Både upp och ner...

 
Känns som det var evigheter sen jag skrev här sist, men det har hänt så mycket här nu.
Jag har jobbat, varit hos vetten och haft lite tandraspning på några av ponnyerna, jobbat ,skott ,jobbat..
Jag fick ett väldigt tråkigt samtal från Zallys fodervärd ,el egentligen kompisen .
Tydligen så har hon börjat hosta där, haft det jobbigt , tungt o andas ,inte orkat lika som deras andra shettisar , det lustiga är att vi aldrig märkt nåt och vi har ju också jobbat med henne här hemma ,iaf så har hon fått medicin...
Jag hämtade hem henne och reagerade för hon var rejält "tjock/svälld" hela hon, stenhård i halsen, även fast nästan all vinterpäls var borta nu ...Skittråkigt !!
Var till vetten och han kollade henne i halsen , han kunde inte se några speciella saker, lite trång och liite slem längst ner men inget som borde gett några större besvär.. Däremot bör hon bantas..
Nu har hon varit utan medicin i 7 dar och jag ska avvakta i 10 dar efter avslutad behandling sen ska hon kollas igen. Nu har jag inte haft tid att anstränga henne så jag kan inte se varken nån förbättring el försämmring, hon har sprungit i hagen med Ceve o Primme men inte märks det nå mer än att hon har dålig kondis iaf..
Men det känns inte så himla ljust ut..
 
Martell har ju inte rört på sig frivilligt, jag släppte ilag han o Primme och det funkade bra i en halv dag, sen fick Marrtan minsann röra på sig, jag jobbade när jag fick ett samtal att jag hade en lös ponny...Det var Marrtan som hoppat ur hagen i flykten, Primme hade jagat honom så det rann av M, stackarn, så nu går han själv och mina planer grusades, tänkte ha haft dom ilag på betet jag...
Sen svällde han upp rejält i skapet på 4de dygnet, hjälpte inte o röra på han så jag fick en spruta så svullnaden gick ner och nu är han fin och läkt..
 
Sen har ju några ringt på Puzzel , från Stockholm upp till Sundsvall , den 24 maj kom en mor och dotter hit och provred henne,. Dom hade en hopptränare med sig så vi lastade puzz och tjuvlånade Carola o Vendelas ridbana med hinder , Wilma hoppade en oxer på 1,10 utan bekymmer och Thelma som tjejen heter hoppade henne också.
Dom verkade gilla henne men skulle fundera, Vendela och Wilma donade iordning för sista omgången av lagdressyren på morsdag , jag jobbade så pappa fick skjutsa dom, och det gick ju riktigt bra för dom!
 
Dom red ihop fina 65,172 % och slutade som trea av B ponnyerna, laget slutade även dom på tredje placering totalt av alla omgångar med samma % som andra placerade laget, Strongt jobbat tjejer!! 
Sen ringde Nina igen , mamman till Thelma, dom hade diskuterat och kommit fram till att dom ville gå vidare och ville ha besiktning samnt röntgen av Puzzel. Hon ville boka veterinär själv och vi åkte ner onsdagen den 28 maj till Bollnäs där Mats Nord var och genomförde besiktningen. Jag var lite nervös, man vet ju aldrig, hon har aldrig visat nåt men men...vanliga besiktningen med böjprov gick galant sen stoppa i lite lugnande och börja röntga, det var en massa bilder dom tog och även där såg allt fint ut ! Så resultatet vart UA rakt igenom.
 
Sedan blev det bestämt att jag skulle skjutsa ner Puzzel till dom på lördagen, dels får vi se hur hon får det om hon blir kvar där dels ville Wilma så gärna få rida henne och även visa/ge Thelma lite tips  hur hon brukar rida Puzz , tror det kändes mycket bättre för Wilmis så... 
 
Sen på onsdagskvällen, el jag började kl 15, så var det vårbalen på herrgården, mycket folk ,ca 104 stycken , var det och lite svettigt, men det flöt på ganska bra tror jag.. Jag kom hem två på natten och var ganska mör i fötterna och svank, ovant att vara på benen så länge, utan att sitta ner.
 
På fredagen hade jag lovat att hjälpa brorsan att flytta , vi lastade i Markos lilla lastbil han har köpt med ett skåp, när han slutade jobbet så körde han till nya lägenheten och vi började lasta ur..
Nu var det tredje våningen som gällde och som tur var fanns det en hiss....
 
Som säckade ihop när ca hälften var klart, SUCK ! Marko o Tobias gick då och åt medans jag började bära kartonger upp för trapporna.., jag ville komma hem nån gång iom jag skulle hinna sortera upp Puzzels utrustning för vi skulle ju åka med henne dan efter...
När dom kom tillbaks så var det två kartonger kvar, jag tyckte dom skulle bli för tung för mig och tydligen nästan för dom med ;O)...om jag ska gå efter deras stånkande...
 
Iaf så lastade vi Puzz med siktet inställt på Valbo på lördagen, väl framme var det nära köpcentrumet och jag lovade Wilma o Vendela att vi skulle titta in på hööks..
Det var ett litet mysigt stall där hon ska stå och dom hade ridbana där med. Vi gick igenom den utrustning vi skulle ha med henne och vilken dom ville köpa till ,skrev kontrakt och sen sadlade dom och Wilma hoppade upp och red, kändes rejält vemodigt , även fast hon verkar få det superbra där, så var det ju förmodligen Wilmas sista ritt på Puzzel...
 
Thelma hoppade upp och det märks att Puzz funderar varför den där lilltjejen ska rida henne, kanske kan man beta istället??
Men Thelma är duktig och det slutade med att efter lite råd och från Wilmis så red hon henne i galopp i båda varven , så det där kommer bli bra bara dom får rida ihop sig och Thelma visar att hon är bestämd, även om det är lite korta ben än ;o) tror jag.
 
 
Dom var så fint matchade så.
Nya boxgrannen..
Mums gräs...Hejdå ♥...
El inte riktigt än kanske, dom ska ha henne på prov i två veckor så dom får känna av varandra..
Sen var det hööks som gällde innan vi for hem. Ett nytt shabrak som vi tittat på många ggr vart det bla.
 
Dags att ladda för söndagens Pay and Jump med Ceve, jag anmälde henne för då hade Wilmis en chans att fokusera på nåt annat och lite roligt för Vendela och Kakan var också anmäld dit..
 
En solig fin dag med gofika och duktiga pållar, Ceve skulle hoppa 70 och 75 cm.. det var många kluriga svängar och vid två tillfällen sladdade hon lite och kom lite för nära hindren, men hon hoppade, ena gången var det nära Wilmis studsat ur sadeln men hon klamrade sig fast..Det blir lite mycket häst emellanåt och jag tycker W gör det superbra som kan styra upp henne så pass bra !! iaf så vart första rundan felfri för båda tjejerna.. Sen vänta lite innan nästa höjd, där gick det jättefint , fina svängar och en bra jämn runda !  Så duktiga, mammahjärtat sväller !!
Så även en till rosett blev det, för både Wilma o Vendela..
 
Wilma kramade om Ceve sen och sa till henne att " fina Puzzel hjälpte oss" , till saken hör nämligen att båda tjejerna ryckte av nåt strå av Puzzels svans och knöt runt handleden för att ge dom tur på söndagen, och det funkade ♥...
 
Sedan på Måndagen den 2 Juni så var det dags att åka med Farina till travet och även hon skulle besiktas.
Det hörde av sig en trevlig dam från en by utanför Uppsala, som letade dels sällskap åt sin islänning, dels en framtida ponny åt barnbarnen och dels ha och köra med då dom skulle ut och rida islänningen.
Sedan så ville dom gärna prova på att ställa ut och kunde visa henne på 3 årspremieringen ..Kan det bli bättre ?
Vi hade kontakt på telefon och mejlade lite bilder , sen möttes vi i Bollnäs, nu är ju Farina bara 2 år så då är det inte obligatoriskt med böjprov..
Även denna gång vart det UA i papprena och vi lastade Farina i deras transport , skrev kontrakt och sen reste dom hem med goa Farris..Lycka till med detta fina♥ Tarja!
 
Jag har fått rapporter och bilder, Farina hade legat och sovit i boxen redan första natten och är chefen i hagen och dom kliar och är bra kompisar. Känns skönt i hjärtat på mig när man lyckas hitta bra hem.
Även Elektra verkar ha det riktigt bra , och även där känns det skönt , dom har varit på utställningskurs och hon har haft vagn på sig.
 
Några har hört av sig på Martell men inget som kännts riktigt bra , han finns här och vill ha en egen matte / husse som har tid med honom...
 
Jag har även jobbat denna helg som var , bröllop med 93 gäster som även ett antal övernattade, 30 timmar på 3 dagar vart resultatet och jag blir lite dyngavill , trött men kan ändå inte sova ordentligt..
Idag var det sista skoldagen och ikväll var det avslutning,. Nu är det sommarlov!!
På både gott och ont...Har ingen fritidsplats men vi får se hur vi löser det, svårt när jag inte har fasta tider att jobba , blir svårt att göra schema då...
 
Även denna vecka är speckad, jobb och på onsdag och torsdag ska vi iväg och provrida två C ponnyer. Få se hur det går, en i Delsbo och en i Örebro.
Fölarna växer så det knakar, iaf Galina, jisses vilken stadig donna, synd bara att Tilia verkar sugs ur ordentligt, jag ökar kraftfodret, hon betar o jag ger hö....
Söta Ginza, hon ser så nätt o fin ut,riktigt helan o halvan som är ute på äventyr nu..:o) !! Ska få till färska bilder nån dag här..
Jag funderar hit och dit hur jag ska göra , OM vi hittar en Cponny år Wilma ska jag betäcka Ceve ?? Vilken mer shettis ska jag avyttra??
 Men det visar sig kanske med tiden...
 
Hoppas alla mår bra och ta hand om er !!
Vi hörs kanske ;o).
 Måste bara lägga in några bilder Wilma hittade som hon blivit fotad på..
Wilm och Ceve i Tunalid.
 
Maskeradklass Lc i Söderhamn -13
 Fokuserad..
 
Tror det var i Bollnäs -13.
I våran hage som Vendela fotat..
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: jennie

Här händer grejer! Låter som zally reagerat på någon växt tycker ja de låter som, Jennie blir lika ungefär den här tiden men ger sig efter ett tag. Hennes fodervärd höll på svimma i fjol när de blev så.

2014-06-10 @ 10:15:13
Postat av: Linda

Jag tvivlar, borde ha gett sig snabbare då.. Få se, jag ska ringa björn för återbesök nu på måndag, men hon flåsar lika som hon gjort sen hon kom hem när man anstränger henne nu, värre nu när hon slutat med medicinen :(

2014-06-14 @ 08:02:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0