Upp som en sol och ner som en pannkaka...

Ja lite så känns det nu...
 
Om vi tar det från början ska jag försöka komma ihåg det mesta.
Jag börjar med bildbeviset, ska bli spännande när man sitter där bakom ! Men ih vad nära och högt upp det är, blir ovant.
Jag resonerade som så att skulle hon bli rädd så hann´jag se det och Marko har mer muskler att hålla i , därav går han med tömmarna .Men inget hände, hon funderade mest varför jag gick där bredvid för?
Sen har jag jobbat lite, dels några gäster på herrgården , som jag även lagade mat till på kvällarna, KORS!
Men det var "bara" vanliga knegare från Styrud som fick husmanskost så det fixade jag, dom jobbade åt Mika o Markos projekt dom gör nu och fixade "borrningar" under vägar , enkelt förklarat..
Sen har jag provjobbat på nytt ställe, Skandic i Bollnäs, jisses det är lite större av allting där, dessutom tyngre...Har varit branog slut ett tag i huvudet igen, mycket nytt att lära sig och en massa pysslande att lyckas få ihop det med ungarna och allt.. Bara att komma till Bollnäs tar ju 45 minuter ..
 
Wilma har cyklat lite med Calina nu och då, jag följde med en kväll och vi hälsade på Marko medans dom grävde vid bågbron. Jag blir mer o mer imponerad av denna ponny, hon bryr sig inte nämnvärd om många saker.
När vi kom fram till Marko så höll han på att städa av , han tog stora stenar o släppte ner i vagnen, det SMALL rejält, hon åbleka inte ens..
I måndags så red hon ut själv en kortis, på hemvägen står det en timmerbil och lastar på våran grusväg och hon passerar den, när hon är mittför där dom sitter och lastar släpper han en massa timmerstockar !?!  precis då, som tur var stannar hon bara till och kollar till ,innan dom fortsätter och gå , men hon har lika gärna kunna fått panik...
Då blev jag lite förbannad !! Han har väl kunna väntat tills dom kommit förbi och en bit ifrån, Gubbelände! Var väl tur att den hade åkt när jag fick vetskap om det, annars hade jag nog skällt lite...

Jag har verkat Jossan, Galina som jag även mätte 97 cm i manke och 103 cm i rumpa!?! Blir kul o se om hon stannar snart el om tänker bli ett höghus...Cissi är också verkad och Wilma har redan hämtat fram trillan från ladan med henne .Och har stora planer för henne.
 
Hon följde ju med Agnes och Marie på forbonderesa till Skästra marknad utanför järvsö. Döm om hennes lycka när hon även fick köra Tösen för Lasse då han vart dålig och inte var så hurtig.
Dom blev skjutsad till en stuga på fredagen efter skolan och övernattade där sen åkte dom med och kom fram på lördags em tror jag det var, övernattade där vid marknaden och åt en middag i "tidsenliga " kläder och sen hämtade jag och Lars-Göran dom på söndagen.
 Så nu är hon taggad och vill ha sin egen att köra på en längre sträcka, jag har försökt styra in att det blir svårt för en shettis att hänga med nordisar så vi får försöka ordna vår egna "resa" nånstans i sommar, först måste det tränas ordentligt..
Det kom även en hälsning från Ginza, hon ser så välmående ut och brukar få vara lös i stallet när matte fixar iordning och grejar där. Och jag tycker verkligen hon ser trevlig ut! Ska bli spännande när all päls är borta.
Sen har då även Jossan åkt till sitt nya hem i söndags,  för iaf 2 år , Madde som har lånat henne för att ta ett föl på henne och det ska bli spännande och se, hon har kanske valt en hingst jag gärna skulle vilja ha en avkomma efter, det är väl inte helt spikat än.. Men den som lever får se.
Antar att Jossan får en halv chock när hon kliver ur transporten, är väl halvsommar där nere redan. : )
I måndags fick jag ett sms från Ica," Grattis Erik du har vunnit 1 kg lösgodis " Ditt bidrag är ett av 10st som valts ut..
Gissa om lycklig Erik ! Det visade sig att dom haft en teckningstävling med påskmotiv på skolan som förskoleklassen - 3an fick vara med i, och han vann !
På onsdagen var vi dit och han fick plocka då..
 
Sen till något sorgligt , imorgon på Långfredagen kommer Isa att få avsluta,.. Hon har cancer och det har gått fort, jag har knappt fattat det själv än...
 
För en månad sen ca så upptäckte jag när jag klippte klorna att hon hade som ett "häng" mellan två tuttar, det var mjukt och hon reagerade inte , var inget missfärgat . Jag rådfrågade en veterinär och den tyckte jag skulle avvakta iom att jag inte märkt nåt annat , Hon har haft en fettknöl i nacken som brukat ändra storlek lite nu och då i flera års tid, så tankarna var ju lite att det kanske är nåt liknande ?..
För två veckor sedan så såg jag att det ändrat färg på skinnet där, men hon har varit lika pigg så man har inte reagerat just nå, jag pratade än en ggn med veterinären och vi bokade tid idag, i söndags hittade jag ännu en knöl lite längre upp mot bröstkorgen.. 
 I tisdags såg jag att hon haltade lite lätt ibland i nåt steg samtidigt reagerade jag att hon verkade ha lite svårt att lägga sig,
( Hon kanske har sträckt sig eller fått nån spark av nån häst, fast samtidigt brukar hon akta sig för dom funderade jag) igår kväll så ville hon inte äta nån mat, lika idag, hon äter när jag matar men inte annars,
Veterinären kände igenom henne idag då och hon kunde känna att lymfarna var väldigt förändrade och även juver delarna, så det har ju spridit sig, hon har börjat få ont och det finns ju inget att göra egentligen, Jag har inte råd att testa mediciner och förmodligen förlänger det bara hennes liv med någon månad känns inte som det är värt det..
 Jag bestämde direkt att då får det vara ,hon har ju på bara dessa tre dagar blivit märkvärt sämre..
Jag hoppas bara att hon inte har haft så himla ont, tänk om jag missat nåt tecken ? Tankarna vandrar ju hit och dit..Men imorgon är det över...
Tack för den här tiden Isa, i både med och motgångar..
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0