Denna händelselösa vardag...=o/

Och det är ironiskt menat denna vecka som varit.....Och jag varnar redan nu för ett lååångt inlägg..

Måndagen var jag ganska trött och slappade/sov mest medans barnen var på skola/dagis...Sen lyckades jag göra nåt jag aldrig gjort tidigare,nämligen rabarberpaj!!  Och den vart god med, det ni!!

På kvällen hade jag lite värkar , nå smått bara, så jag somnade o vaknade runt 1,30 tiden då drog det igång igen och det var runt 4 min mellan så runt 4tiden lyckades jag somna igen..

Tyckte det var lugnast att ringa barnmorskan på tisdagen när jag lämnat barnen iom att det är andra ggn det varit sådär, hon kan ju undersöka mig så man vet om det bara e "övning" eller om nåt har hänt...Fick åka dit o hon undersökte mig, jag hade öppnat mig 3 cm o livmodertappen är "halverad" nu .Det var ganska vanligt på omföderskor men har jag otur så kan det gå fort när det sätter igång igen...=o/

sen kom min mor upp o vi skurade altan med gemensamma krafter, så rent o fint det vart! Sen när vi ändå hade vattenslangen framme tvättade vi bilarna våra..Min var så ren o fin i ca en timme sen vart den alldeles gul av allt frömjöl...=o(

Onsdan så hade Erik o jag en cykeltur från dagis till macken o köpte glass, sen cyklade vi lite runt skjutbanan o hade picknick med bullar o festis däremellan. Mysigt!! Sen var det dags o hämta syrran..
Wilma har haft en puttsstund med Puzz..Vet inte varför det är så spännande o bandagera ,menmen..=o)


Hemma så fixade vi mat sen tog vi Cissi o Puzz på premiärtur till ormtjärn, lite spännande är det ju eftersom det håller till två olika björnhonor med ungar, i krokarna runt där. syntes iaf att dom gillade det pållarna..
När vi kom hem började Erik hosta igen o började täppa till lite =o/ Men han somnade efter ett tag så det lugnade sig.

Torsdan vart halvrushig, hämtade hö först sen på byn o handla sen baka lite till fikat på kvällen..
Marko kom hem o vi donade iordning oss alla,, för på kvällen så var det..

SKOLAVSLUTNING!!


Wilma läste en fin dikt och dom sjöng o spelade oxå. Det är ju en liten skola här,jag räknade till 21 st barn som var där framme, vet inte om det saknades nån..
Vi åkte hem och fikade, kladdkaka med jordgubbar o grädde , muffins mm.. Jättegott!

Sen så vart det ju kväller, hördes att Erik håller på att bli förskyld och han började hosta igen..Han sov i soffan nere o Isa ligger ju i samma rum hon, och man blir ju fundersam....
Iaf så blir han värre o värre, han väser o det piper lite i halsen och han blir ju rädd iom att han inte får ordentligt med luft hela tiden o då gråter han = mer täppt o sämre ...
Vid en kvart i tre på morgonen ger jag upp o ringer sjukvårdsrådgivningen o dom skickar oss till akuten, då har han hostat så han spyr igen så vi smyger o klär på oss, Erik är lugnare o säger" Mamma , det är bäst vi tar en hink med, tänk om jag spyr i bilen" GOUNGE!!
Runt 3,30 kommer vi in och läkaren konstaterar Astmasymtom , så han får en mask med Ventolin att andas in i och han blir bättre men hon hör fortfarande att det är trångt så han får en omgång till och sen låter det bättre..Hon är förvånad att han inte fått medicin tidigare och skriver ut Bricanyl åt honom..Så nu kan vi ge honom det iaf och det funkar, tack o lov.

MEN det är inte för inte man funderar o oroar sig nu, djuren...Men hon trodde att det var för att han håller på o bli förskyld och då kan dom vara extra känslig o reagera på ex, starka dofter, djur, rök mm som dom kanske inte gör annars..
Bara o hoppas, o vänta på kallelsen på utredningen...Vi kom iaf hem runt 6,20, Marko ringde o undrade vart vi var...;o) Så vi lyckades smyga iaf...Eller oxå sover han som en döing..=o)

Erik sitter o har fotbad på fredan...

Kan ju erkänna att fredan var seg, jag lyckades sova tre timmar när jag kom hem men sen så...Och jag hade lovat Wilma att är jag hemma o bebbe kvar i magen så skulle vi ta Puzz med till ridskolan...Så det var bara o lasta när det var dags..
Hon har ju aldrig varit i detta ridhus så vi åkte dit lite tidigare så vi kunde visa henne runt innan lektionen började, hon tyckte det var en rasande snygg brud i speglarna men läktarn var lite läskig , allra helst när folk gick runt där.

Jag trodde att det bara skulle vara dom vanliga 4 st men se när dom började komma in så kom det sju !! ekipage..Puzzel vart bara mer o mer uppblåst, rumpan rakt ut o hon såg verkligen redo ut att explodera =o/  Så jag stannade kvar nere i manegen utifall man skulle behöva fånga lös häst.

Men se att hon lyssnade bra på Wilma ändå och sansade sig ganska snabbt, och sen så skulle dom jobba på att få ner dom på tygeln och Wilma lyckades efter ett par varv med Jennys hjälp så sen lyckades hon skritta o trava lite grann på tygeln med henne själv..Gissa om att Wilmis lyste !! Sen vart det ju galoppen..Då vart hon lite stressad när Danne kom upp i baken på henne o flåsade men han fick ju ge sig iväg och dom lyckades galopera bitvis  oxå..
Måste erkänna att jag är mäkta imponerad av henne, nytt ridhus, förmodligen första ggn hon är med på en lektion, många andra ekipage runt sig och så börjar ridläraren bråka med o få henne på tygeln...Mot slutet blev hon trött, helt förståeligt, tyckte hon klarade sig längre än jag räknat med. Och hon bara stannar resolut för att vila..Hellre så än att dom börjar protestera på vildare vis..
Wilma vart så glad för flera kom fram o sa att "va fin hon är!!" Och ja vi bara instämmer ;o)


Behöver väl förmodligen inte säga att det blev en ganska tidig kväller, Erik hade 39 i feber men sov bra med nässpray, alvedon o en brikanyldos. Jag var så uttröttad så jag hade svårt o varva ner men somnade efter ett tag jag med..

Lördan så spöregnade det här hela dan =o( Marko o Erik ,som var mkt piggare åkte till Mora för att kolla på en födelsedagspresent, marko hittat och den följde med hem, så nu kommer jag säkert att få massor av hjälp i framtiden...Den har vagn med.Marko har spärrat gasen så den inte kan gå nå fort...



På em så ringde Carina o sa att det var grönt o komma med Bella när jag kunde, så när dom kom hem så kom vi fram till att det är lika bra o åka då iom allt regnande så kan jag lika gärna åka bil, så har vi söndan tillsammans då.Så jag lastade hö o lite spån samt madam sen bar det av mot Malung! Det gick smärtfritt o Zorry vart nog ganska lycklig han, Bella visade minsann att hon kunde pipa o framslå hon med!! så ,SÅ HÄFTIG är du INTE gubbelilla !! Nu får vi väl se när hon går in i brunsten då. TACK för gotårtan Carina!! ( eller Ida kanske)
Jag kom hem kvart över tio, så det var lätt o somna iaf.

Vaknar upp idag med värkande hals o täppt näsa, skit!! Har ingen lust o bli förskyld nu...=o( Men ja barnbaciller e starka!! Och jag har klarat mig många omgångar redan.

Sen så har vi haft tur o haft uppehåll så vi hann lasta av höet jag hämtade i veckan upp på skullen sen plockade jag fram min gågräsklippar racer !! Den är en pärla, har ju stått hela vintern ,tankar upp o startar på första rycket!! Så vi hann klippa allt det med..Innan det började regna igen...

Tilia då??

Ja hon har tiden idag...Men ja det märks, hon har hållit på o gått lite hit o dit, låtsats o äta gräs o jag har sett hon gått lite stapligt bak ibland, kanske är hon på G eller så har hon känningar än bara..Ska gå ut inatt o kolla iaf.
Släpte henne med Trine o Nelly idag och det gick bra, Nelly tyckte det var mäkta spännande o smyga på henne, HJÄLP !!när tanten tittade upp !! Då vart det full fart mot mamma!!

Ja alla som orkat läsa ända hit ner önskar jag en trevlig ny vecka!!

Kommentarer
Postat av: Jennie

Dax att ni trycker ur er flickorna nu =) anmäler du bella till premieringen?

2010-06-14 @ 00:01:35
Postat av: Linda

Det klart man läser klart!

Väntade med spänning medan jag läste att det skulle komma bilder på din bebis, men se det blev inget sånt...

2010-06-15 @ 16:32:54
URL: http://www.stuteri-finnsta.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0