Glad Påsk !

 
Aprilvädret fortsätter dagarna skiftar från härlig sol och oftast rejäl blåst som tillbehör, till råkallt o regn.. Idag är det långfredagen och den kunde ju ha börjat bättre...:/
Jag och Martin tog ut hästarna och sen skulle vi släppa ut hönsen , då ser jag att min favvohöna som är så tam och egensinnig av dom stora blöder ur rumpan, hon hade tappat ut lite av innehållet så det var ju bara o avsluta...
Glad Påsk på mig!  suck...
Marko skaffade sig en sak åt sig och så småningom Erik, en moppe, ett självmordsredskap enligt mig...
Jag har aldrig lyckats nå bra med såna, det har alltid gjort ont om jag hållit i styret...
 Sen så har ju Wilma växt ur sin cykel så vi drog till knåda och letade och hittade denna till vettigt pris.
Nu hoppas vi hon klarar sig några år med denna .När vi var där och kollade förälskade sig Martin i en cykel, en lila som han cyklade runt på i säkert 40 minuter.. När vi åkte därifrån så grät han och väl hemma så tog han sin gröna och tvättade ren den o sa att " nu kan vi byta in den, det funkade ju för Wilma"..
kl 7 nästa morgon( lördag) väcker han mig,"är det öppet på knåda nu??"
 
Så vi lastade den gröna och åkte ner då,  Martin sprang dit han hade lämnat den lila dan före, ( det han inte visste var att jag ringde o tingade den så dom ställde undan den.) en förtvivlad Martin kommer in till mig " den e borta!!" tjejerna var tvungen o skratta och följde med honom och visade vart den var,
En mycket glad Martin o jag åker hemåt, nästan framme vid postlådan vi ska svänga av hem på gårn kommer en stor vit "buss" mitt i vägen och väjer inte en mm sååå jag väjer allt som går för o inte krocka med den, tyvärr stod ju våran postlåda där som jag snickrat....
Den står kvar och min skoda ser numer ut såhär i framskärmen, jag kände det skrapade lite men trodde då aldrig det skulle bli en sån rejäl en.Marko har numer döpt om min fina skoda till lindas folkracebil...
 
Sen har jag o Wilma diskuterat över Ceve, hon vill prova på o tävla men då ska hon mätas först och det trodde jag var för sent iår. MEEN när jg anmälde o betalade första tävlingen för i år så kollade jag och då var det mätning i Gävle dan efter, så efter snabbkoll om barnvakt så anmälde jag henne.
Jag slet av skorna och verkade det som gick, har ju mätt henne hemma och fått henne till 139,5 cm och vi vill ju ha en C ponny, annars blir det ett rejält hopp om hon vill hopptävla med höjden.
Väl där så skötte hon sig som den coola brud hon är och tydligen hade jag inte behövt oroa mig,1,38 fick dom henne till. :) Wilma hoppade upp o red lite när vi var klar ,no worrys ! 
 Sen kom en dam och ville ha hjälp med att lasta ur, visst sa jag. Bredvid våran transport stod en tjej och skulle lasta en liten fux, tyvärr ville inte den det..
Wilma ,hon tog och satte på transportskydd ,öppnade luckan själv med Ceve i hand bredvid , sen lastade hon henne själv och stängde ♥, så skönt med samarbetsvilliga djur. ;)
 
Sen hade vi programridning för Jennie H, det gick också bra, skönt iom att dom ska tävla i laget iår. Visst finns det saker att puttsa på men det känns som att dom kommit en bit på väg iaf.
Dan efter var det Göran träning och vi tog Cevebönan, dom övade på studs mm  och det gick bra.
 
♥  ♥  ♥  ♥   ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥   ♥  ♥  ♥  ♥   ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥ 
En jättetråkig sak som hänt är att mammas hund Tyra har fått vandra vidare, hon vart 9 år och har ju funnits med oss längre än mammas andra cavalierer.. Ha det så gott ! hoppas du får jaga många kaniner där uppe.
♥  ♥  ♥  ♥   ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥   ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥ 
Sen var det då dags att åka till Delsbo på dressyrtävling. Vi kom fram lagomt för att hinna se Astrid rida och det gick ju bra! sen missade vi o se Agnes för vi sadlade då och värmde upp.Wilma red som andre man för laget och det gick över förväntan bra även denna ggn, lite missar och hon var lite för låg i formen genom hela programmet, Wilma måste lära sig o se det och kunna lyfta henne.
Iaf så slutade dom på 63,276 % !?! dom har höjt sig nästan 10% sen i höstas, jättekul ! Det som är så extra roligt är ju att det är Wilma som lärt Puzzel det, eftersom hon inte var någon "läromästare" när vi köpte henne. Så det är svett och mycket jobb och även tårar som ligger bakom ;). Dom landade på andraplats indivduellt efter Astrid med dom %en.
Men sen halkade dom ner på tredje och precis utanför pallplats, men det gör inget!
Med laget gick det också över förväntan, dom vart andraplacerade av 10 lag! Kanonjobbat tjejer!
Vi hade det jättetrevligt och det var många jag kände.
Astrid vart 2a individuellt för B ponnyer och Joline vart 3a Individuellt för C ponnyerna.
Grattis till er!
 
Vi skyndade oss att sadla igen för att kunna fota dom alla tre!
Nästa omgång är i Tunalid, och då är det bord med domare nere vid ridbanan, se hur det går...Även Ceve är anmäld, mest för att få öva och lite miljöträning.
Sen har det hänt saker här som gör att jag måste minska ner antalet snabbare än jag trott, dels håller sig vargarna kvar och jag får inte in alla om det skulle behövas, säkert svårt för vissa att förstå, men man har liksom en ångest varje morgon, lever alla el har det hänt nåt under natten? el dan också för den delen, dom var synliga mitt på dan i byn 500 härifrån...  tidsbrist är också en faktor som spelar in.
Sen är det andra omständigheter också som jag inte tänker skriva ut här..
 
Iaf så har jag fått ut Zally på foder, hon hamnar som sällskap i Borlänge samnt kommer hon att bli inkörd och agera som körponny och även att ställas ut. Jag ska skjutsa henne dit på måndag.
Elektra är det en som vill köpa och jag väntar på handpenning nu så är hon tingad sen.Går allt som planerat kommer hon hamna norröver .Mer om detta om/när det är klart..
 
 
Glad Påsk alla jag känner!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0