Härlig dag...

Ja nu har jag njutit nån dag här....-3 som mildast !! ojoj vad allt går lättare.

Har muckat ur lösdrifter och bråkat med halmbalen, tyvärr var det en stygg en denna ggn  men jag försöker rensa ur o använda det som går...Jag har ju den inställningen att dom BORDE ha tillräckligt vett i sina lurviga huvuden att dom inte äter det dåliga av vare sig halm, hösilage eller vad det nu kan vara ,för hur det än är så finns det dåliga fläckar ibland när det är storbalar.
Och hitintills på ( vad är det?) ca 10år så har då ingen av mina pållar jag har haft ( varmblod o kallblod o shettisar) fått kolik eller liknande av det fodret iaf.

Det är Kungen som hade kolikkänning( tror jag ) en ggn, en väldigt lindrig som släppte på en ggn när jag gick en vända med honom men då gick han på bete, antagligen fått i sig jord eller nå rötter.
Sen var det Omeega när jag haft henne ett halvår, hon fick mkt lusern iom att hon var väldigt tunn när hon avvandes och uppfödaren rådde mig att fortsätta ge henne. Men det var oxå en lindrig som släppte av vandring.Har nog haft en väldig tur för jag har aldrig behövt tippa i olja mm som många andra varit tvungen att göra.. Pepparpeppar..

Nu blir jag sittandes o fundera vilka skador/ sjukdomar jag haft på mina hästar/ponnyer...Andras hästar man tagit hand om när man jobbade med travare är ju ganska mkt mer...
* Lymfangit var det första jag fick erfara med min första häst.
* inflammation o ögat pga av kvistar som repat hinnan.
* Fång.
* Benbrott (Omeegas)
* Kråkans mystiska som man inte fick riktig klarhet i.
* Sen olika sår då...
* Ja sen var det en häst jag fick, Pamilla Kelder hette hon, pga av att hon fick böjsenan skadad så ägaren orkade inte vänta ut henne så jag skötte och satte igång na försiktigt och hade sen en jättetrevlig 4 åring som var kanon o rida o köra...
Jaha då vart det en nostalgitripp igen då....; o)


Så här såg det ut för 3 dar sen när solen var framme, som synes når den inte ner på gårn än...Men snart så!

Idag så har jag hackat ur badkaret med is o fyllt på nytt vatten, 5 st skottkärror vart det. Nu hoppas jag att det håller sig på en rimlig temp så jag slipper hålla på Såååå många ggr till i vinter med detta.. Marko hjälpte mig o öppna en ny bal åt stona, jösses va smidigt det går med hans EW 140 grävare, han tar ner det så skär jag upp plasten o kollar, sen tar han gripen lyfter o snurrar så ser jag om den är fin överallt sen kör han ut den i hagen o vips , Färdigt!! Jag njuter så länge det varar för snart ska den väl iväg på jobb nånstans i sverige igen. Då blir det lillgrävarn som får slita igen, är ganska le för vi har ingen frontlastare på traktorn så jag är ganska bet med att dona själv när det är tunga balar. = o/

Sen tog Marko skotern ,jag mina ben och Wilma tog tyglar på Cissis grimma sen drog dom järnet ut i skogen barbacka till ladan, Marko skrattade för han hade tittat bakåt o då hade Wilma o Cissi luggit hack i häl i full galopp efter skotern, ingen rädsla för avgaser o oljud där inte !! Jag tog genvägen igenom ravinen och vart inte alls många meter efter dom, haha.Sen så hämtade vi en grej Marko behövde och tillbaks,
då hade Erik bestämt sig att han oxå ville ha en ridtur så då tog vi Tilia som är "hans" nya ponny o dona med iaf rida, efter Trine.
Hon skulle ha hans fina läckra " döskallegrimma" som han fick av Marie C. Och visst passade den! Bild kommer..Sen tömkörningsgjorden med ett provisoriskt handtag att hålla i sig i sen upp barbacka och vi gick en promenad på 2 km, så underbart skönt att äntligen kunna göra nåt med småtrollen! Wilma fick gå efter skoterspåret med Cissi så hon fick plumsa = bättre träning. Är bra för vägen går bredvid hela tiden så då har man koll.
Nu har ungarna somnat, får se vad jag hittar på imorron, blir det tid ska jag köra Zdeno en vända med kälken tror jag.Då blir han glad.
Zdeno har då iaf charmat Marko oxå , för han brukar ta ut honom på morgnarna nu ibland, alldeles frivilligt ! Och det har då inte hänt många ggr tidigare kan jag säga.




Det här är två av dom bilder jag fick av Anki när jag ringde på honom , som hon mejlade mig sen, en sån liten söt slyngel han var!
 Haha, jag är så GLAD att jag vågade chansa o köpa honom och otroligt tacksam för att Anki o Carro hade tålamod med mina frågor o mitt velande...Det var ju dock allt min första hingst jag köpte och JÄTTELÅNGT o åka tyckte jag då...;o) Jag ångrar mig inte en sekund iaf..Ock kvar blir han min lilla tröllpöjk!

Skönt med lite sommarbilder..Höres en annan ggn!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0