Smått o snö...

 
ja det är sant !! jag är här igen...kors.
 
Sen sist har det väl inte hänt så mycket., vad ska jag berätta, jo jag har klippt klövarna på fåren, sen skjutsade jag Yska och Spökis till deras nya hem, dom är nämligen sålda till min höleverantör, så jag träffar dom ibland iaf.
 
Nu är det Bodil, Fia ,Vanja och Yra kvar. Får hoppas vargen håller sig borta i sommar för nu är det bara älsklingar kvar av dom här.
Jag har testat på ett nytt yrke, servitris, och det gick bra, hjälpte till och serverade och allt som behövdes i hjälpväg i köket , på ett 90 års kalas. Kul var det också, få se om det blir fler ggr.
Men jag ska erkänna att jag hade träningsvärk i axlar och armar dan efter, ovant och nya muskler som fick jobba.
Jag har även lagt ut Farina på annons på fejjan, kommer rätt person så släpper jag  henne.(tror jag)
Hon har växt på sig och är ca 97 cm hög nu om jag gissar med ögonmått. Sen har hon ju en sån fin överlinje.
 
Ärligt talat så har jag mina funderingar med detta med aveln, jag tycker det är så mycket skitsnack och hugg i ryggen, det blir inte roligt och marknaden som är som den är, jag vill då inte skänka bort mina pållar men köparna så gott som kräver att " det ska vara en helt säker ponny i både ridning, körning och barnsäker, helt frisk och olatsfri,helst inte dyrare än 5000" ?!? INSER dom hur mycket jobb det är med miljöträning etc ,etc för att få ponnyn dit?
Jag hoppas min lust kommer tillbaks och jag känner mig mer positiv, jag vet att det finns bra köpare också, och ni är välkommen hit!
Där fanns det en Feibeé i hennes mage.2011.
Som det är nu så närmar det sig för Tilia o Jossan med fölningarna. Båda har tid i slutet av April, det är blandade känslor, ska ju bli så spännande o se vad som kommer ut och samtidigt har jag en oro, dels den vanliga tänk om det blir felläge mm, men också det här med rovdjuren, vargarna har sitt vandringsstråk alldeles vid oss, dom brukar passera på våran raka av vägen där vi bor och gå över ån alldeles bredvid min sommarhage och fårhagen.. Men ja jag ska inte ta ut nåt i förskott...Måla fan på väggen osv. Har dom inte ätit nåt på gårn än kanske dom fortsätter med det...
Tilia har iaf börjat fälla ,i mängder, man kan plocka tussar av henne, Jossan har också börjat men inte lika mycket. Jag hoppas det blir en fin sommar så vi kan ha mycket roligt, och bara få njuta lite..
 
 
 Martin har varit hemma i tre dagar, han åkte på diare´ i helgen, men imorgon ska han få leka lite på dagis. Jag ska väl pyssla lite med pållarna, sko om Primme fram och ev rida han el köra Ceve lite, få se vad Wilma vill hitta på när hon kommer hem, om vi rider ut el nå tillsammans.
Hon har ridit på lite varje dag på Ceve och det ger resultat, snart sitter galoppskänkeln , iaf på volt hemma. :)
Såhär snyggt fixade hon vintertäcket idag, suck,det var det täcket det...
"jamen är det inte bara o laga det då ?" undrade Marko...Varsågod sa jag, fixa det du utan hjälp så ska jag gå o ragga i raffset, lovade jag...;) Jag tänker då INTE prova o rädda det....

Kommentarer
Postat av: jennie

Ett registreringsstopp på en par år bör nog få fart på shettis köpare igen tror ja :-)

2014-01-23 @ 14:41:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0