ett sto men jag hinner få såna med ju !  Huvudsaken det går BRA !! Och tänk va skoj Lasse kommer att få ha nu då..Han är iaf lite sur på mig när han blev portad från hagen...

Nu kommer några bilder..




Visst är det så man kan börja gråta ,när man ser stoet så stolt och lycklig när hon tittar på fölis första ggn...



Ojoj va vingligt..

Mammas lilla kråka skulle ut o åka ...Än slank han hit, o än slank han dit...o än slank han ner i backen..

Nu måste jag ut o titta igen,, Hörs!!

Kanske, kanske på G !...

Ja inatt var jag ut till Crispa vid en tre och fem.Hon har fyllt i spenarna och det var grumligare inatt , hon har bytt skepnad och blivit en kossa..=o/ totala blaskor.Sen har hon varit sväld och röd i hinnorna i "puppan".

Tog ut dom vid en sju imorse och nu ser jag att hon drar sig undan och krafsar lite nu och då.Funderar på om jag ska stänga ute terrorfölis med mor för Lazer dras till Crispa som en huligan = då kommer Tilia o jagar iväg Crispa..
Såg nu att hon rullar sig..Och klistret Lasse är efter..Nä nu får jag gå ut och stänga ut dom så Crispa får lugn o ro..
Är så bra att sitta vid datan för jag har full uppsikt då utan att störa..

Ja nu är det gå GÅNG!!!

Hörs senare!!
Med förhoppningsvis MCKET bra nyheter!!


RSS 2.0