Snö , min önskan slog in!!

Haha, jag kunde inte somna föränn 01,30 inatt och det började snöa!! =o)) Var så avis när jag läste blåklockans dagbok o det hade kommit snö där igår...
Så mysigt o gå ut i morse..Sen började det ramla ner rejält här med mitt på dan ... så såhär såg det ut ett tag.



SUPERMYSIGT !! Så fint med träna ,,det är våran uppfart till vägen ,har flyttstallet till höger om mig . Synd bara att det lär väl smälta bort antar jag..

Fipplade med en massa pållar idag igen , Wilma tog Trine och red lite barbacka en stund sen kom hon in "eehhh , mamma kan jag få ha sadel??" hon är så smal o snabb" ....HAHAha ja det är ju lite skillnad jämfört med Cissi.

Idag har Brave Boy gått med Pelle o Zdeno , går hur bra som helst ,Pelle är nya mamma som hjälper och busar ,Zdeno bryr sig inget . Oh va jag nästan ångrar mig att jag sålt honom...= o( så fina pojkarna är två svartskäckar... Men han får det  kanonbra och jag kan ju inte spara alla,...Men han ser inte så tokig ut tycker då jag .( se frontsidan ) Det är mest Flöjta som är lite olycklig o gnäggar ibland. Har sett att det är lite debatt på forumet om ålder på avvänjningen igen.Men man upphör aldrig att förvånas, verkar som en del tar ifrån dom vid 4 mån ålder...Förstår inte hur man har mage att göra det. MINST 6 mån ska dom vara tycker då jag.

Hörs nån annan dag!

Smått o gott.

Sitter här myser av lugnet....Den här stunden på kvällarna när björnen sover....Skojar bara , barnen ska det vara.

Idag har jag pysslat lite med alla ,bundit upp borstat kollat hovar mm. på fölisarna.
 Zdeno har lite "Trine varning" han kan stå o mysa tills han somnar , gofarbrorn =o). Pelle verkar få en enorm man , inget man klagar på direkt ; o) jag älskar mkt man o svans och han är ju bara 1,5 år  så hur ska detta sluta...Jag tackar gudarna för att ingen av dom gnager man o svansar men det märks hur Barre blir för han ska ju helst provsmaka allt..=o(

Har varit och skiftat barn hos mormor idag , Erik ville ju också sova där. Så Wilma och jag var ut på en tur ikväll med Cissi o Crispa, kan ju konstatera att Crispa är lite nojig o himla fjollig emellanåt....
Ena ggn ( senaste veckorna) så går hon som en gammelhäst som inte gjort annat än blivit körd i hela livet...
Nästa ggn (Ikväll ) så får hon nästan panik när man kör på en liten sten eller skakeln nuddar låret...Kan undra om hon varit med om nåt...eller bara är sån...Jag kan bara konstatera att jag har lite dåligt med tålamod med sånt här fjant , så över halva turen höll jag på att  riktigt tracka henne med att göra olika saker..(gummistöveln mot hjulet så det låter, knacka i korgen, gå och lyfte vagnen så det guppar styr så det tar i sidorna , drar tömmarna efter benen mm,mm)
Till slut så bara gick hon igen men det dröjer innan Erik får följa med kan jag ju säga..

Imorron om det är väder så ska wilma och jag dona med pållarna igen , skönt att få slippa ha Erik med ibland för hur det är så får man passa honom hela tiden, och det gör ju att man inte kan slappna av lika o njuta av pysslet.

Det är runt 3 minus nu och det var bara 4 + på dan här idag , jag längtar tills det ser ut som på bilden ute , så mkt ljusare  och mysigare det blir då..
Gonatt allihopa !


.

Höstlov.

Ja så var det Måndag igen..Höstlovet inledde Wilma genom att sova hos mormor, Erik genom att bli supertäppt inatt....Det får nog aldrig vara lugnt nån längre stund..=o)

Nu har jag hunnit smält helgen lite grann, och jag är fortfarande lika glad  !  Det var en trevlig och mysig anordnad utställning tycker jag. Det blir lättare ju fler jag kommer till,det här var den sjätte utställningen jag varit på.(Då har jag inte räknat med premieringarna) Kanske beror på att jag inte är lika blyg och vågar fråga mer nu oxå...=o) och prata lite mer med folk..

Det har regnat lite ute nu , ska gå ut o pyssla lite med nå hårbollar lite senare.
Annars har det varit ganska händelselös helg förutom att man vaknade lika tidigt som vanligt fast man ställt om klockan..

Ärentuna...Guld =o)

Ja då var man hemkommen efter ca 45 mil i blåst...Men det gick ganska lätt på hemvägen iaf..Det började med att bilen var helt dö så vi fick kabla igång så då blev vi sen ,trodde inte vi skulle hinna men det gjorde vi..

Wilma följde med och hjälpte mig så gott hon kunde mitt rara lilla troll !
Det var 8 st så två var strukna , kändes lite pirrigt för det var många riktigt fina svartingar i ringen...Det gick ganska bra o visa henne förutom att jag är osäker hur fort jag ska springa med henne i traven , men jag lär mig ju bara genom övning...; o)  Gissa om min förvåning när vi får följa efter Kismet o går tvåa  i rangeringen !!! Johanna kom efter mig med Grizzla och DET trodde jag ju INTE skulle hända , ringräven som är så himla duktig på och visa fram dom..( Har ju varit efter henne 2 ggr tidigare).

Blev så glad och lycklig över den oväntade placeringen !! Hennes rad blev 98887 = 40 Guld !!

En bild på den VACKRASTE !   Tyvärr lite mörkt o prickigt ,men skaplig ändå med våran kamera.



Crispas vackra huvud som inte riktigt kommer till sin rätt på den här bilden, hon var trött...Gogumman, när vi väntade på vår tur in o visa sen vi gått på ring så somnade hon rätt o slätt..Är jobbigt o vara gravid ; o) Hon är iaf en ängel , så mysig o go!!



Skickar Grattishälsningar till alla !! 
Tack Carina för raderna i GB ! Nu ska jag ramla ner i soffan. Skriver mer när jag har hunnit smälta allt.Fortsättning följer.... =O)  TREVLIG HELG ALLA !!

Smått o gott..

Nu kikar solen fram här och det BLÅSER , iof har det blåst i tre dar nu , måste erkänna att blåser det så här på Lördag så blir vi hemma , inge roligt alls att sitta med transport så långt om det tar i som det gör nu. Fick katalogen igår , så nu kanske man hittar dit iaf..=o)

Har fått iväg två killkaniner så nu är det 2-3st kvar att få iväg till nån bra matte/Husse.
Erik har varit hemma sen i måndags ,  med lite feber och han har sovit i massor.Vet inte riktigt vad det kan vara men han verkar lite piggare idag.

Nu ska jag gå o äta frukost sen ut o kolla om damerna inne knaprat upp sin ...Få se vad som jag hittar på idag..Ikväll är det avslutning på hundkursen , ska bli spännande o se hur "Provet" går för oss...


Vi kan galopera!!


Nu börjas det....igen ; o)

Ja nu har även denna helg nått sitt slut , händelserik har den varit med.

I fredags så var Wilma och Cissi till ridhuset igen , gick jättebra och lyckan lyste ur många ungars ögon för dom fick GALOPERA !! Tänk att det ska vara så skojigt , Dom tränar på ridvägar, stå i fältsits över bommar , rida slalom men höjdpunkten är ju ändå galoppen =O) .

Sen på lördan var det KM där så Wilma o jag var ner och tittade lite , så när vi kom hem så skulle ju det fixas bana.....Försökte förklara att det är inte så enkelt att hoppa när man har fullt sjå o styra i galopp...Men jag är ju dum i huvet som inte lyder..Så mamma satte upp ett hinder och wilma fick prova hoppa  =O) sen erkände hon att , jo det var lite mkt att hålla reda på.....

En bild på racerekipaget..I jockeyläder....


Sen på em så har jag fixat det sista i trädgården , tagit bort , klippt buskarna ,dekorerat med gran- tall och enris..Skönt att ha det gjort.

Idag har det varit full huggning med , varit iväg med Isa och tränat och fick lära mig lite spår så det blir det mer av nu när man fått lite matnyttiga tips.Isa skötte sig jättebra och på onsdag är det avslutning på kursen.
Sen var jag och hämtade ankbebisarna så nu bor det två nya Glitter flickor samt en kille. (Om jag har tur ,är ju inge proffs o se könet direkt ) 
Sen har vi varit i kyrkan på familje gudstjänst i kväll och Wilma fick sin sexårs bibel, Erik var med och skötte sig med bravur vilket innebär satt så gott som still och skrek inge...=o) Efteråt var det fika med rulltårta o grädde gissa om det var uppskattat ??

Ingen som är sugen på en kanin??  Anna visst ska väl Victor ha en liten gosig en ? ;0 )  Dom är så goa . man kommert in i deras box så fullkomligt rasar det fram en massa nyfikna små bollar..Som vill prata och kelas.

Måste erkänna att jag fick ju stora skälvan när jag såg alla i Crispas klass , men jösses vad många det var och många "ringrävar " med...Nu får man fundera hur man ska lyckas få henne REN med...Blir nog en dusch på banan iaf, hon bör ju hinna torka med lite täcken tycker jag...Kul att få träffa lite folk och se en MASSA fina pållar ska det bli ..

Hoppas alla har haft en trevlig helg !!

En bild på min ena "dekoration" i lådorna...

Smått o grått blev det..

Jaha nu har Omeega  fått en ny look....Jag har funderat för jag har sett hon har kliat sig lite men inte sett nå pälsloppor ...Hon har ju nå kopiöst med tät päls och nu har det ju regnat mkt så hon har ju varit fuktig  fast hon har vindskydd.
Hittade på forumet över "regnskollor" tror jag det kallades...mkt stämde fast hon har lite  o småa skorvor bara, min kompis Carola har två st eksem pållar som får detta lätt så hon bekräftade när hon såg det.  Så nu är hon rakad och imorgon ska jag iväg o tvätta henne ordentligt så får vi se hur det artar sig.Ska läsa mer om hur man behandlar och så...

Ett mer akut problem är ju att jag  bara har ett stalltäcke på 85 o det är för stort för henne...=o((

Jag har varit iväg o handlat fleece tyg och jag har Yttertyg sen förr så nu MÅSTE jag sy ett täcke åt henne....STAKARS MIG !! jag hatar symaskinen....Och inte har dom nå så här små täcken häromkring...Ska beställa på Börjes .
Nu har jag en Omeegis i många färgvarianter...=o) Men jisses va hon är fin i kroppen , synd att det bor en massa satyg i knoppen bara..; o)



Får skriva mer en annan dag ,ska strax iväg på föräldrarmöte...Sen ska Cissi klippas med för hon blir ju svettig när Wilmis rider , frågan är bara hur mkt jag ska ta...Förmodar att det blir som Omeegas frilla..

Regn...

Ja nu sitter jag vid datan och kollar ut mens det vräker ner regn...Stona med föl har fått gå in och äta och få chansen o torka upp lite..

Igår var Sara o Lars hit och kollade könet på mina kaninungar, en hel drös med pojkar vad dom kunde se.Ev en som kan vara en hona dom var osäker..Dom föder upp kaniner och det är därifrån Jena och Mulle kommer ifrån. STORT TACK för hjälpen.

Hundkursen i går kväll var rolig, Isa funkar bättre o bättre, det syns att hon blivit mer självsäker och är inte lika osäker på andra vovvar längre.Nästa vecka blir det träning på byn..

Har även blivit bestämt att Brave Boy kommer att flytta till Harmånger i dec- jan.
Han kommer att få ett kanonhem som körponny och agera sällskap åt en islänning, det är Lena med familj som var här och kikade tidigare ,som blir hans nya ägare.Dom har köpt en gård som dom ska flytta till , därför får han stanna här tills dom fått iordning allt och det kan ju inte bli bättre för mig heller ,för då kan han gå längre med Flöjta..

Ibland löser det sig till det bästa ,även om man tvivlar ibland =o)..

Imorgon så är det ridning för Wilma och jag ska bli en krulltott ; 0)  Har velat permanentat mig länge och nu har jag gjort slag i saken så 12,30 imorgon sitter jag i stolen och blir just det. =O )

Nu kommer en standard hur det går till när man ska knäppa kort på Zdeno....


Mmmm va spännande det luktar...Matte SMYGER...
 NÄMEN hej matte  ! Vill du gosa??
 INTE ?? men om jag SMYGER till dig då ?? Sluta backa matte !
HAHA matte gav upp ! Nu e jag NÖJD sa Zdeno...Älskar o gosas.

Smått o gott..

Nyss inkommen från stallet, knäppte nåt kort men Zdeno är totalt hopplös o få nå snyggt kort på ,  men SÅÅÅÅ go !! Huvet ska vara i famnen hela tiden o gosa med mig... Go plutten...=o)
Dom får sova inne inatt och får komma ut till en nyhalmad lösdrift i morron , dom är så tråkig för dom ska vara med i varje steg jag tar och det går mkt fortare o dona iordning när jag inte behöver passa pojkarna så dom inte smiter  in till flickorna när jag pysslar...


Jag har varit till Homna i morse nu har vi fyra ettåringar o jobba med Tre som går för vagn nu och ägaren har varit på kriteriauktion så nu bor det en till ettåring som är liten o go men waow vilken skritt hon har !! Jag får nästan små springa när hon knatar på ....Där ser man att storleken inte har så mkt betydelse jämt iaf..=o) Endast tömkörning med henne än.

Idag har studsmattan fått semester och är nerplockad och befinner sig numer på skullen, till Wilmas förtvivlan..Har varit riktigt halt ett par morgnar här så man har tagit det lugnare nu när man åker för det finns riktigt kluriga krokar här runt på vägarna , vi som bor här är ju medvetna om dom men tyvärr så går det ju mkt trafik på storvägen som inte är medveten om riskerna..Så man bara väntar på att se bilar lite här o var..

I morgon är det hundkurs igen , jag mitt smarta ägg har glömt vad hemläxan var så det blir nog  en liten överraskning för oss, hoppas vi kan den ändå ; o) ,Isa har börjat vara en halvdöv tonåring som inte förstår vad man säger längre...Blir många djupa andetag o räkna till tio per dag ibland nu....Min mor är hon totalt döv för..Hoppas det går över nå tag.

Pelleman som knaprar i sin box..Är så otroligt lik mor sin i utseende o sätt , han blir nog en underbar pärla han med, tror jag.   Hörs en annan dag, soo long !
                                                                                                                          

Mitt första stuteribesök ...

Igår var det en jätte trevlig familj hit och hälsade på mina shettisar, dom hade en islandshäst själva och funderade på att skaffa en shettis till körning samt sällskap åt sin kille. Roligt att få prata och utbyta erfarenheter om olika raser.Finns många likheter mellan dessa iaf.  =o) Hoppas dom får mer erfarenheter av shettisens charm i framtiden...; o)

Det har varit dystert väder med regn och blåst här igen , är hur tråkigt som helst ,leran frodas i hagarna =o(  ..

Har iaf fått kaninburarna klara och det blev riktigt fint om jag får säga det själv , förutom att en dörr är lite sne men vad 17 det ska väl synas att det är en amatör som varit i farten...Några bilder från dom..


  ett tvåvånings höghus ,  (som  Carola sa en ggn) Två burar uppe och öppet hela vägen nere.
  Mulles nya bostad..

 Jena +  ungarna får bo nere , spännande ,man kan hoppa i maten...
  Kolla mamma ,man kan rymma ut till stora världen..

Vi var ut i går kväll och åt god mat med Mika och Carola, jag drack några cube och kl 21,20 konstaterade Carola o jag att man legat av sig för båda hade INGET emot att få åka hem o krypa i kojs...=O) ja vad säger man...OTROLIGT vilken partypingla man är..
Idag har jag en slödag gör bara det absolut nödvändigaste..  Isa var ute med ungarna en stund när det var uppehåll ett tag, men vad gör hon då ?? jo hon RAMLAR ner i dammen alldeles med flit...=O) Där fick jag för att villja ha en torr hund...

Nu ska jag sitta planterad vid datan en stund och slöa...
Måste bara få vädra lite av mitt missnöje lite.. Har fått en massa konfusa mejl angående mina ankor och Brave Boy...Bjuder ett par tusen och tror man ska bli GLAD över att få iväg honom...SÅ desperat kommer jag ALDRIG att bli...!!Undrar om han är riden o körd mm mm.. Hallå!!  Jo han är ju faktiskt fem månader så jag är väl sen med att arbeta honom....(IRONI , så ingen missförstår...)

Men TUR att det finns SERIÖSA , för annars har man nog gett upp...Visst finns det bra folk men med liten plånbok, har själv varit sån innan man fick jobb osv..Men nån gräns får det väl vara,,   Blandrashundar är ju för 17 dyrare...och nåt värde ska väl dessa små kunna få ha !!

Utsikt från vårat köksfönster..Trevlig resterande helg allihopa "!


RSS 2.0