Premiärridtur o SNÖ !!

Ja nu har det gått några dar igen..Och faktiskt har vi pysslat mkt med djuren, kommit ut o kört släde o ridit.

En dag i helgen tog Wilma o körde Cissi med Erik efter på bobben, jag åkte skidor i täten med Isa som drog mig,hon börjar bli riktigt duktig o fattar vad jag vill hon ska göra, och superkul är det !

Igår så tog vi o sadlade Puzzel o jag satte tömkörningsgjorden på Cissi, upp med Wilma på Puzz o Erik barbacka på Cissi,  det är bra träning för balansen o rida barbacka ;o)
Cissi såg ganska lyrisk ut och jag minns oxå alla våra tidigare promenader när Wilmis var knatte. Iaf så tyckte Puzz detta var störtkul!! Hon såg ut som världens laddade galopör, steppade lite o stog o hoppade på samma ställe ibland. Redo o explodera.
Ska väl nämna att detta var första ggn hon red själv utan att jag hade grimskaft på henne, och Wilma skötte sig kanon , var lugn o pratade med puzz så hon varvade ner efter ett tag. Hon är taggad o vill gärna ligga först har jag märkt..=o)

Iaf så har Wilma tjatat om att rida en stig bakom grannarna längst bort på våran "raka" den är ju totalt igensnöad nu och ingen har gått där så det var nog minst en 4 dec djupsnö o plumsa i.. Men jag var oxå sugen o bra träning åt pållarna ( o mig ..=o/) att plumsa lite o skritta bara, så jag ledde täten med Cissi efter o puzz sist..Ja jag kan erkänna att det bara rann svett av mig lite mer än halvvägs,det är väl kanske ca 900m.
Kan ju säga att alla var nog ganska nöjda med att få komma ut på vägen igen sen..Puzzel var sååå lugn o fin, och Erik var ganska stolt över att han satt kvar hela tiden, med rätta !! för det är kuperat över ett hygge man går innan man kommer in i skogen och alla som har ridit vet ju att det blir lite oväntade gupp när man plumsar på så...

Isa var jättelycklig o for som en skottspoling fram o tillbaks för det fanns mkt spår efter rådjur o räven. Det vart en liten mer krävande tur på 2km iaf.Men kul !!

Plussa på 2 dec snö , får man göra nu..


Idag så har jag tjoat på fram o tillbaks oxå, det har ju snöat o blåst rejält på fm så direkt imorse så var jag ner o handlade lite foder o mat till oss sen hämta ungar på dagis. Var inne o jobbade lite med papper medans det vräkte ner som mest ,
o sen ut o starta traktorn innan det blev mörkt, jag hann skotta uppför vägen o halvägs ner så skar ena hjulet ner, FAAAN! Marko har ju knuffat iväg all snö i dikena så det är jättesvårt o se när man har 1,5 dec snö på vägen, därför är det jättelätt o komma för nära kanten, allra helst för mig som inte skottat nå tidigare iår, så innan det var färdigt så är båda hjulen i diket på högersidan....Orutinerat Linda!! Men Marko kommer hem imorronkväll om allt går vägen..Så blir den uppdragen.

Det ser ganska trevligt ut med så lite snö som det är på bilden.. ;o)


Så nu har jag använt den hederliga snöskoveln lite ( läs mkt) och tagit det nödvändigaste så jag kan komma upp på vägen imorron, OM det inte kommer för mkt snö inatt.Lite trist när man har lilla golfen, hade man pickisen är det bara å åk...Inte bekymra sig om lite snö inte..
En annan riktigt tragisk nyhet är att Pickisen har rasat!!  Vevstaken har gått av i motorn o gud vet vad mer som skadats...Så nu är man låst.Den rasade strax innan Uppsala när Marko var på väg ner till stockholm , runt 6 tiden på morgonen efter E4:an.. Skit ,vilken dyr historia det kommer bli =o((...

Sitter o är ganska mör i kroppen nu, känns att jag använt den kan jag ju säga...Och jag bestälde kedjor med Carina som jag fick med ett jättegulligt brev av henne på posten, Tack vad det värmde!! Jag SKA försöka ringa imorron, (om jag inte måste skotta mer snö) har varit så mkt nu på slutet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0