Äntligen !! igen.. =o)

Japp nu är det över !! ...Vadå tänker ni ?  Min låånga väntan på våran Martin , såklart!!


På morgonen så började jag med att ringa o boka tid i Gävle för ultraljud i v41+3, tydligen ska dom kolla fostervattnet då när man går över tiden, så den 6 Juli kl 8,00 blev det..

Sen åkte vi o var hos Carola på dan så ungarna fick leka o jag lydde Marko att ta det lugnt, så att sitta o pladdra med henne var väl en lagom sysselsättning?.. ; o)
Fick iaf småa värkar som jag haft tidigare runt halvett tiden , 10 min mellanrum men, jaja det har vi ju haft förrut så...O tack för maten Carola!

Åkte hem på em o pysslade men dom slutade inte så jag lagade mat sen gick jag på toan o då hade jag fått en blodblandad flytning..Kl var då runt 18 tiden.
Jiipiie!! Det betyder att bebben kan komma inom några dygn ! Ringde Marko o mamma sen Carola..Kände att dom började komma lite tätare så ca 6 min men inga starka så jag gick ut o muckade o gjorde klart i stallet och matade samt vattnade ankor o höns.
Nu fick jag gå på toan med så jag ringde till mor o förvarnade att kanske måste du komma upp...Man vet aldrig...Gick o la mig för att kolla av dels tiden o räkna hur länge dom höll i sig, o annars brukar dom sluta när man vilar...

Men se då började dom att bli starkare så jag ringde mamma så hon kom upp, när hon kom runt sjutiden så var det ändå inte värre men jag ringer förlossningen utifall och när jag pratar med henne är hon tveksam, 6 min är ju lite långt emellan men samtidigt så har du långt att åka, ja kanske bör du börja åka in...Men då nyper det till ordentligt o jag får börja koncentrera mig på att "andas" igenom värken lite mer..Så jag lyckas ringa ambulans, så nu har jag ringt 112 för första ggn i mitt liv oxå..Får göra uppehåll för att andas men jo hon fattar o har sänt iväg en ambulans...
Blev liite frustrerad för hon försökte vara hjälpsam med att få mig småprata ,men det är liksom inte såå himla lätt när man försöker att andas o slappna av genom en värk =o/

Mamma ringer till Carola så hon kommer o vi tänkte att hon skulle köra mig till mötes då till ambulansen men jag känner att det går INTE o sitta i en bil nu så hon är så go o blöter en handuk o hjälper mig till sängen..TUSEN TACK !! För allt!..

Wilma är lite förstörd o gråter för att jag har så ont, Erik är Coolare o frågar "gör det mkt ont mamma?" jo det gör det svarar jag, då klappar han mig på låret, " det blir snart bättre, ska jag blåsa??"  !! Gounge! Så Mamma tar ungarna för o kolla så ambulansen hittar rätt.

Det gör den o jag får åka bår från sängen o Carola fixar så väskan blir med.sen åker dom efter GRUSVÄGEN !! Jag ifrågasätter om dom är riktigt klok?? Vet ni hur det känns i en guppa ?? Så jag lotsar ut dom på storvägen i gammelhomna, o dom lyder tack o lov!

Sen bär det iväg, värkarna börjar komma med två min mellanrum o jag säger att detta klarar jag INTE ända till Gävle, snälla snälla ta mig till akuten i Bollnäs!! Och visst fanns det en snäll läkare där som välkomnade mig.
Tror han heter Mickael nånting..


Så äntligen får jag komma o lägga mig i en skaplig gynsäng , och det ploppar upp folk som peppar mig o lugnar, jag börjar känna skrik stiga upp i mig så jag SKA HA LUSTGAS ,,NU!!! 
Men då kommer kalldushen,, vi har ingen längre o dom har tagit bort det från ambulanserna med, tyvärr vännen, men du kan få syrgas..
Då tappade jag allt en vända o kände paniken komma krypande i nacken, som tur är så har jag en röst inom mig som röt i åt mig "att nu skärper du dig Linda!! FOKUSERA O ANDAS!" Och det gjorde jag.. Måste se ganska kul ut för jag har fortfarande den blöta handuken över ögonen som jag fick av Carola, mörkret hjälper mig att koncentrera mig..
Det är en minut mellan värkarna nu o vattnet har fortfarande inte gått, är som en bubbla säger läkaren..Då lessnar jag lite o när en värk kommer tar jag i o TRYCKER TILL..SPLASH !! hör jag o några fniss, hoppsan kan någon torka mina glasögon säger läkaren lite förvånat, jag lyckas fråga vad som e skoj,

Du fixade en dusch åt Micke säger tjejen som står vid min axel...Ojsan..

Iaf så känner jag att det stannar av lite, jag får några minuter att ta igen mig o sen börjar det tycka på, dags o krysta då..Så efter 3-4 st krystningar är han ute!

O pappa är i Stråtjära....En halvtimme borta. ; o)

Fortsättning följer, måste mata nu...

Tack för alla Grattis jag fått!!


Kommentarer
Postat av: jennie

Välkommen tikl världen Martin! Å stort grattis till mamma, pappa och syskon :-)

2010-06-29 @ 23:49:07
URL: http://apotin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0