Nu är det över, för iår..

Tiden som varit sen sist har varit intensiv, minst sagt.

Jag hämtade hem Barre för hinna öva med honom , och som bilder har visat var han välmående , men jag tycker själv att jag lyckades få ner honom mer än jag trodde iaf.

Och igår ,Rättvik ,i väntan på Id kontroll, som var nytt för iår.

Sen hade Wilma ridskolestart igen och då lastade vi Puzz o tog med henne. Lyckan var stor för W när Puzz skötte sig galant. så nu ska hon med så mkt vi har möjlighet till.
verkat Bella , Barre och Elektra gjordes.

Sen har ju skolan börjat då, Erik har börjat förskoleklass och är stora killen nu.Så det har varit mkt papper som ska fyllas i hit o dit iom hans diabetes, pratat med nya kokerskan, lärare mm. Wilma har börjat trean !

Jag har hämtat spån två vagnar + en vagn med säckar, och snickrat en skjutbarvägg till det så jag kan ha hö utanför, blir lite imponerad av mig själv att jag lyckades ! Nu bör jag klara mig länge, skönt.

Wilma ?! Var den första att bli förskyld denna ggn, iof så är hon pigg nästan innan det har brytit ut Och jag =o( vaknade på fredagsmorgonen med taggtråd i halsen INTE vad jag behövde denna helg!

På fredan bar det av till Malung med en skopa som gubben skulle leverera så då passade jag på att besöka Carina o öva lite med deras Turgubben.Jag visade honom på Rättvik med Barre och ingen av dom föll Ronny i smaken verkade det som.
Anna A följde med mig dit och hon ska ha en STOR ELOGE för all hjälp !! Hade inte gått nå vidare utan henne.Det är förövrigt hon som är fotograf när vi var där .
 

Iaf så var jag mäkta imponerad av min Musblacka köttbulle, han har ju kallats för knotan av mig sen han var en fölunge , alltid var det nåt hörn på honom som växte i otakt. Men nu tycker jag han är riktigt harmonisk då (förutom lite extrakilon ), fast det tyckte inte Ronny och det är ju han som ska kunna det där med exteriör ;o)
Fast egentligen är han inte dålig, bara en medelponny rakt igenom. Och som sagt vilket psyke han har!! Inte nå hingstjoll, gnäggade nån enstaka ggn men vaddå? vilka gör inte det när dom e unga??

Han mättes utan nå problem, 99 cm och 15 cm i skenbensomfång. När visningen gjordes hade han fått nog av att vara exemplarisk, det visade han genom att leka med kedjan hela tiden, fångade den o hade den i munnen. Inte ville jag bråka heller så han fick hålla på tills vi sprungit klart då plockade jag ut den bestämt och sa "nädu inge mer" när han försökte igen, och tänk ! han lydde...Hans kritik var ju mkt kritik..5*7 = 35p

*Lågställd ordinär rastyp.
*Vackert huvud, grovt ansatt hals, ngt kort Matt rygg,fallande kors.
*tåt o tåvid
*Kort o markbunden
*kort o markbunden.
Det där med gångarterna tar jag inte så allvarligt, det var inte många ponnyer som fick bra på det där mjuka underlaget.
  
Jag har väl inte bestämt mig helt om och när han  han blir valack, han går ju med Pelle hos Anna och det är inga problem med dom som hingstar.

Iaf så skjutsade jag dit honom direkt o Pelle vart överlycklig tror dom sprang fram o tillbaks i en halvtimme medans vi pratade.=o)

Sen var det att fixa Bella o Elektra då.Samnt allt annat..Jag knaprade alvedon så jag inte skulle tackla av .Vendela sov här och tjejerna har hjälpt till enormt mkt!

Vi lastade o åkte runt nio, jag hade lovat o fläta en ardenner samnt ev visa en om hon var lugn där. Det vart så att jag skulle hjälpa Bo oxå iom att han hade tre 2 åringar i samma ring, men jag avsade mig och var påfösare ist, dom var inte nå tränade för detta och då har jag INGEN suck att parera/ stoppa om dom inte vill..När vi kom in på ring så blåser det till sen öppnar sig himlen ! Och då menar jag det...Regn o hagel bara forsade åt alla håll, så vi avvaktade ett tag då.Blöt in på bara skinnet så satte vi igång, kan säga att det var trevligt att få springa för att få upp lite värme.

Sen var det dags för dom treåriga stona då, jag visade Rabina som hon heter, 160 cm hög tjej. Mia  på bilden som är ägaren (hon köpte Kungen av mig) är väl ca 1,58 .

Hon skötte sig jättebra men traven klantade vi oss lite i, Men döm om min förvåning när han sätter oss först av 4 st !
" YESS!" tänkte jag. Det är ju nåt år sen jag visade ardenner o man blir ju lite osäker på hur mkt man ska springa..
Iaf så fick hon 40 p o avelsdiplomet med 9a på typen .STORT GRATTIS MIA!

Rabinas "lilla" goa huvud .


Efter ardennrarna bröts det för lunch så vi gick in på stan och hälsade på Carola en snabbis på jobbet,hon bjöd på fika, en bamsebulle så jag vart mätt !;o) sen tillbaks och göra iordning Bella och Elektra då.

Nu sken solen men det blåste rejält, skit oxå, jag hade delat Bellas man för att dölja den lite ;o) men se det hade jag inget för..Efter lite velande hur vi skulle lägga upp det med visning, Wilma kunde inte gå med Elektra, hon var för pigg o busig efter att ha stått på transport länge,
så fick jag lämna över Bella åt Wilma, kändes lite pirrigt för man vill ju kunna få det så bra som möjligt ! men jag hade inte behövt oroa mig alls !!

Wilma skötte det kanon hon och jag stog ju bredvid med Elektra, tycker det är kul när man kan höra domarens ord och jag fick hopp om klass I poäng när jag hörde vad hon skulle skriva upp =o))

Vendela fotograferade!

O fort gick det =o)

Här står vi snällt o tittar på vad mamma gör.

Och visst vart vi nöjda med Bella bedömning!
Hon fick 87898 = 40p G med kritiken
*God rastyp
*Vackert huvud,välansatt hals,ngt kort.Stark rygg välvinklat kors.
*Grovbent ,korta skenor, relativt korrekt.
*Taktmässig skritt utmärkt steglängd.
*Lätt vägvinnande.

Elektras tur att bedömas.

Här får mamma vackert stå o vänta medans dottern knallar iväg själv med matte i skritten,"Hallå passa du tappar bort mig" mumlar bella..
Där vart jag oxå glad, jag har tyckt hon ser bra ut och det tyckte han med .
Hon fick 88887 = 39p med kritiken
*Feminin, god rastyp.
*Vackert huvud,välansatt hals, bra ryggoch kors.
*Välbenad från sidan, relativt korrekt.
*taktmässig skritt.
*kort o energisk
det är helt riktigt för hon bara busa runt i traven där , men skit samma det får man när man e liten!

Så nu är det över för iår! Skönt..


Trine kommer att komma hem hon oxå, så hon är nu Till Salu om nån skulle vara intresserad, till bra hem säljs hon förmånligt.
Jag kan inte ha alla kvar tidsmässigt och jag sparar hellre en egen uppfödning och dom som barnen kan dona okomplicerat med.Det kan dom iof med Trine oxå från marken men hon är inte trygg vid ridning o körning längre för barn.

Kommentarer
Postat av: jennie

Grattis till Bella och Elektras fina poäng och kritik! Lite synd på barre, men som du säger, han är en "medel" ponny! De såg då ut att blivi stor skillnad bara på dom 2 korten...

2011-08-29 @ 11:15:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0