Vårkänning !

Denna vecka har varit ljuvlig med sol på dagarna.. Jag myser och har fått lite mer energi och fått mycket pyssel och plock gjort.
Krattat ihop utanför stallet, plockat undan lite skidor mm, rensat undan lite skräp osv.
Jag har även tagit tag i att fixa licens åt Calina, väntar nu bara på dom. Sen så betalade jag Wilmas licens, och oj vilken nackdel att ha fyllt 13 år där...500 kostar den nu, från 250 förra året : /
Men jag gratulerar Wilmis , hon klarade provet så nu har hon sitt eget Grönt Kort, Skönt !
Sen så fick jag en ny telefon., tror Marko hade lessnat på mitt svärande och att den ständigt bara slog av nu och då när man pratade i den.. Så nu är det roligt när det funkar igen, även bättre kamera i den så nu får man lite bättre bilder.
Första bilden tagit med den..
Har även fått på Ceve skaklar och vi har dragit däck igen, två år sen sist och hon är ju bara för härlig ! Öronen framåt och riktigt lyser "roligt" om henne.
Ska väl förtydliga att vi parkerade bredvid skaklarna först och Wilma fick ta upp o släppa dom några ggr i backen så det blir lite skrammel, och det blir det verkligen med järnskaklar och tjälad väg..
sen så testade jag tålamodet en dag, ställde henne i skaklarna sen gick iväg och höll mig mellan 4-7 m från henne, 5 min utan bekymmer, då blir mattes hjärta varmt !!
Och ja, jag vet att lokselen är lite för liten, draglädren är lite för korta, jag har börjat kolla om man hittar nån annan vill ha en med bågdäckel så hon kan dra lite tyngre...
Wilma har varit iväg på två hoppträningar en på sportlovet och en i fredags..Dom är jätteduktiga men det märks att hon är lite irriterad nu med bettet, hon håller på att byta tänder . Men hon funkar bra på hackamore så det brukar hon rida med mest nu.
Var ju och hämtade hö också, och var ju tvungen att hälsa på Vanja med lammisar, är ju så himla goa och båda är superkeliga o nyfikna.. Och det skojjiga är att jag har klippt Bodil , hon är ju så liten så jag har trott att hon är tom men hon låg och idisslade igår då såg jag hur det började gunga i hennes mage !! det är iaf en där inne som kan leva rövare!! Är så spännande. :)
 
Idag så har Ceves uppfödare Birgitta varit hit och hälsat på, hon har sålt en av sina tinkerdamer till en tjej på andra sidan ån. Så jag skyndade mig att utnyttja hennes kunskaper,( hon har ju tävlat i körning med halvblod bla så hon kan,.) Så nu har jag fått vagnen och selen inställd åt Ceve , wihoo ! vad kul, nu ska här jobbas , men hu vad nära och högt man hamnar... Tusen Tack ! Birgitta, så roligt att få träffa dig igen. :)
 
 Nästa ggn ska jag försöka få till en bild på ekipaget, dom är så fina!
 
På Återseende!!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jennie

Är de den Millan köpt?

2015-03-15 @ 21:58:16
Postat av: Trollans

Ja, det är det.

2015-03-16 @ 07:45:09
URL: http://trollans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0